Reconvocat, căpitanul timișorean Burcea e răspicat: ”Atâta timp cât suntem la club, ne facem treaba cât putem de bine la club. Iar când ne ducem la națională, ne facem treaba cât de bine acolo!”

Între două deplasări succesive la București, una, în care Timișoara Saracens s-a impus pentru a treia oară în noul sezon pe un teren advers, la CSM Olimpia, și alta, programată sâmbătă, la Dinamo, echipă cu care a cunoscut mari satisfacții în deceniul trecut, internaționalul Sandu Stelian Burcea a primit marți o nouă convocare pentru ”Stejari”, tinzând așadar întins spre borna celor 50 de selecții, motiv pentru care a prins prilejul prefațării celei de-a cincea ieșiri a roș-negrilor în Superliga 2015 pentru a explica o dată pentru totdeauna că nu merge cu jumătăți de măsură și că rugbiștii nu s-ar preta oricum la așa ceva.

7930607

”Urmează deplasarea la Dinamo, care vine după o înfrângere foarte aspră, ceea ce nu face decât să fie cu orgoliul rănit. Dar suntem o echipă bună, constantă, și asta ne face să tratăm orice meci cu mare responsabilitate, să ne păstrăm standardele noastre, și de aceea vom avea mentalitatea și atitudinea potrivită pentru acest meci, care este dificil, căci se acumulează oboseală, dar trebuie să ne luăm punctele până la sfârșit și să ne asigurăm primul loc și semifinala acasă”, a explicat Burcea.

”Meciul cu CSM Olimpia ne-a eliberat de presiunea avută până acum. Eram siguri că va fi un joc dificil, dar nu pot spune că a fost greu, căci unul greu a fost cu Baia Mare, însă cu CSM a fost dificil, fiind o formație incomodă. Însă am reușit să ne îndepărtăm de următoarea clasată și asta ne dă siguranță pentru semifinală. Nu cred că este un motiv de îngrijorare și ca dificultate în plus că jucăm de la ora 13, căci de la aceeași oră joacă și ei, pe aceeași căldură. Nu avem scuze să lăsăm nivelul mai jos”, a mai explicat rugbistul în vârstă de 31 de ani.

Întrebat despre gradul de echilibru din stagiunea actuală, și prin prisma eșecurilor destul de clare suferite de Dinamo de dată recentă, acasă cu Steaua și la Baia Mare, ca un semn că echipele cu șansa a doua nu mai pot ține pasul și pe parcursul returului, după ce demarau cu entuziasmul specific oricărui început, Burcea a opinat, în aceeași notă ca și Dușan Filipaș, că ”este cred cea mai echilibrată din ultimele 4 ediții, iar rezultatele și bonusurile ofensive, care nu mai sunt așa la îndemână, spun totul, ba sunt și două egaluri și sunt echipe care s-au ales cu o înfrângere neașteptată, așadar sunt foarte multe semne care arată că echipele s-au întărit. Au venit tineri, străini cu experiență, care au completat lipsurile la cluburi”.

Cât despre o nouă convocare și speculațiile că internaționalii ar putea-o lăsa la o adică mai moale la echipele de club în perspectiva pregătirii Cupei Mondiale, experimentatul internațional a fost fără echivoc: ”Atâta timp cât suntem aici, ne facem cât putem de bine treaba aici, la echipa de club, iar când ne ducem acolo, jucăm cât de bine putem acolo, la națională! Toți trebuie să jucăm bine la club ca să fim la națională, căci nu pleznind din palme poți să fii 100% sigur de locul tău!” Într-adevăr, subiect închis.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: