Sorin Doda, înaintea debutului rugbyului pe CFR, prin RCM Timișoara: ”Tribuna principală va fi dărâmată și se va construi alta de 6.000 de locuri”

Cu dorința arzătoare de a prinde trenul organizării de partide în lumea mai bună a sportului cu balonul oval continental, punctată azi de conducătorul Sorin Doda, ”dacă e să discutăm de meciurile internaționale, facem toate eforturile pentru a îndeplini condițiile de joc”, campioana României, RCM mvt UV Timișoara, e pe punctul de a se lansa în regenerarea stadionului de fotbal CFR, aciuindu-se în spatele Gării de Nord deja prin debutul de sîmbătă de la 10, cu ocazia jocului televizat cu Farul, ceea ce înseamnă însă și că un alt punct de reper al patrimoniului sportului cu balonul rotund de pe Bega va fi iremediabil alterat…

Sorin Doda, conducător al campioanei RCM Timișoara, s-a referit la proiectul de regenerare a stadionului CFR, de sâmbătă gazdă a rugbyului galben-albastru

Oficialii RCM UVT Timișoara au organizat astăzi conferința de presă dinaintea premierei de pe stadionul de fotbal CFR, sâmbătă dimineață, contra constănțenilor de la RCJ Farul, atât pentru justificarea înfrângerii din etapa trecută, în fieful Stelei, cât și pentru a expune oarecum proiectul care, după cum susțin, va urma să fie demarat în spatele Gării de Nord.

În privința înfrângerii în fața Stelei, antrenorul Chester Williams a spus: „Îmi cer scuze pentru rezultatul de la București. Steaua a avut dorință mai mare, a vrut să câștige meciul. Nouă ne-a lipsit cu desăvârșire acest capitol, mai ales pe finalul partidei. Ziua următoare, când am revizionat partida pierdută, m-am gândit că poate e un lucru bun această înfrângere survenită acum, și nu la sfârșitul campionatului. Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ și să câștigăm meciul de sâmbătă cu Farul.”

Reprezentantul jucătorilor, flanker-ul Stelian Burcea, aflat în asentiment cu Chester Williams în privința prestației contra Stelei, a adaugat spunând: „Am discutat cu băieții și am convenit că trebuie să avem o atitudine de campioni, să ne comportăm ca niște campioni. Nu ne mai permitem să avem o astfel de atitudine ca în etapa precedentă.”

Interesantă este însă situația în ceea ce privește noul teren gazdă al rugby-ului timișorean, de pe CFR, despre care discuțiile se țin lanț, știind fiind faptul că arena din spatele Gării de Nord este ”casa” celor de la CFR Timișoara, grupare cu aproape un secol de tradiție, și de decenii bune evoluînd în acel loc.

„Se lucrează la un proiect mare. Tribuna principală va fi dărâmată și se va construi alta de 6.000 de locuri. La momentul de față nu se știu costurile în întregime ale proiectului. Vrem ca pe viitor să putem organiza pe CFR turnee internaționale pentru copii, juniori și tineret. Dacă e să discutăm de meciurile internaționale, facem toate eforturile pentru a îndeplini condițiile de joc”, susține Sorin Doda, președintele executiv a RCM UVT Timișoara.

Pentru meciul contra celor de la Farul Constanța, RCM mvt UV nu va putea conta pe 4 jucători, și anume Fercu, care va sta 2-3 săptămâni din pricina unei fisuri de manubriu sternal, Lemnaru, care speră să fie recuperat spre semifinale, cu probleme la tendonul achilian, Turashvili, suferind de ruptură de muschi solear drept, cât și Calafeteanu, care va fi diagnosticat după RMN.

Incerți pentru meciul de sâmbătă mai sunt Sorin Lazăr, care suferă de o contuzie la tibie și gleznă, precum și Alexandru Țăruș, cu viroză extrem de puternică.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sorin Doda, înaintea debutului rugbyului pe CFR, prin RCM Timișoara: ”Tribuna principală va fi dărâmată și se va construi alta de 6.000 de locuri”

 1. Tica si Sica rugbistii fara frica spune:

  Cu aceasta ocazie va aducem la cunostiinta ca pe „CFR” s-a jucat rugby si inca de calitate! La un moment dat CFR Timisoara a avut echipa f. buna de rugby, pana la nivelul ligii a II-a, iar pleiada de rugbisti care s-au perindat pe la CFR este de poveste! Dar, vedem ca acum faptul ca pe CFR se v-a juca rugby e „BOMBA de PRESA” !

 2. ctm spune:

  Spor in realizarea proiectului. De castigat clar vor avea toti de castigat:
  – stadionul ca va fi refacut
  – echipa de rugby ca vor avea conditii clar mai bune si specatori clar mai multi (si merita lucrul asta)
  – echipele clubului CFR care vor evolua pe un stadion cu conditi mai bune, si daca vor gestiona bine momentul vor avea de castigat si la numarul de spectatori (si echipa feminina de prima liga merita sa aiba mai multi specatori)
  – si nu in ultimul rand un castig vor avea timisoreni (in zpecial cei din zona) care vor avea un stadion cu conditii bune si spectacol sportiv chiar in „buricul targului”

  Bafta RCM, bafta CFR si poate in ani urmatori vom vedea in Timisoara mai mult sport de calitate si din toate ramurile sportive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: