SCM USV Timişoara ia în sfârşit atitudine şi poziţia corectă, de nealiniere. Nu face pe bună dreptate jocul cu lopăţica-n nisip al groparului Ovaliei Carpatine, Federaţia Română de Rugby

Catastrofală gestionară postdecembristă a dezastrului în implacabilă decădere a Ovaliei carpatine, manifestat făţiş şi sâmbătă pe scena internaţională fără locuri ferite de-ascunziş şi unde eşti luat cu-adevărat „la bani mărunţi”, Irlanda – România 82-8 la începerea Cupei Mondiale, Federaţia Română de Rugby – acest gropar al sportului în XV ale cărui interese ar fi trebuit să le apere şi cultive, iar cu-atât mai mult în mascarada din 2022-2022, a fost readusă cu picioarele pe pământ prin a mai primi un bobârnac şi pe plan intern, sub forma poziţiei adoptate corect şi firesc de SCM USV Timişoara, în sfârşit trezită la realitate şi luând just şi pe bună dreptate atitudine după ce îşi rătăcea la rândul ei inconştient drumul în pLandemia „sperietoare” Stupid-19, clubul bănăţean nealiniindu-se şi în sâmbăta ce bate la uşă în a mai face jocul cu lopăţica-n nisip al iresponsabililor din forul federal cu cele legate de sistemul competiţional intern, galben-albaştri anunţând justificat şi argumentat că nu se vor prezenta pe terenul precar al unei grupări nou-înfiinţate pentru o deplasare suplimentară şi „de umplutură”, concepută de bezna minţii „de la centru”, în condiţiile în care întâlnirea nici măcar nu contează în clasament. Şi a i se spune mai adesea FRR „de-ajuns şi până aici!”, demascată fiindu-i oricum incompetenţa pe scena mondială.  

Unde, în primele 10 meciuri jucate în weekend la debutul celei de-a X-a ediţii a IRB Rugby World Cup, Irlanda – România 82-8 (33-8) a fost de departe cel mai copios rezultat înregistrat, celelalte fiind enumerate la finele acestei consemnări.

După un început de septembrie în care ambele meciuri, de fapt şi singurele, ale uneia dintre seriile „emanaţie” ale FRR în sistemul competiţional defectuos croit al Ovaliei carpatine, nu s-au mai disputat pe fondul nealinierii la start a vizitatorilor, 5-0 „la masa verde” şi fără joc pentru CS Dinamo, în dauna lui CS Năvodari – învinsă în prealabil de cei din Ronaţ cu 92-0 pe litoral, respectiv SCM USV Timişoara, prin neprezentarea în Banat a lui RC Griviţa UNEFS Bucureşti, un mijloc de septembrie cu luarea justă de poziţie a clubului de pe Bega, nealiniat fie şi pentru 80 de minute jocurilor cu lopăţica-n nisip ale groparilor sportului în XV intern, deconspiraţi în formă continuată, de dată foarte recentă la Bordeaux, 8-82 al „Stejarilor” miei la tăiat şi victime inocente în faţa Irlandei, ce are mai bun de afişat umbra palidă şi stafidită a ramurii cu balonul oval carpatin după ani şi ani de inconştientă necultivare a fenomenului, parcă de-a dreptul sabotat. 

Exemplele decăderii sale la „sapă de lemn” fiind nesfârşite, erori federale peste erori federale.  

Faza a doua a Ligii Naţionale, una „de umplutură”, revine la finalul acestei săptămâni, odată cu etapa a V-a, ultima a turului, în care alb-violeţii din Ronaţ ar fi trebuit să joace pe terenul nou-înfiinţatei peste vară şi în plin sezon Rapid Bucureşti, însă trezirea la realitate s-a făcut sub forma refuzului de a mai da curs „Daciadei” propuse de F.R. Rugby.

Pe bună dreptate, mai multe argumente au determinat conducerea clubului timişorean să anunţe că lotul galben-albaştrilor nu va efectua deplasarea pentru acest meci, principalul motiv invocat fiind acela că partida nu contează în clasament, în condiţiile în care Rapid a fost acceptată în competiţie după finalul primei faze, iar jocurile sale nu sunt contabilizate în ierarhie.

În plus, aceasta ar fi fost o deplasare suplimentară, care nu putea fi prevăzută în bugetul conturat la start de campionat – atunci când nu se ştia că va mai apărea o participantă. Iar nu în ultimul rând, a contat starea precară a terenului unde Rapid dispută meciurile pe teren propriu, una care poate provoca accidentări.

Prin urmare, timişorenii vor juca următorul meci abia sâmbătă, 30 septembrie, pe terenul lui Dinamo Bucureşti, în etapa a doua din retur, într-o aceeaşi zi în care România va juca în grupă la „Mondial” cu Scoţia, în condiţiile în care bănăţenii stau în prima rundă din retur, dat fiind că Grupa C este una cu număr impar de echipe, cinci.

Celelalte consemnări pe marginea Ligii Naţionale interne şi a Cupei Mondiale de rugby în plină desfăşurare în Franţa, tot în secţiunea Rugby din Sporttim.

La turneul final, tot în grupa în care joacă România, şi Africa de Sud – Scoţia 18-3, sud-africanii campioni ai lumii urmând a fi oponenţi ai „Stejarilor” duminică de la ora 16 la Bordeaux. La startul celorlalte serii, Franţa – Noua Zeelandă 27-13 şi Italia – Namibia 52-8, respectiv Australia – Georgia 35-15 şi Ţara Galilor – Fiji 32-26, precum şi Anglia – Argentina 27-10 şi Japonia – Chile 42-12, 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 1

 


Ultimele articole din categoria Rugby: