RCM Timișoara, victorii succesive cu punct bonus deja înaintea pauzei. Plus cele mai puține puncte primite…

Dacă în Timișoara nici vorbă să calce gazonul depășitului dîmb de pămînt știut drept stadionul ”Dan Păltinișanu”, în schimb la Cluj campionii en-titre din Ronaț au avut astăzi după-amiază ocazia să joace pe moderna ”Cluj Arena”, pusă la dispoziția alb-negrilor Universității, o mai modestă echipă în peisajul sportului de sub Feleac precum și în Superliga de rugby. Ceea ce s-a văzut și pe tabelă, galben-albaștrii cîștigînd fără a excela, cu 45-3, prin 7 eseuri.

Gabriel Conache, rezerva providențială a finalei Superligii, cîștigată în 7 octombrie 2012, a reușit pe Cluj Arena 5 din 7 transformări, rotunjindu-și totalul stagional ca prim marcator al campioanei RCM mvt UV Timișoara, și pe fondul absenței internaționalului Valentin Calafeteanu

 

Iar ca și miercuri, cu Dinamo, RCM mvt UV Timișoara și-a asigurat punctul bonus ofensiv deja din prima parte a întîlnirii, Popârlan, cu două culcări ale balonului oval în terenul de țintă ardelean, Shennan și Drenceanu adăugînd puțin înaintea pauzei reușitei lui Daniel Carpo, prin care bănățenii își deschideau contul pe Someș: 31-3 la pauză.

Povestea este așadar aceeași, Timișoara impunîndu-se relativ facil, în ciuda numeroaselor absențe cu nume din formație, date fiind accidentările survenite.

Aflați la a cincea victorie stagională în noua ediție de campionat, timișorenii au egalat în acest joc din ultima etapă a turului Superligii cel mai mic număr de puncte primite în partidele disputate în 2013, trei, testîndu-și jocul defensiv, în general bun și cu Farul, de la care primeau tot 3 puncte, Știința Baia Mare și CSM București, care le administrau zece, respectiv Dinamo, marcatoare a 15 puncte miercuri pe ”Gheorghe Rășcanu”.

Desigur, și calibrul gazdei de sub Feleac a fost mai redus, altele urmînd a fi datele problemei cu ocazia proximei evoluții a campioanei, tot în deplasare, pe 12 mai de la ora 11, la Baia Mare, cu CSM Știința, într-un meci din cea de-a doua rundă a returului. Cu alte cuvinte, încet-încet, talonînd-o cu un punct handicap pe vicecampioana din Maramureș, care s-a impus și ea astăzi cu punct bonus, RCM mvt UV Timișoara se îndreaptă ferm spre o poziție de forță în play-off-ul locurilor 1-4, fază de care o mai despart 6 întîlniri, dintre care 3 în luna mai, iar alte trei după reluarea ostilităților, în 19 iulie.

Într-adevăr, luna viitoare, după o nimerită pauză de Sfintele Sărbători de Paști, cînd campionii vor sta cu ocazia primei etape a returului, cei din Ronaț vor da piept pe rînd cu potențialii adversari din play-off, mai exact la Baia Mare, acasă în revanșa cu Steaua, pe 18 mai, și la Constanța, în 26 mai.

Cît despre jocul de pe ”Cluj Arena”, difuzat în direct de www.rugbytv.ro, oaspeții, care și-au păstrat în linii mari XV-le victorios miercuri cu alb-roșii, Giorgi Khositashvili obținînd o rară titularizare de la achiziționarea sa, au forțat exact atît cît a fost necesar și mai ales cînd au adulmecat slăbiciunile survenite în prestația transilvănenilor, odată cu scurgerea timpului și epuizarea resurselor. De fapt, campionii din Ronaț au marcat majoritatea eseurilor pe finele celor două părți, Sola punînd punct cu o ultimă încercare la potou, și aceasta transformată de Gabriel Conache, cu 5 asemenea reușite astăzi, după ce Drenceanu mai izbutea un eseu și după pauză: 3-45.

Totuși, prin prisma debutului partidei, și a unui segment din partea a doua a disputei de pe ”Cluj Arena”, timișorenii n-au convins pe deplin, dar poate că evoluția lor a avut de-a face și cu platforma valorică mai scăzută a amfitrionilor. Uneori este ceva mai greu să te motivezi înaintea unor încleștări mai dezechilibrate.

Un triumf în deplasare în urma căruia RCM mvt UV Timișoara va rămîne mai ales sub impresia disputării jocului într-un stadion la… ani distanță de tot ceea ce ar putea oferi momentan Banatul. Ca un paradox, codașii clujeni sunt luați frumușel sub aripa ”Cluj Arena”, pe cînd pe Bega e mare forfotă pentru o biată soluție de compromis cu rugbyștii pe stadionul CFR.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 48

 


Ultimele articole din categoria Rugby: