SCM Timișoara bate recordurile de scor cu primul succes afară

Fără victorie în fața ocupantelor podiumului, prim-divizionara de rugby a Timișoarei a bătut în schimb recordurile de scor ale noii ediții în campionatul Superligii, înscriind cele mai multe puncte reușite de un XV învingător în primele 6 etape dar și înregistrând cea mai mare diferență, 12-82 pe terenul codașei cu insuccese pe linie la căderea cortinei peste prima rundă a returului în sezonul regular. 

Într-o etapă a șasea începută sâmbătă cu triumfuri în deplasare ale favoritelor cu punct bonus ofensiv și prin a primi numai câte 14 puncte, campionii băimăreni la Cluj iar CSA Steaua în dauna concitadinei Dinamo, rugbiștii Timișoarei au primit duminică după-amiază doar 12 puncte, același fiind în schimb numărul eseurilor izbutite de cei din Ronaț la ACS Tomitanii Constanța, 11 dintre acestea fiind transformate.

Scorul fluviu, înregistrat de bănățeni pe terenul ”lanternei roșii” pe care n-au întâlnit-o și pe arena ”Gheorghe Rășcanu” în jocul tur din runda inaugurală a Superligii 2021, meci amânat pentru 10 iulie, dobrogeni care au fost în schimb taxați sistematic în restul turului, cu 6-46 acasă de steliști, cu 78-19 în București de Dinamo, cu 45-27 la Cluj și cu 17-80 săptămâna trecută tot acasă de campionii băimăreni.  

Deplasarea duminicală pe ”Mihail Naca” din Constanța, prilej de reabilitare pentru timișoreni după eșecul de sâmbăta trecută la Dinamo, a doua înfrângere afară în tur după cea de la Baia Mare. Desigur, la malul Mării Negre nu s-a pus decât problema scorului, uriaș, care spune destule despre nivelul valoric al Superligii cu numai 6 participante, dintre care cele din Constanța și Cluj nu țin pasul cu trupele careului dominant.

O revizie timișoreană ca prim triumf pe teren advers în campionat înaintea primirii băimărenilor sâmbăta viitoare, însă fie și un scor cât se poate de categoric nu poate fi foarte concludent, în condițiile problemelor de efectiv ale constănțenilor, la dispoziție cu numai 3 rezerve, trei fiind și titularii de peste hotare ai gazdelor.

În aceste circumstanțe, Vali Calafeteanu și Stelian Burcea au apelat în schimb la alți câțiva tineri jucători din lot, mai rar utilizați, care n-ar prinde XV-le într-o încleștare cu rivalii de pe podium.

Fie și în absența mai multor titulari, SCM Timișoara a inaugurat suita celor 12 eseuri încă din primul minut, prin tânărul din linia a III-a Sebastian Sîrbu, crescut în rugby-ul de pe Bega, altruist servit de Hinckley Vaovasa. Aripa Stephen Ross Shennan a marcat chiar două eseuri în primele 10 minute, toate cele 3 fiind transformate de fundașul Melinte: 0-21.

Punctul bonus ofensiv a fost asigurat puțin mai apoi de Sean Morrell, marcator de eseu astăzi cu numărul 8, însă vizitatorii nu s-au oprit aici, Ionel Melinte semnând și el două eseuri în prima parte, iar mijlocașul la grămadă Gabriel Conache unul, după amar de timp în care a luptat cu accidentările. Iar dacă fundașul portuarilor, Tioe Iliesa, n-ar fi înscris și el un eseu, oaspeții ar fi încheiat prima parte cu un avantaj copios dar și fără punct primit: 5-49.

La reluarea meciului, aspectul jocului nu s-a schimbat iar tot Sîrbu a marcat primul eseu al favoriților, completat fiind pe rând de tânărul David Trăușan din linia a II-a, Florin Vlaicu – intrat pe parcurs, la prima reușită de acest gen pentru bănățeni, Gabriel Vasile Rupanu – intrat și el pe parcurs, la fel și Joji Sikote în linia I. Așadar alte 5 eseuri ale învingătorilor, însă unul pentru învinși, și tot printr-un străin, numărul 8 Saukuru.

Un meci fără istoric, o oglindă fisurată a Superligii 2021. Rezultatele primei runde a returului, programul viitor și clasamentul, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Rugby.

SCM Timișoara a început la Constanța cu Melinte; Ștețco, Hinckley, Balaban, Shennan; Jipa, Conache / Lungu, Rădoi, Militaru; Lazăr, Trăușan; Sîrbu, Neculau – cpt., Morrell, iar pe parcurs au mai jucat Vlaicu, Rupanu, Mureșan, Sabău, Sikote, Digo, Manumua și Perici.

După primirea băimărenilor, SCM va mai juca în iunie și la Cluj.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Rugby: