RCM Timișoara, 3 deplasări la rând în play-off-ul Superligii

RCM Timișoara debuta pe arena CFR într-un 21-3 cu Farul, sîmbătă 13 aprilie 2013: galben-albaștrii au încheiat calificările pe locul I iar ”marinarii” pe 4, simțitor în urma podiumului

 

”Careul de ași” al Superligii o ia sâmbătă de la zero, odată cu începerea fazei play-off a primei divizii rugbystice, iar RCM mvt UV Timișoara știe că după două prime partide acasă vor urma alte 3 la rînd în deplasare.

Anul trecut, în play-off, galben-albaștrii se prezentau în ultima lor ”ieșire”, la Baia Mare, cu măcar locul 2 asigurat și, implicit, cu postura de gazde în semifinale acontată, permițându-și să cedeze cu 24-9 în Maramureș, ceea ce constituia a doua înfrîngere în cele 6 întâlniri din 1-4.

Protagonistele sunt aceleași, într-o întrecere riscând să devină rigidă, dar de această dată Steaua pare a fi mai puternică, emițând pretenții să scape de locul 4 pe care încheia faza play-off din 2012, iar RCJ Farul și-a adus și aceasta întăriri în vară, așa încît duelul de sâmbătă cu constănțenii, de pe terenul ”Gheorghe Rășcanu”, nu pare a mai avea marjele categoricului triumf timișorean din semifinala anului trecut. Iar Baia Mare rămâne totuși Baia Mare, chiar dacă nu chiar campioana de până în 2011…

În tur, cînd dobrogenii au vizitat Timișoara, în unica dispută găzduită de RCM mvt UV pe stadionul CFR, galben-albaștrii au marcat peste 20 de puncte fără ca vizitatorii să izbutească un eseu, timișorenii încercând și acum să-și valorifice statutul de favoriți, în vederea unui start bun și a pregătirii optime a sosirii vicecampionilor din Baia Mare, peste numai o săptămână.

Un al doilea joc în Ronaț după care elevii lui Chester Williams și Danie De Villiers vor avea în program ”ieșiri” consecutive în Ghencea, la malul mării și în Maramureș. Iar dacă vor fi abordate de pe o poziție cât mai bună, și ultimul meci, acasă cu Steaua, în septembrie, se va transforma într-o dispută simbolică.

Dacă primul obiectiv a fost îndeplinit, și anume câștigarea fazei preliminare, a calificărilor, următorul constă în asigurarea unui loc ce permite găzduirea semifinalei. Atu vital pe drumul spre ”Arcul de Triumf”.

Programul campioanei en-titre în play-off: (3 august) cu Farul (acasă / TVR 2); (10.08) cu CSM Știința Baia Mare (a / TVR 2) – ambele sâmbăta de la ora 10; (17.08) la Steaua (ora 10 / TVR 2); (24.08) la Constanța (ora 18 / TVR 3); (31.08) la Baia Mare (ora 18 / TVR 3); (7.09) cu Steaua (a – ora 10 / TVR 2).

Data semifinalelor (1 cu 4 și 2 cu 3, în meci unic, pe terenul grupării mai bine clasate): 28 septembrie;

Data finalei Superligii 2013, pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf” din București: 5 octombrie (sâmbătă).

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = patruzeci

 


Ultimele articole din categoria Rugby: