RCM mvt UV Timișoara stinge Farul în sub o oră: 21-3 (7-3)

După jocul slab făcut contra Stelei în etapa trecută, care a culminat cu o înfrângere, RCM mvt UVT Timișoara a reușit să obțină victoria împotriva Farului, în premieră pe CFR, în runda a patra a Superligii. Ivirea soarelui s-a dovedit a fi de bun augur pentru rugbyștii timișoreni, victoria surîzîndu-le sub privirile a celor aproximativ 1.000 de spectatori prezenți la terenul din spatele Gării de Nord. Scorul final, 21-3 (7-3), cu 3 eseuri.

Stephen Shennan, achiziționat în pauza de iarnă, a deschis sîmbătă, la debutul lui RCM Timișoara pe arena CFR, contul celor 3 eseuri ale campioanei (sursa foto: www.rugby-timisoara.ro)

 

Privați nu doar de 4 absențe importante (Fercu, Turashvili, Calafeteanu, Lemnaru), dar cu Jody Rose revenit în teren, Timișoara a reușit destul de repede, prin Shennan, să așeze prima mingea în terenul de țintă advers. Eseul a fost transformat de Conache: 7-0.

Spre deosebire însă de deplasarea în Ghencea, unde au risipit avantajul inițial, niște galben-albaștri tot mai înămoliți și pe gazonul ceferist și-au păstrat totuși avantajul la pauză, pe undeva și cu oarecare șansă, după ce, pe finalul primei părți, gazdele au fost nevoite să joace în 13 jucători, Jody Rose și Rus fiind eliminați temporar. Menținerea în frunte a avut de-a face și cu cele patru tentative de transformări ale constănțenilor, care abia în cele din urmă au reușit să trimită balonul printre buturile adverse, Farul intrând la cabine cu speranțe pentru partea secundă. Deșarte, ”marinarii” rămînînd în cont doar cu acele 3 puncte…

Căci, după cum se așteptau cei mai mulți, revenirea pe gazon a elevilor lui Chester Williams a fost mai concludentă, giorganul Khosithasvili reușind să mărească ecartul printr-un nou eseu care a fost transformat și de acestă dată de Conache: 14-3.

Scorul final s-a stabilit puțin mai apoi, în minutul 56, în urma unei infracțiuni de joc a „marinarilor”, penalizată cu un eseu, Conache îndeplinind ulterior facila misiune de a trimite balonul printre buturile adversarilor: 21-3.

RCM a jucat deja cu rivalele din ”careul de ași”, strîngînd două triumfuri, unul mai greoi și nămolit, iar acesta, mai entuziasmant în noua casă a rugby-ului, și așteaptă net mai încrezătoare mai facile dispute la CSM București, acasă cu Dinamo, peste 11 zile, respectiv la Cluj, peste două săptămîni, cînd va fi deja gata turul sezonului regulat…

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la RCM mvt UV Timișoara stinge Farul în sub o oră: 21-3 (7-3)

  1. Bibi spune:

    Baieti , tineti cu dintii de stadionul asta , ca e cu noroc! Adversarii au ratat 5 libere, din pozitii bvune si foarte bune si cu 2 greseli de gradinita ale noastre(libera de la 1m de but,batuta in adversar si ciocnire intre centrii nostri la 4m de but si inainte), totusi la pauza a fost 7-3 pt. noi! Oricum BRAVO BAIETI !

  2. vali spune:

    bun stadion buna echipa bravo rcm si cfr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: