SCM Timișoara cedează la scor pe terenul liderului, cu 4-1 la eseuri și fără punct după pauză

SCM USAMVB Timișoara n-a mai repetat și astăzi la prânz isprava din Ghencea de sâmbăta trecută, când o elimina pe Steaua din semifinalele Cupei României, de astă dată capotând în București prin a încasa 3 eseuri până la pauză de la liderul Superligii, revanșat în penultima etapă a returului fără a mai primi vreun punct în partea a doua, în care a conturat un succes cu punct bonus ofensiv: 29-10 (19-10).  

Era de așteptat o replică a roșu-albaștrilor din Ghencea, care n-au așteptat invitații speciale în duelul televizat de la ora 12, preluând rapid conducerea și reușind două eseuri până când l-au izbutit și timișorenii pe unicul din contul lor, în minutele dinaintea pauzei. 

A fost cel de-al doilea meci al etapei a IX-a din Superliga, penultima din sezonul regular, iar liderul CSA Steaua a încheiat astfel cu victorii pe linie aparițiile pe Stadionul Ghencea din faza tur-retur a primei divizii, cel mai clar succes în fața vizitatoarelor din careul fruntaș repurtându-l astăzi cu SCM Timișoara, într-o reeditare a semifinalei din Cupa României disputată sâmbăta trecută.

De această dată, roș-albaștrii au controlat meciul, impunându-se cu 29-10 (19-10), victorie cu bonus ofensiv, succes prin care își consolidează primul loc în clasamentul campionatului.

CSA Steaua a început în forță meciul, punând presiune pe apărarea bănățenilor încă din primul minut de joc. Pressingul militarilor s-a concretizat în minutul 8, când molul de margine a rulat foarte bine și a ajuns în terenul de țintă al oaspeților, Eseria Vueti culcând balonul pentru primul eseu al zilei. Ratu Taniela Maravunawasawasa a transformat și Steaua a preluat conducerea, 7-0. SCM Timișoara a încearcat să rămână în joc, construind atac după atac și reușind să pună puncte pe tabelă, prin ex-stelistul Florin Vlaicu, transformeur al unei penalități, 7-3.

În următoarele 10 minute jocul a fost echilibrat, fiecare echipă încercând să găsească breșe în apărarea adversă. Roș-albaștrii au greșit iar arbitrul Alexandru Ionescu a dictat o penalitate, însă Vlaicu a trimis balonul pe lângă buturi. Mai prezenți în joc, steliștii mutau ostilitățile în 22-ul timișorean, iar în urma unei grămezi, balonul scos bine de Florin Surugiu a ajuns la Ratu Taniela, care l-a văzut bine plasat pe Ngoni Chibuwe, acesta găsind breșa pentru a marca eseu la colț: 12-3.

Oaspeții au avut o tresărire de orgoliu iar două minute mai târziu (minutul 32), în urma unui mol de margine, pilierul Digo Mosese a reușit și el un prim eseu pentru elevii lui Valentin Calafeteanu. Vlaicu tranformând. SCM Timișoara se apropia la doar două puncte, 12-10.

Înainte de intrarea la vestiare pentru pauză, aripa stelistă Ionuț Dumitru a efectuat o cursă spectaculoasă, scăpând de mai multe placaje și oprindu-se în terenul de țintă, eseul lui fiind transformat de Maravunawasawasa, 19-10, scorul pauzei.

Repriza a doua a adus un joc fragmentat, lipsit de spectaculozitatea primei părți. Steaua a mărit ecartul pe tabelă, după ce Maravunawasawasa a transformat o nouă penalitate, 22-10. Până la jumatatea acestei parți, scorul a rămas neschimbat, ambele echipe punând presiune pe adversari, însă de fiecare dată apărarea a reușit să stopeze fiecare atac. În minutul 63, în urma unei acțiuni frumoase pornită din propriul 22, după mai multe pase succesive, Steaua a ajuns în 22-ul advers, forțând marcarea celui de-al patrulea eseu. În urma unei tușe, molul de margine a rulat bine, câștigând metru cu metru de teren. Florin Surugiu l-a deschis la Taniela Maravunawasawasa, care i-a pasat lui Sioeli Lama, acesta vâzându-l pefect pe Chibuwe, autor al celui de-al doilea său eseu, 27-10. Iar Maravunawasawasa transforma pentru 29-10… Și cu mențiunea că patru dintre cele 5 eseuri ale întâlnirii au fost marcate de rugbiști de peste hotare.

Până la finalul partidei, ambele echipe au avut șansa de a mai pune puncte pe tabelă, însă scorul a rămas nemodificat, consemnând cea mai usturătoare înfrângere a timișorenilor în actuala ediție a Superligii, dar și a doua în capitală în campionatul în curs, după cea cu 31-28 pe 22 mai la Dinamo. De fapt și primul eșec al bănățenilor de la acea dată…

Iar astfel SCM USAMVB Timișoara a pierdut pe rând afară în campionat la toate oponentele din careul fruntaș, pe ruta Baia Mare – București.

În etapa următoare, ultima a returului, SCM USAMVB Timișoara primește vizita echipei CS Dinamo iar Steaua se deplasează la Cluj, pentru a întâlni Universitatea, care a câștigat primul meci al rundei, de la ora 11, 21-28 la Constanța cu Tomitanii, într-un joc cu 2-2 la eseuri.

Programul rundelor 9-10 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Rugby.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = unu

 


Ultimele articole din categoria Rugby: