SCM USV Timişoara aplică scorul record al campionatului în ultima apariţie acasă a primăverii, repetiţie pentru ieşirea la Dinamo. Cele mai multe puncte, cu „Cenuşăreasa” Cluj

Rugbiştii Timişoarei au repetat cu succes sâmbătă după-amiază în Ronaţ înaintea ultimei runde a primăverii în elită, în deplasare la campioana Dinamo, „violeţii” Banatului asigurându-şi deja până la pauză, mulţumită celor 5 eseuri, punctul bonus ofensiv în faţa „Cenuşăresei” de pe locul 6, CS U ELBI Cluj, care s-a ales cu cel mai sever eşec al primelor 7 etape, în baza celor mai multe puncte marcate într-o partidă, peste 70 de către elevii lui Preda, inclusiv din 11 eseuri.

Nu este însă şi cel mai elocvent succes, dat fiind calibrul valoric redus al ardelenilor, care le cedau recent la scor şi dinamoviştilor pe Someş, cu 17-63, dar astăzi a fost şi mai şi de la ora 16, pe căldura din vestul Timişoarei, gazdele detaşându-se deja până la pauză cu 31-7 şi copleşindu-şi cu atât mai mult oponenţii în partea secundă: 71-12.

Mugur Preda axându-se astăzi pe Simionescu; Tiqe, Shennan, Bucur, Şteţco; Jipa, Rupanu / Sikote, Căpăţînă, Mumbi; Ionuţ Mureşan, Onsando; Sîrbu, Altînok; Kalmakhelidze.

Centrul neo-zeelandez naturalizat Stephen Shennan înscriind primul eseu al bănăţenilor, transformat de Rupanu, şi deschizând apetitul localnicilor, autori şi ai altor eseuri, încă 4 până la pauză dintre care chiar două în contul aripii Tiqe, Rupanu transformând 3 dintre eseuri.

Altădată, timişorenii n-ar fi fost la fel de prolifici în partea a doua, dar sâmbătă, la ultima apariţie a primăverii acasă în campionat, până la cea din 17 august cu băimărenii, au conturat un scor şi mai categoric al părţii secunde, mulţumită eseurilor lui Mumbi, Rupanu, Bucur, din nou Shennan, Neculau şi Şteţco, dintre care unul transformat de Rupanu şi 4 de Jipa: 71-12.

Replica ardelenilor limitându-se la câte un eseu în fiecare parte. Prea puţin pentru a le rezista fruntaşilor care vor merge în capitală de pe locul I, dinamoviştii campioni fiind întrecuţi azi la Baia Mare cu 19-12.

În rest, steliştii s-au reabilitat după cele 3 eşecuri dintre care ultimul în Ghencea cu timişorenii prin a dispune la scor de urmăritorii rapidişti, cu 49-28.

*Clasamentul actualizat în baza rezultatelor celei de-a doua etape din retur, plus programul viitor, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Rugby în Sporttim.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 54

 


Ultimele articole din categoria Rugby: