România – Spania 35-9 (16-3) la debutul World Rugby Nations Cup: Timișoara Saracens, 4 titulari

Valentin Popârlan, Marian Drenceanu, Sandu Stelian Burcea și Valentin Calafeteanu au fost vineri seară reprezentanții Timișoara Saracens în primul XV al reprezentativei ”Stejarilor” la jocul de debut al României la World Rugby Nations Cup 2015, competiție patrulater pe care o găzduiește Bucureștiul pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf” până în 21 iunie, iar sud-africanul Jody Rose, tot de la cei din Ronaț, a apărut în premieră pe final în echipa lui Lynn Howells.

Marian Drenceanu, cel mai tânăr dintre titularii Timișoarei în succesul cu Spania

Marian Drenceanu, cel mai tânăr dintre titularii Timișoarei în succesul cu Spania

 

Conform așteptărilor, favorita România s-a impus în primul său meci, vineri de la ora 20, cu scorul de 35-9 (16-3) în dauna Spaniei, oponent de care dispunea la început de an și în cadrul Diviziei 1A a competiției europene, însă ”Stejarii” s-au străduit din greu pentru a contura succesul în dauna ibericilor, făurit prin eseurile lui Viorel Lucaci, unul spre finele primei părți iar celălalt în jumătatea a doua a părții secunde, dar și prin cele 6 reușite din lovituri de pedeapsă semnate de Florin Vlaicu, dintre care două în primul sfert de oră, desprinzând gazdele la 6-0.

Ultimele puncte ale victoriei României au fost reușite tot printr-o lovitură de pedeapsă de fundașul Cătălin Fercu, cedat anul trecut de fosta RCM UVT mvt Timișoara grupării a doua a lui Saracens London. Fercu, autor al celor mai multe eseuri în istoria acestei competiții, opt, și-a mărit astfel totalul punctelor adunate în IRB Nations Cup, devenit din acest an World Rugby Nations Cup, iar Florin Vlaicu și-a consolidat primul loc în topul jucătorilor cu cele mai multe puncte reușite în competiție, cele 20 de vineri, printre care și o transformare, mărindu-i totalul avut, de la 134.

În victoria fără eseu primit, pentru România a mai marcat și stelistul Dănuț Dumbravă, o transformare, pe când pentru spanioli, din lovituri de pedeapsă, Linklater și Aubanell – două, în vreme ce cartonașele galbene le-au primit Apostol, în prima parte, respectiv Bonan și Blanco.

World Rugby Nations Cup este principala întrecere pregătitoare pentru ”Stejarii” României în perspectiva prezenței în toamnă la Cupa Mondială din Anglia, iar gazdele țin să recucerească trofeul preluat la ediția din 2014 de Emerging Ireland, grație unui 31-10 în decisivul direct, tot la București.

În următoarea etapă, România va înfrunta Namibia iar Spania pe Argentina Jaguars, partide care vor avea loc miercuri 17 iunie, tot pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf”, care vineri de la ora 17 a găzduit jocul inaugural al ediției din acest an, tranșat de sud-americani cu 30-10, la puază 17-10, prin eseurile lui Cappielo, Bosch, Paz și Garrido, Novillo reușind două transformări și două lovituri de pedeapsă, pe când Kotze, cu un eseu, o transformare și un dropgol, a punctat pentru africani, calificați la rândul lor la Cupa Mondială 2015.

România a început vineri cu 15. Cătălin Fercu, 14. Adrian Apostol, 13. Csaba Gal, 12. Florin Vlaicu, 11. Ionuţ Botezatu, 10. Dănuţ Dumbravă, 9. Valentin Calafeteanu, 1. Mihăiţă Lazăr, 2. Otar Turaşvili, 3. Andrei Ursache, 4. Valentin Popârlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Viorel Lucaci, 7. Mihai Macovei (căpitan), 8. Stelian Burcea, rezerve fiind: 16. Andrei Rădoi, 17. Constantin Pristaviţă, 18. Vlad Bădălicescu, 19. Marius Antonescu, 20. Vlad Nistor, 21. Florin Surugiu, 22. Jody Rose, 23. Florin Ioniţă.

Programul meciurilor World Rugby Nations Cup, difuzate în direct de TVR2: 17.06.2015 ora 17:00 Argentina Jaguars – Spania; 17.06.2015 ora 20:00 România – Namibia; duminică 21.06.2015 ora 17:00 Spania – Namibia; 21.06.2015 ora 20:00 România – Argentina Jaguars.

România și reprezentativa de tineret a Africii de Sud sunt performele competiției înființate în 2006, cu câte două trofee cucerite, în 2012 și 2013 respectiv 2007 și 2008, Emerging Springboks participând doar la acele ediții.

Lotul ”Stejarilor” pentru World Rugby Nations Cup 2015 include mai mulți rugbiști de la Timișoara Saracens: Paulică Ion, Mihăiţă Lazăr, Andrei Ursache, Horaţiu Pungea, Alexandru Țăruş, Andrei Rădoi, Otar Turashvili, Mihai Adăscăliţei, Valentin Popârlan, Alin Coste, Marius Antonescu, Valentin Ursache, Mihai Macovei, Viorel Lucaci, Vlad Nistor, Randall Morrison, Stelian Burcea, Florin Surugiu, Valentin Calafeteanu, Michael Wiringi, Jody Rose, Dănuţ Dumbravă, Csaba Gal, Robert Dascălu, Florin Vlaicu, Florin Ioniţă, Ionuţ Dumitru, Adrian Apostol, Ionuţ Botezatu, Cătălin Fercu.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Ultimele articole din categoria Rugby: