Cîte 7 de la RCM mvt UV Timișoara la start în România A – All Stars, pe ”Arcul de Triumf”: primele 19 puncte, marcate de bănățeni

Un total de 14 rugbyști de la RCM mvt UV Timișoara s-a aliniat sîmbătă seară în duelul cu caracter pregătitor România A – All Stars, între o selecționată ”tricoloră” și cea a străinilor din Superliga, aleasă de secundul bănățenilor, Danie de Villiers, primele 19 puncte fiind reușite de componenți ai campioanei naționale. A fost 28-28 (14-7), pe ”Arcul de Triumf” din București.

Și 11 puncte din partea a doua tot de timișoreni au fost reușite, prin străini de pe Bega, autori de eseuri și transformări.

Timișorenii ar fi trebuit să joace în acest week-end în deplasare la Constanța, cu RCJ Farul, în etapa a 11-a din Superliga, dar runda de campionat a fost amînată pentru 12 iulie, datorită apropiatei găzduiri pentru a șaptea oară la București a IRB Nations Cup, în conformitate cu un parteneriat ce conferă României organizarea întrecerii pînă în 2015.

Iar rugbiștii Timișoarei au marcat aproape toate punctele primei părți, după cum urmează: 7-0 Căpățână – eseu (transformat de Calafeteanu), 14-0 Valentin Popîrlan – eseu (transformat de Calafeteanu) / 14-7 Kinikinilau – eseu (transformat de Wiringi).

România A a început cu 7 jucători ai Timișoarei, și anume Alexandru Țăruș, Eugen Căpățână, Samuel Mariș, Valentin Popîrlan, Dorin Lazăr, Valentin Calafeteanu – cpt., și Gabriel Conache, unii dintre ei reușind eseuri iar alții fiind înlocuiți pe parcurs, în cazul lui Mariș încă din prima parte iar Lazăr încheind cu o accidentare la piciorul drept.

Pe bancă, între rezerve, s-au mai regăsit și Marian Drenceanu și Vasile Rus, între cei 28 de selecționați.

La All Stars, între cei 26 de convocați, 7 titulari au fost ai Timișoarei, Giorgi Khositashvili, Randall Morrison, Paula Kinikinilau, Viliami Moala, Jack Siaki Umaga, Johnny Sola – cpt., și McGrath Van Wyk, cărora li s-au alăturat în partea a doua Bidzina Samkharadze și Jody Gavin Rose.

La reluare, ”alb-negrii” All Stars au întors la 14-21, prin van Heerden – eseu (transformat de Umaga) și Shamkaradze – eseu (transformat de Umaga), după care a fost rîndul României A să treacă din nou la timonă…

21-21 prin Murgoci -eseu (transformat de Onofrei), iar 28-21, în urma unui eseu de penalizare (transformat de Onofrei). Scor la care rezerva Cave a marcat un nou eseu, transformat de Umaga: 28-28.

”Stejarii” vor evolua pe 8 iunie, la ora 18, contra Rusiei.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Rugby: