România U18, 11-23 de la 11-0 cu Germania la Euro U18, în Portugalia

”Stejăreii” au pierdut marți seară în Portugalia și cel de-al doilea joc la Campionatul European de rugby sub 18 ani, în cadrul grupei valorice 5-8, după ce au risipit un avantaj de 11-0 luat în primul sfert de oră al partidei cu Germania.

logo-fr1

 

De astă dată cu ambii reprezentanți ai celor de la Timișoara Saracens U20 în XV-le de start, Sebastian Andrei Sîrbu preluând tricoul cu numărul 7 iar Sebastian Ștefan Ionescu păstrându-și rolul în liniile dinapoi, juniorii României s-au desprins inițial prin loviturile de pedeapsă fructificate de Nichitean în minutele 2 și 13 precum și grație eseului lui Iliuță din minutul 7: 11-0.

În total, pentru disputa cu nemții, selecționerii Ștefan Dulgheru și Marian Marin – de la ”pepiniera” lui Timișoara Saracens, au operat patru schimbări față de XV-le de start al eșecului la scor de vineri cu Georgia, două dintre acestea fiind în pachetul de înaintare, în care, pe lângă Sîrbu, și-a mai făcut loc și Elvis Gabriel Ciorbac.

România U18 a efectuat o înlocuire în minutul 19, timișoreanul Ionescu fiind substituit cu Mitroi, iar jumătatea a doua a primei părți a fost defavorabilă ”Stejăreilor”, care au primit două eseuri, în minutele 21 și 35, al doilea și transformat, intrând astfel în dezavantaj la pauză, 11-12.

Germania, care era surclasată vineri la debutul în competiție, cu 64-5, de către gazda Portugalia, a înscris toate punctele după pauză, învingând cu 23-11 (12-11) și 3-1 la eseuri. În consecință, românii vor juca sâmbătă pentru evitarea ultimului loc, al optulea la C.E. U18 din Portugalia, în compania Rusiei, depășită azi de Spania, cu 23-13.

În 1-4, Portugalia – Georgia 10-29, celălalt joc pentru intrarea în finala din week-end fiind Franța – Belgia.

Primul XV al României U18 a fost astăzi alcătuit din 1. Iulian Ionuț Hartig, 2. Adrian Mădălin Tala – cpt., 3. Robert Georgian Băbănău, 4. Teodor Andrei, 5. Gabriel Valentin Lungu, 6. Elvis Gabriel Ciorbac, 7. Sebastian Andrei Sîrbu, 8. Andi Cristian Radu, 9. Andrei Dinu, 10. Luca Nichitean, 11. Sebastian Ștefan Ionescu, 12. Codrin Alexandru Bercu 13. Cosmin Alexandru Iliuță, 14. Ionut Dumitru Vătafu și 15. Marius Chiriac.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Juniori: