RCM Timişoara preferă să joace semifinala la Cluj-Napoca

Trofeul Superligii 2012 face mîine cel de-al doilea popas al „Maratonului Trofeului în Timişoara”, urmînd a fi expus începînd de miercuri la Universitatea de Vest, patron spiritual al campioanei naţionale de rugby RCM mvt UV Timişoara, într-o săptămînă în care galben-albaştrii din Ronaţ îşi continuă apărarea… celuilalt trofeu, secretarul general al clubului, Dan Borzaş, la rîndul său un ex-rugbyst al vechii Universitatea, explicîndu-ne de ce ar prefera deţinătoarea Cupei României se evolueze în semifinala din 24 noiembrie la Cluj-Napoca, şi nu la Braşov, de unde se califica anul trecut în finală.

Aşadar expunerea trofeului naţional al Superligii 2012 la rugby, la Universitatea de Vest, după ce vreme de o săptămînă a sălăşluit la centrul turistic info din clădirea Operei Române, va fi punctată miercuri după-amiază în holul principal al Universităţii de Vest Timişoara de Rectorul instituţiei, Marilen Pirtea, de prorectorul Mădălin Bunoiu, de către preşedintele clubului RCM mvt UVT, Sorin Doda şi Chester Williams, antrenor principal al echipei campioane precum şi de 2 reprezentanţi ai jucătorilor, căpitanul Stelian Burcea şi Eugen Căpăţână, ambii studenţi ai Universităţii de Vest iar în cazul lui Căpăţână, un rugbyst crescut ca junior în pepiniera Fredorfului timişorean şi la CSŞ Bega.

Prefaţînd fazele sferturilor respectiv semifinalelor Cupei, Dan Borzaş ne-a explicat că „la Braşov chiria este în cuantum de 400 euro pe teren, adică 200 de euro pentru fiecare echipă, motiv pentru care, în semifinale, sperînd că va fi cazul, am prefera să jucăm mai degrabă la Cluj-Napoca, unde închirierea terenului este gratis. Sperăm totodată ca la ora semifinalei să avem toată echipa la dispoziţie”.

Într-adevăr, Clujul a fost bună gazdă a Timişoarei şi cu ocazia unicului joc de pregătire avut la dispoziţie în presezon de pe-atunci noul antrenor al celor din Ronaţ, Chester Williams, iar Dan Borzaş a mai subliniat că „dacă se nimereşte la tragerea la sorţi să jucăm cu Baia Mare în semifinale, partida va fi la Cluj, pentru că este mai aproape pentru ambele formaţii”.

Pînă atunci însă, RCM mvt UV Timişoara va juca sîmbătă în sferturile de finală ale Cupei României cu CSM Bucureşti, o grupare clasată pe locul 6 în Superliga 2012 şi de care galben-albaştrii din Ronaţ au dispus la 20, 55, 41 respectiv 11 puncte diferenţă în ultimele întîlniri directe din campionat. Iar campionii en-titre revin cu această ocazie în Braşov, unde, în toamna trecută, treceau atît de Steaua cît şi de Dinamo, ca ultime hopuri înaintea finalei…

Imagine de la CSM Bucureşti – RCM Timişoara, în 7 aprilie 2012, încheiat cu 7-48, joc constituind primul pas al „Leilor” din Banat spre titlu. Acum urmează un pas cu CSM şi în sferturile Cupei României (foto: Ilinca Văleanu – Bucureşti).

Bucureştenii de la CSM, în dauna cărora RCM Timişoara şi-a început drumul spre titlu, cu un 48-7 pe 7 aprilie 2012, în capitală, ca parte a unui şir de succese în care galben-albaştrii i-au mai îngenuncheat pe ocupanţii locului 2 în play-out 2012 şi cu 24-13 în returul din 27 mai 2012, dar şi în ediţia precedentă, din 2011, cu 33-13 în 17 aprilie, la Bucureşti, şi cu 68-13 în returul din 10 octombrie, în Ronaţ, n-au fost însă nevoiţi să evolueze în optimile de finală din week-end, calificîndu-se din oficiu pe seama abandonului grupării de liga a treia CSU CFR Braşov, prima clasată în Divizia A, Grupa Vest.

CSM Bucureşti este o semifinalistă a ediţiei 2011 a Cupei României, cucerită de rugbyştii de pe Bega, cei din capitală trecînd atunci, în optimi, de RCM Galaţi, cu 127-0, respectiv de CS U Cluj, cu 47-11, la Braşov, tot pe „Noua”, în sferturile de finală, înainte de a fi spulberaţi cu 3-39 de CSM Ştiinţa Baia Mare, învinsă a lui Lemnaru&Co. în finala de la Alba Iulia.

Timişorenii, învingători şi aplaudaţi sîmbătă în Valea Jiului, la primul lor meci oficial după cucerirea titlului de campioni naţionali, n-au contabilizat accidentări după inegalul duel cu Ştiinţa Petroşani, urmînd a aborda cel mai probabil în acelaşi efectiv duelul de sîmbătă dimineaţă, cu CSM Bucureşti, în „Noua” din Braşov, celelalte jocuri ale sferturilor Cupei României propunînd duelurile Steaua – Dinamo, CS U Cluj – RC Bîrlad şi CSM Ştiinţa Baia Mare – CS O Pantelimon.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: