Ripostă pe adresa FRR: campioana RCM UVT Timișoara nu-i lasă selecționatei ”Lupii București” pe cei 9 convocați, vrând în schimb să participe în 2015 în European Challenge Cup ca autoare a eventului campionat-cupă. Prim hop, sâmbătă seară, în semifinala acasă cu Farul

RCM UVT Timișoara, dublă campioană la zi a rugbyului românesc, a anunțat astăzi la ora 13, cu trei zile înaintea semifinalei Superligii de pe ”Dan Păltinișanu”, că nu-i va lăsa la lot pe cei 9 componenți convocați de Bucharest Wolves pentru barajul de calificare din 20 și 27 septembrie în European Challenge Cup, insistând că vizează în schimb participarea cu propriul lot de jucători în cea de-a doua competiție europeană intercluburi în 2015 în urma adjudecării eventului campionat – cupă pe plan intern. Dar iată ce-a mai spus vicepreședintele Dușan Filipaș precum și antrenorul Heikell și căpitanul Burcea…

Antrenorul Heikell, vicepreședintele Filipaș și căpitanul Burcea, înaintea semifinalei de sâmbătă de la ora 20, pe ”Dan Păltinișanu”, RCM UVT Timișoara - RCJ Farul

 

 

După ce în fiecare toamnă a contribuit cu numeroși jucători la lotul selecționatei divizionare ”Lupii București”, pătimind însă de pe urma unor accidentări, chiar și de durată, care i-au complicat existența și de care a trebuit să se îngrijească pe cont propriu, dar și după ce Federația Română de Rugby a optat tot pentru ”Bucharest Wolves” ca reprezentantă a rugbyului carpatin în întrecerea secundă europeană, în dauna dublei campioane naționale la zi, gruparea RCM UVT Timișoara a pus astăzi piciorul în prag prin a explica faptul că se concentrează și pe traiectoria în Cupa României, pentru a reuși în premieră eventul campionat – cupă, în detrimentul trimiterii celor 9 convocați la selecționata ce va întâlni pe Calvisano în 20 septembrie la București și în 27 ale lunii în Italia.

Câștigători ai Cupei României la finele primului sezon al Superligii în rugbyul românesc, în anul 2011, galben-albaștrii din Ronaț n-au mai triumfat însă și în competiția eliminatorie, în paralel cu titlurile câștigate în campionat, în 2012 și 2013. Astfel, bănățenii au fost eliminați în urmă cu 2 ani în semifinalele întrecerii knock-out, la Brașov, de către Steaua, pe 24 noiembrie, cu 38-33, după ce treceau clar de Știința Petroșani și CSM București, iar anul trecut chiar în sferturile de finală, tot pe ”Noua”, sub Tâmpa, și tot de mâna Stelei, 23-13 pe 16 noiembrie 2013. ”Ne concentrăm și pe Cupa României, căci ne propunem eventul. În plus, băieții trebuie să înțeleagă că fiecare dintre ei trebuie să participe în cupele europene, iar asta se va întâmpla la anul, dacă vom reuși să devenim campioni”, a declarat astăzi Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului.

Dacă subiectul fierbinte al zilei a ajuns să țină tot de asperitățile dintre federație și clubul timișorean iar amatorii de rugby anticipează deja deplasarea pentru finala din 13 septembrie de la București, în schimbul a 60 de lei, preț incluzând transportul, biletul de meci și o eșarfă, însă cu reducere pentru elevi și studenți, în vreme ce copiii și juniorii grupărilor rugbystice sunt invitații campionilor, în schimb ar mai fi totuși o semifinală de jucat, sâmbătă seară de la ora 20, pe ”Dan Păltinișanu”, cu RCJ Farul, pe care, ce-i drept, RCM UVT Timișoara o abordează din postura de mare favorită în fața unor dobrogeni cu 11 triumfuri și 5 eșecuri în actualul campionat, însă și unici învingători ai băimărenilor.

Gazdele au avantajul terenului propriu precum și ascendentul moral al victoriilor acasă în acest sezon în dauna ”marinarilor”, dar și al categoricelor triumfuri în fața acelorași oaspeți în semifinalele din Ronaț din 2012 și 2013, însă nu doar atât, galben-albaștrii având plusurile valorii și omogenității prin continuitate a lotului, și nu în ultimul rând săptămâna în plus de odihnă față de vizitatorii de pe litoral, care cu greu au răzbit duminică în barajul de accedere în penultimul act, 17-16 contra Stelei.

În aceste condiții, este de așteptat ca spectacolul pus la cale cu ocazia evenimentului de sâmbătă seară să nu poată fi stricat de un deznodământ nefericit pe tabela de marcaj. ”E momentul să culegem roadele acestui sezon. Consider că e o mare realizare pentru clubul nostru, suntem mândri că am ajuns în această fază a competiției. Obiectivul este unul singur, victoria! Vă promitem un spectacol în teren și în afara lui: pregătim o coregrafie specială pentru această semifinală. Invităm cât mai mulți iubitori de sport din Timișoara și Banat, vrem să facem un record de audiență! Așteptăm 4000 de spectatori…”, a mai spus vicepreședintele Filipaș.

Spectacolul promis sâmbătă are un preambul joi, prin colaborarea clubului campion cu Festivalul Internațional de Street Art (FISART2014), de la ora 16 urmând a fi inaugurat un grafitti realizat ca tribut rugby-ului timișorean de către artistul mural Flaviu Roua, inedit eveniment în premieră pentru sportul cu balonul oval din România. Pe malul Begăi, la ”Terasa Boss”, vor participa echipa RCM UVT Timișoara precum și reprezentanți ai managementului clubului.

Revenind la jocul în sine cu constănțenii, depășiți la scor pe malurile Begăi în semifinalele din 2012 și 2013 și învinși la diferențe mai mici în meciurile din sezonul regular și playofful actualei campanii, 35-13 (4-1 la eseuri) și 28-16 (1-1), antrenorul principal Grainger Heikell, aflat la doar a doua apariție în această nouă postură la cârma bănățenilor, a admis că ”este o săptămână foarte importantă însă și entuziasmantă pentru noi. Am muncit tot sezonul pentru a ajunge aici. Ne dorim să avem o prestație de care să fim mândri. Mă aștept de la toți jucătorii la o evoluție mai bună, pentru că sigur și cei de la Farul vor juca mai bine. Trebuie să dăm 100%, pentru că sunt ultimele săptămâni. I-am analizat pe cei de la Farul, în multe jocuri au abordat aceeași strategie, dar nu excludem să vină cu ceva nou acum”. 

Simularea grafitti pe peretele de pe faleza Begăi

Unul dintre convocații în selecționata ”Lupilor București” care se pare însă că nu va ajunge să joace luna aceasta împotriva celor de la Calvisano, căpitanul Stelian Burcea, a explicat la rândul său că ”am ajuns în sfârșit și în semifinală, cel mai important meci din acest an. Îl vom trata ca atare, este deja al treilea an consecutiv când jucăm această semifinală, obiectivul e bineînțeles să ajungem în finala mare. Adversarul e același ca în ultimii 2 ani, așa că mare lucru nu e de spus… Totul ține doar de fapte. Cu siguranță, față de barajul cu Steaua, adversarul va avea altă atitudine, vor veni să își joace șansa, dar și noi îi vom primi așa cum se cuvine”.

Ceilalți rugbyști ai Timișoarei convocați la ”Bucharest Wolves” sunt Lemnaru, Calafeteanu, Carpo, Lazăr, Popîrlan și Țăruș, dar și străinii Kinikinilau și Morrison, în vreme ce RCJ Farul contribuie cu 6 sportivi, vicecampioana CSM Știința Baia Mare cu 5, Steaua cu patru iar CSM Olimpia cu trei. Rămâne de văzut care va fi răspunsul federal, vicepreședintele Filipaș arătându-se însă încrezător: „Nu cred că au cum să ne sancționeze, dar vom aștepta clarificări. Noi am informat deja FRR că nu vom trimite jucători la «Lupi». În regulamentul IRB există un articol care spune care sunt obligațiile cluburilor de a elibera jucătorii la astfel de acțiuni. Iar în acest caz, e vorba despre o întrecere pe cluburi, nu pe echipe naționale.”

 

Marian Drenceanu este incert pentru semifinala în nocturnă, Lemeki Nabalei fiind indisponibil.

* Semifinala este difuzată în direct de TVR3 iar finala Superligii (ora 21), cât și finala mică (18,30), de sâmbătă 13 septembrie, de TVR2.


Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Rugby: