SCM Rugby Timișoara se face de râs prin a nu se prezenta în a doua deplasare consecutivă în Cupa României, deși până și DSP Timiș nu-i stopează activitatea sportivă

După ce nu s-a prezentat săptămâna trecută la Cluj la debutul în noua ediție a Cupei României, finalista pierzătoare a campaniei precedente în competiția K.O. a optat pentru non-combat și în cazul reeditării finalei campionatului Superligii, SCM Rugby Timișoara anunțând în această după-amiază că nu se va prezenta nici în cea de-a doua sa deplasare din tot atâtea în ”triunghiularul” de calificare din Cupa României, de astă dată la Baia Mare, sub penibilul pretext de a nu risca o contaminare a altor sportivi cu coronavirus. Într-un sport bărbătesc practicat de bravi gentlemen, sport cu balonul oval care a dat eroi martiri ai Revoluției din 1989, tineri sacrificându-se pentru cauze nobile cât se poate de prețioase întru a fi apărate precum drepturile și libertățile civice, clubul vicecampion al țării în Ovalia carpatină a făcut pur și simplu de râs sportul timișorean printr-un jenant exercițiu al ignoranței absolute, validând implicit ”narațiunea oficială” a autorităților dictatoriale cu ale lor impuneri normative fără nici cea mai mică justificare de ordin științifico-medical, igienico-sanitar și din sfera cercetării, pură inginerie socială ticluită tocmai în sensul restrângerii incrementale a drepturilor și libertăților cetățenești, și nimic altceva. Fapt: testele în uz n-au drept scop detectarea virușilor, aspect semnalat de însuși inventatorul lor, Kary Mullis, laureat în 1993 al Premiului Nobel în chimie pentru invenția sa, întregul fundament al pseudo-combaterii așa-zisei pandemii fiind așadar cât se poate de mincinos, pe picioare de lut. Fapt: un test pozitiv nu echivalează nici pe departe cu aspectul esențial că persoana testată ar fi și infectată, diferențiere trecută cu vederea, respectivele aspecte fiind însă asimilate în discursul public, cât se poate de eronat, drept unul și același, asta drept urmare a propagandei deșănțate a trâmbiței complotiștilor din umbră, prostituata mass-media. Iar acestea ar fi doar două adevăruri ignorate în circul servit populației, manipulare de la A la Z… Asimilată pare-se magna cum laude de pateticii decidenți ai grupării din Ronaț, care, în loc să fi pus sportul timișorean într-o poziție dezonorantă, mai bine s-ar fi informat și educat adecvat pe linia realității factuale obiective, și nu prin prisma unor propagande de abecedar. Atitudinea de non-combat din cele mai ridicole motive venind dinspre arena rugbistică, rușinea este cu atât mai implacabilă. 

Clubul timișorean anunțase că are doi jucători ”pozitivi” la testarea COVID 19, Mihăiță Lazăr încă de săptămâna trecută iar Gabriel Rupanu în această săptămână. În aceste condiții, Federația Română de Rugby a cerut un punct de vedere al DSP Timiș. Această instituție a trimis însă ”verde” grupării bănățene pentru continuarea activității, dar chiar și așa finalista ediției trecute nu va efectua deplasarea pentru debutul întârziat în actuala campanie, programat duminică de la 11 în Maramureș, anunțând în acest sens forul din capitală.

SCM Timișoara a emis o adresă către Federația Română de Rugby, în care a anunțat că nu se prezintă la Baia Mare, invocând ideea de a nu periclita sănătatea persoanelor implicate în acest meci. Totală pierdere de vreme generată de ignoranții ghemuiți în spatele canapelelor și inițiind un triunghi al mesajelor cu dus-întors între FRR și SCM Timișoara, dar și cu un răspuns al DSP Timiș la solicitarea clubului bănățean, cu concluzia că ”[…] activitatea sportivă se poate desfășura în continuare”.

Și-atunci!? Fie și așa, prin documentul către FRR semnat de directorul SCM Timișoara, Vasile Rușeț, și managerul secției de rugby, Dănuț Borzaș, nișțe explicații care îi descalifică în absența argumentelor pertinente, înlocuite total neconvingător cu străveziul ”RESPONSABILITATE SOCIALĂ”, iar majusculele le aparțin iluștrilor autori, care ar trebui să conștientizeze că un act de responsabilitate socială în aceste vremuri ale subminării sportului ar fi fost oferit tocmai de alinierea celor din Ronaț la meci. Dar dacă tocmai elemente din lumea sportului șuntează activitatea competițională, ca un alt exemplu al busolei rătăcite de o societate foarte dezinformată, atunci pesemne că soarta colectivă este binemeritată. În fine…

Așadar… ”În urma adresei dumneavoastră cu numărul 3754/01/10/2020, prin care cereați transmiterea către FRR a punctului de vedere al DSP Timiș privind posibilitatea participării echipei de Rugby a SCM Timișoara în competițiile FRR, vă informăm următoarele. Am avut astăzi la DSP o discuție privind ancheta epidemiologică realizată în urma contaminării celor 2 sportivi din echipa de rugby cu virusul COVID 19. În urma declarațiilor sportivilor din cadrul anchetei epidemiologice, nu a rezultat că ar fi avut un contact direct cu nici o persoană din cadrul clubului, ceea ce, din punctul de vedere al DSP, nu pune nici o interdicție de participare a echipei în competiții, sau de participare la antrenamente. Răspunsul oficial al DSP îl vom primi pe parcursul zilei de astăzi, ei fiind foarte ocupați nu au reușit să ne dea răspunsul pe loc. Cu toate acestea, la fel cum am procedat și săptămâna trecută, din spirit de RESPONSABILITATE SOCIALĂ, conducerea secției de Rugby și a clubului SCM Timișoara au decis SĂ NU FACĂ DEPLASAREA LA BAIA MARE, chiar cu consecința pierderii acestui meci cu 5-0, în conformitate cu regulamentele FRR. Considerăm că cel mai important lucru este asigurarea sănătății TUTUROR PARTICIPANȚILOR LA ACTIVITATEA SPORTIVĂ (sportivii proprii, sportivii echipelor adverse, antrenori, arbitrii, oficiali, etc.), și nu dorim să riscăm acest lucru prin acțiunile noastre. Bineînțeles că ne doream meciul de la Baia Mare, inclusiv pentru reeditarea finalei Campionatului Național, dar, așa cum spuneam, punem în primul plan, așa cum am făcut-o întotdeauna, menținerea stării de sănătate a sportivilor și nu riscarea sănătății acestora”. 

Mulți mici trepăduși cu rol executiv ar trebui să pună burta pe carte și să iasă dintr-un cavou al ignoranței care întreține nașterea monștrilor. Treziți-vă la realitate iar adevărul vă va elibera în fața celei mai mari manipulări din istoria modernă a omenirii, și care va rămâne ca atare în bolta peste ani tocmai prin magnitudinea sa. Timpul o va dovedi dar atunci va fi prea târziu, iar regretele pe seama pasivității fără filtrul rațiunii vor fi cât se poate de tardive. 

Sportivi sănătoși dintr-o disciplină a neînfricaților cu brațe tari, țintuiți pe tușă de absurditățile fără căpătâi ale unor puerili ridicoli prin gradul de dezinformare la care se lasă expuși, influențând la rândul lor opinia publică sportivă printr-o luare de poziție care nu le face cinste. 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: