RCM UVT Timișoara, încă un placaj: Sione Taupaki, suspendat 3 etape, înaintea finalei mici de sâmbătă, cu Dinamo

Parcă n-ar fi fost de-ajuns toată tristețea deznodământului semifinalei disputată sâmbătă cu Farul Constanța fără… raport de joc, căci RCM UVT Timișoara s-a mai trezit cu un placaj și înaintea finalei mici cu Dinamo, programată mâine de la ora 18,30, unul dintre componenții săi fiind suspendat și amendat.

Pe fondul incredibilei situații în care a fost pus clubul campion din Timișoara, semifinala cu Farul a devenit brusc echilibrată, din ceea ce ar fi fost cel mai probabil un galop de sănătate al gazdelor, și a avut și scântei, pe fondul inerenților nervi. Șifonați disciplinar, tot timișorenii

 

 

Diriguitorii galben-albaștrilor din Ronaț au deplâns și asprimea federală când vine vorba de luarea unor decizii de natură disciplinară împotriva campionilor din 2012 și 2013, fapt constatat de Vasile Rus pe propria piele în urma deplasării la Baia Mare și înaintea fazelor finale ale Superligii 2014, iar comisia federală le-a oferit parcă răspunsul printr-o nouă suspendare, aplicată lui Sione Taupaki, implicat în neconvenționalul meleu cu durități, de o natură lipsită de sportivitate, din ultimele minute ale semifinalei de pe ”Dan Păltinișanu”.

S-au împărțit, la nervi, niște amabilități departe de faza curgând spre buturile constănțene, constatate în raportul de joc întocmit… după încheierea semifinalei, pe marginea căruia Comisia de Disciplină și Fair-Play a FRR a decis suspendarea pe 3 etape a rugbystului galben-albaștrilor și amendarea sa cu 1.200 de lei. ”Acesta s-a făcut vinovat de călcarea cu piciorul pe cap a unui adversar. Ca urmare a acestui gest dar ținându-se cont și de conduita sa ireproșabilă până în momentul incidentului…”, a fost motivația invocată de forul federal, care i-a și acordat un avertisment lui Malupo Vakatalau, de la timișoreni, și Daniel Ilie, din XV-le Farului Constanța.

Dobrogenii vor disputa sâmbătă de la ora 21 finala Superligii 2014, în compania vicecampioanei naționale CSM Știința Baia Mare, după ce RCM UVT Timișoara și Dinamo vor juca de la ora 18,30, tot pe ”Arcul de Triumf”, pentru medaliile de bronz ale ediției din acest an.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 1

 


Ultimele articole din categoria Rugby: