Shennan și Căpățână, eseuri pentru ”Stejarii” cu 5 titulari de la Timișoara Saracens: România – Rusia 25-15 (10-8)

”Stejarii” României s-au reabilitat sâmbătă după-amiază în urma eșecului din Spania, însă fără a convinge pe ”Cluj Arena” în fața ”Urșilor” Rusiei, de care s-au desprins după pauza partidei din cea de-a treia etapă a returului decisiv cu 5 runde în vederea accederii la Cupa Mondială de anul viitor din Japonia. ”Tricolorii” au fost și conduși într-o primă parte în care au izbutit un eseu de penalizare, însă unul dintre cei 5 titulari ai Timișoarei Saracens în XV-le lui Lynn Howells, și anume Stephen Shennan a semnat eseul desprinderii gazdelor, învingătoare și printr-un alt eseu al rezervei din linia I Marian Eugen Căpățână: 25-15 (10-8). Sâmbătă de la amiază trebuia să se joace tot la Cluj și meciul restant din preliminariile Cupei României dintre CS Universitatea și Timișoara Saracens, amânat însă de FRR pentru sâmbăta viitoare, dat fiind starea vremii.

Patru locuri în ierarhia la zi International Rugby Board îi despărțeau pe românii clasați pe locul 16 și rușii de pe poziția a 20-a înaintea confruntării din Ardeal, abordată de ”Urși” cu oarecare șanse la prinderea barajului play-off, spulberate însă de ”Stejari”, care au punctat pe rând printr-un eseu de penalizare transformat și o lovitură de pedeapsă fructificată tot în prima parte de Valentin Calafeteanu, respectiv prin Shennan, ex-timișoreanul Kinikinilau și Căpățână, la reluarea disputei.

Oaspeții, cu titulari de la numai 4 cluburi, câte cinci de la grupările din Krasnoyarsk, și anume Enisei-STM respectiv vechea cunoștință a bănățenilor, Krasny Yar, iar ceilalți de la echipe din Moscova și Kazan, pe când și rezervele au provenit tot de la trei dintre aceste formații, au opus o dârză rezistență în confruntarea directă pentru prinderea locului de baraj, în condițiile în care poziția de calificare directă din postura ”Europe 1” se arată a fi la îndemâna Spaniei în urma triumfului ibericilor cu 22-10 în dauna ”tricolorilor”, în urmă cu două săptămâni, cu toate că peninsularii s-au văzut depășiți tot sâmbătă în deplasare de gruzini, 23-10 pentru Georgia.

După eseul reușit de Stephen Shennan, tot pe fondul atacurilor ”Stejarilor”, Rusia a dezvăluit însă inexactitățile din etalarea ”tricolorilor”, Ramil Gysin izbutind o intercepție prin care a demarat o solitară cursă finalizată cu o încercare a cărei transformare restabilea egalitatea pe tabela de marcaj în cursul părții secunde, 15-15.

Desprinderea s-a conturat pe final în urma unei acțiuni pe treisferturi, finalizată de Paula Kinikinilau, respectiv a unui mol de margine, cu Căpățână la finalizare: 25-15 în Rugby Europe International Championship, al doilea palier valoric continental inter-țări, contând drept calificări la IRB Rugby World Cup 2019.

Rădoi și Popârlan în pachetul de înaintare respectiv Umaga, Fonovai și Fercu în liniile dinapoi au fost titularii bănățenilor la ”Stejari”, care au mai reunit în primul XV trei rugbiști care joacă la cluburi din Hexagon, patru la CSM București și câte unul la steliști, băimăreni respectiv în Albion, pe când rezerve la start au fost câte 3 sportivi ai celor din Ronaț respectiv Ghencea și câte unul de la maramureșeni și Stade Colomiers.

Urmează pentru ”Stejari” primirea belgienilor la Buzău, sâmbătă, vizitatorii descinzând sub scutul unui detașat triumf cu 69-15 în fața Germaniei.

România: 1. Mihăiță Lazăr (Castres), 2. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 4. Johan Van Heerden (CSM București), 5. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 6.Vlad Nistor (Albi), 7. Andrei Gorcioaia (Massy), 8. Stelian Burcea (CSM Bucuresti) / 9. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 10. Jack Umaga (Timisoara Saracens), 11. Ionuț Dumitru (Steaua Bucuresti), 12. Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM Bucuresti), 14. Tangimana Fonovai (Timișoara Saracens),  15. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens).

Rezerve la start: 16. Eugen Căpățână (Timisoara Saracens), 17. Ionel Badiu (Timisoara Saracens), 18. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 19. Marius Antonescu (Colomiers), 20. Kuselo Moyake (Steaua Bucuresti), 21. Florin Surugiu (Steaua Bucuresti), 22. Stephen Shennan (Timisoara Saracens) și 23.Florin Vlaicu (Steaua Bucuresti).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: