RCM UVT Timișoara, punct bonus ofensiv cu treisferturile dar și cele mai multe puncte primite în 2014, plus o accidentare

Campionii au răspuns primirii câte unui eseu la începutul fiecărei părți printr-o desfășurare de forțe ce le-a adus punctul bonus ofensiv în ultima deplasare a sezonului regular, 46-26 (32-7) pe Cluj Arena, grație a 7 eseuri cu treisferturile, ca o bună penultimă verificare înaintea intrării în play-off, programat a începe weekendul viitor.

Neo-zeelandezul Shennan, 3 eseuri la Cluj

 

 

 

RCM UVT Timișoara s-a prezentat astăzi la Cluj, pentru jocul de la ora 18 cu ultima clasată ”U”, din etapa a 13-a a Superligii, știind că debutul meciurilor din play-off cu celelalte 3 cele mai bune clasate a fost devansat pentru 9 august, așa încât cuvântul de ordine a fost precauția, pentru a evita alte eventuale noi accidentări înaintea disputelor cu Farul, CSM Știința Baia Mare și CSM Olimpia, ceea ce însă nu s-a întâmplat, noua achiziție, Malupo, părăsind terenul la mijlocul primei părți, la titularizarea sa în premieră în galben-albastru, înlocuit fiind cu Lemnaru.

Chiar și așa, repetiția timișoreană a fost satisfăcătoare și poate fi considerată o reușită, în special prin prisma dezinvolturii liniei de treisferturi, care a culcat balonul oval în terenul de țintă advers prin Tangimana, în minutul 13, Umaga, în minutul 20, Shennan, în minutele 24, 36 și 65, Anesi, în minutul 39, și Lemnaru, în minutul 57, ultimele 4 fiind și transformate de Calafeteanu, în continuare cu antebrațul bandajat, după ce primele 3, la colț, le rata.

Necruțătoare pe spații largi, campioana izbutind două eseuri după ce replica din propriul 22, RCM UVT Timișoara nu a doborât însă ceea ce rezistă a fi victoria record în deplasare în Superliga 2014, reușită cu 54-10 la București, cu Dinamo, și datorită replicii ofensive a ardelenilor, care au depășit astfel recordul de puncte reușite în acest campionat împotriva celor din Ronaț: 26 față de 21, administrate acum două etape de Farul.

Deși veniți după 5 înfrângeri, ultimul succes datând din 27 aprilie, 24-22 acasă cu Dinamo, alb-negrii Clujului i-au surprins pe oaspeți prin eseurile pe început de reprize izbutite de Roșu, în minutul 7, respectiv McGrath Van Wyk, un ex-timișorean, în minutul 51. În plus, deși nu mulți s-ar fi așteptat, dat fiind că bănățenii nu mai primiseră în acest sezon mai mult de două eseuri, Cristian Murgoci a mai adăugat alte două asemenea reușite în ultimele nici 20 de minute, iar cum 3 dintre eseurile gazdelor au fost transformate de Dimofte, triumful timișorean cu punct bonus a fost în cele din urmă ceva mai puțin zdrobitor, departe de scorul campionatului, Farul – ”U” 69-17.

Însă mult mai importantă a fost pregătirea terenului pentru debutul acasă în play-off, pe ”Dan Păltinișanu”, ocazie pentru o revanșă cu RCJ Farul Constanța, așteptată pe Bega la finele săptămânii viitoare, Danie de Villiers optând astăzi și pentru retitularizarea lui Cătălin Fercu, în continuare cu o fașă la genunchiul drept și care a fost retras după o oră de joc. Timișorenii mai au însă parte până la duelul cu ”marinarii”, urmat pe 16 și 23 august de deplasarea la Baia Mare și meciul acasă, tot pe ”Dan Păltinișanu”, cu ocupanta locului 4, CSM Olimpia București, de încă un joc de rodaj la încheierea returului, miercuri de la 10, în Ronaț, cu penultima clasată Dinamo, fiind de așteptat ca tehnicienii din emisfera sudică să-și menajeze piesele forte, mai ales că intervine și factorul căldură, la parametri mari pe ”Cluj Arena”, ca și goală în plin sezon estival.

Pentru conformitate, ar mai fi de notat că Vali Calafeteanu a punctat și din unica lovitură de pedeapsă a meciului, cu care stabilea scorul la pauză, 7-32, minute de refacere pe care timișorenii le-au petrecut pe gazon, mai apoi repetând scenariul din tur, prin a fi depășiți din nou de clujeni în scorul părții secunde. Chiar și așa, o victorie clară și pe deplin meritată, fără nici un dubiu: galben-albaștrii, în grafic. 

Apoi, din weekendul viitor, campionii vor avea ocazia să-și mențină sau chiar îmbunătățească poziția secundă, ceea ce i-ar scuti de barajul locurilor 3-5 și 4-6, din care se vor alege oaspetele în semifinale ale primelor două clasate.

 

 

*
RCM UVT Timișoara: 1. Taupaki, 2. Căpățână, 3. Țăruș, 4. Popârlan, 5. Mahu, 6. Burcea, 7. Rus, 8. Carpo, 9. Calafeteanu, 10. Umaga, 21. Anesi, 26. Malupo, 13. Tangimana, 14. Shennan, 15. Fercu. Au mai intrat Lemnaru, în minutul 25, Conache, la pauză, în locul lui Umaga, iar în partea a doua, printre alții, și Morrison respectiv Dumitru.
Celelalte jocuri ale rundei, Farul – Steaua și CSM Olimpia – Baia Mare, se joacă sâmbătă.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = cinci

 


Ultimele articole din categoria Rugby: