Şi Pungea cu „Stejarii”, pe lîngă Fercu, Carpo şi Căpăţână

RCM mvt UV Timişoara, campioană en-titre în Superliga de rugby, ar fi avut cel puţin 6 selecţionabili în lotul „Stejarilor” pentru noua campanie în Cupa Europeană a Naţiunilor, dacă mijlocaşul la grămadă Valentin Calafeteanu şi aripa de treisferturi Mădălin Lemnaru n-ar fi suferit serioase accidentări în ultimele 4 luni. Dar şi aşa, un alt galben-albastru din Ronaţ, pilierul Horaţiu Pungea, s-a alăturat „Leilor din Banat” Fercu, Carpo şi Căpăţână pentru disputa de sâmbătă cu Rusia.

Horaţiu Pungea (al treilea din dreapta), campion cu galben-albaştrii Timişoarei în urmă cu exact 4 luni, la Bucureşti, va reveni pe "Arcul de Triumf" cu "Stejarii" României, sâmbătă, contra Rusiei

După victoria din Portugalia, cu 19-13, „Stejarii” vor întîlni Rusia sâmbătă de la ora 15 (TVR 1), pe stadionul Arcul de Triumf, în runda secundă a Cupei Europene a Naţiunilor, antrenorul galez Lynn Howells adăugîndu-l pe Pungea unei bănci de rezerve de pe care taloneurul timişorean Eugen Căpăţână intra şi reuşea unicul eseu românesc al triumfului lusitan.

La Bucureşti, unde Rusia se impunea în anii 2007 şi 2009, de-atunci „Stejarii” revanşîndu-se cu 33-3 ca gazde în 2011, România va avea în XV-le de start aceiaşi 2 rugbyşti de la RCM mvt UV Timişoara, şi anume pe fundaşul Fercu şi numărul 8, Carpo. Dar iată formula de start: 15. Fercu Cătălin, 14. Apostol Adrian, 13. Dascălu Robert, 12. Vlaicu Florin, 11. Roşca Mihai (înlocuitor de circumstanţă al accidentatului Lemnaru), 10. Manole Dorin, 9. Căplescu Ciprian, 1. Lazăr Mihăiţă, 2. Rădoi Andrei, 3. Ion Paulică, 4. Tatu Cornel, 5. Sîrbe Marius, 6. Toniţa Ovidiu, 7. Macovei Mihai (căpitan), 8. Carpo Daniel. Între cele 8 rezerve se regăsesc, cu numărul 16, Eugen Căpăţână, iar cu 17 Horaţiu Pungea.

Iar apropo de Daniel Carpo, interesante remarcile şi constatările notate duminică pe blogul personal, www.danielcarpo.wordpress.com, sub titlul „La ei se poate”, vizavi de deplasarea României în Portugalia: „Poate am avut cea mai bună tragere la sorți a acestei competiții în care suntem angrenați acum, CEN sau 6 națiuni B. Dar ca orice tragere, doar rezultatele confirmă aceste calcule.

Și pentru a reuși ai nevoie de materie primă. Iar în cazul nostru al sportivilor acest lucru înseamnă baze de antrenament, condiții propice performanței, dăruire și sacrificii.

Și cum tragerea la sorți ne-a scos în cale echipa Portugaliei, demersurile ca startul de sezon să fie așa cum ni-l dorim cu toții au început prin acomodarea cu clima, recrearea relațiilor de joc și omogenitatea colectivului.

Cu o săptămână înaintea meciului locația aleasă a fost un resort sportiv din orașul Faro. O locație cum rar ai ocazia să întâlnești. Și dacă aș spune că este un colț din paradisul sportiv nu ar fi cuvinte mari. Resortul se întinde pe 2 hectare de teren. Ajutată de clima din sud care  este de tip subtropical, mediteranean, de obicei caldă și uscată cu ierni blânde, baza are toate ‘ingredientele’ necesare pentru a crea climatul perfect pentru desfășurarea antrenamentelor sau activităților zilnice.

Iar dacă spun că locația a fost aleasă de echipele naționale ale marilor puteri rugbistice sau fotbalistice (iar lista se umple cu nume grele ale unor  echipelor de club) aproape că nici nu mai este nevoie să enumăr facilitățile. Dar totuși să le trecem în revistă: de la teren mărimea oficială de rugby sau fotbal la terenuri artificiale de fotbal și sporturi adiacente. Mai enumerăm terenul de tenis/baschet, o sală de forță completă, săli de fitness, bazine de înot sau recuperare, restaurante, săli de masă sau ședințe și lista poate continua lejer.

Ce m-a impresionat? Profesionalismul de care au dat dovadă și buna organizare. Terenul era inspectat și îngrijit după fiecare antrenament pentru a fi în condițiile cele mai bune pentru următorul antrenament și de asemenea pentru păstrarea gazonului într-o stare cât mai impecabilă. De asemenea se lucra exact după programul propus de staff-ul nostru și nu suferea nici o abatere. 

Și de ce am ales acest titlu? M-am hotărât sa scriu după ce am văzut un domn ce îngrijea  baza. Cu căștile în urechi, cu un zâmbet pe fată, înarmat cu o grebla curăța gazonul de acele unui pom redând verdele ierbii. Sunt sigur că acasă la noi acele acelui pom nu ar fi deranjat deloc. Iar munca respectivă nu ar fi făcut-o nimeni cu acel zâmbet pe chip.

Indiferent de ajutorul dat de clima din Portugalia, dacă dorești să investești în sport o poți face. De ce? Pentru că după părerea mea cel mai ușor mod de a ieși în lume ca persoană sau țară este prin sport. Și este păcat de calitățile și valorile care se pierd sau nu se descoperă din lipsa de interes. Pentru că avem potențial genetic de a crea valori umane și sportive”. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Rugby: