Sosene Anesi, pre – Timișoara Saracens – Baia Mare: ”Nu vrem să facem prea multe schimbări”. Și despre Calafeteanu…

Antrenorul secund Sosene Anesi, locțiitor al compatriotului său suspendat Grainger Heikell la ora finalei victorioase în Cupa României, la Cluj, împotriva Științei Baia Mare, se află la prima oportunitate în aceeași capacitate și cu ocazia unui meci acasă de campionat cu ”Zimbrii”, pentru care Timișoara Saracens RC UVT a încărcat la ora 15,20 următorul XV plus rezerve pe www.super-liga.ro, fostul internațional All Blacks explicând că…

”De când sunt aici, la Timișoara, întotdeauna meciurile cu Baia Mare au constituit o ocazie specială, o confruntare grea, atractivă, entuziasmantă, și cred că săptămâna aceasta, după eșecul la Steaua, toată atenția e pe noi, așa încât trebuie să revenim la a face din nou lucrurile simple și bune, să facem bine lucrurile de bază, să ne facem în general treaba. Performanța de sâmbătă nu a fost bună, așa că nu trebuie să irosim o bună oportunitate să arătăm că suntem mult mai buni decât ce am demonstrat la Steaua, iar echipa știe asta și se pregătește în consecință. Asta este, dacă facem ceea ce trebuie, atunci restul va veni de la sine. Fizic suntem pregătiți, mental este dificil dar ne pregătim ca sâmbătă la 4 să fim gata de joc”, a explicat neo-zeelandezul Sosene Anesi.

Aflat și printre rezerve în acest debut de sezon, chiar și intrând pe final, Anesi a adăugat că ”atitudinea și disciplina vor fi mai bune, și cred că am învățat ceva de la Steaua. Ea a vrut mai mult decât noi, dar am trecut peste și ne concentrăm acum să ne ridicăm nivelul performanței și să arătăm fanilor că suntem mai buni ca săptămâna trecută. Și să ne arătăm nouă înșine că putem mai mult la ora actuală”.

”Nu vrem să facem prea multe schimbări, la experiența competițională ce o avem suntem destul de buni, dar sunt și unii care nu sunt chiar 100% apți. Cu Conache vrem să jucăm fundaș dar să fie pregătit și să treacă testul fitness de după-amiază. Îl avem pe Brian Sefanaia, care este 100% pentru liniile din spate, deci ar fi o altă schimbare ce o luăm în considerare. Sunt însă mulți jucători talentați și oricine poate prinde un loc, dar doar cine vrea mai mult și reușește”, a mai explicat Anesi.

Despre faptul că Timișoara Saracens o primește pe campioana CSM Știința, deși într-un derby, pe stadionul ”Gheorghe Rășcanu”, și nu pe ”Dan Păltinișanu”, care părea ales în ultima vreme pentru ocaziile mai speciale, Sosene Anesi s-a declarat satisfăcut de continuarea găzduirii jocurilor în Ronaț, după cel cu Dinamo, căci ”e o senzație că ai fi mai mult acasă, avem și fanii, asistența este de partea noastră, și nici nu vrem să avem scuze. Totul e să jucăm cu o atitudine bună și cu determinare, așa că cei care vor intra în primul XV să și dovedească faptul că merită și să joace cel mai bine în acea zi!”

Acesta este doar al doilea joc găzduit de cei din Ronaț pe ”Gheorghe Rășcanu” în Superliga 2015, două partide disputându-se pe ”Dan Păltinișanu”. Pentru derby, cei din Timișoara au anunțat garnitura Țăruș, Căpățână, Romumu, Popîrlan, Drenceanu, Morrison, Rus, Burcea, Calafeteanu, Rose, Tangimana, Kinikinilau, Sefanaia, Shennan, Conache, cu Sabău, Militaru, Mariș, Mureșan, Ianuș, O’Donnell, Umaga și Zaharia pe bancă.

Despre Calafeteanu, mai exact despre loviturile sale de la punct fix de dată recentă, ”secundul” Anesi a spus că ”a lovit foarte bine cu Cluj dar cred că el prea s-a îngrijorat și concentrat prea mult pe lovituri, decât să joace. Dacă în meci întreprinde micile lucruri de bază bine, atunci și dă bine la bețe. A jucat bine sâmbătă, a ales unele opțiuni bune, a început bine și cu loviturile, dar contează cum începe jocul, iar dacă merge de la început, atunci și continuă. Cu Clujul a dat foarte bine, dar Cluj e totuși Cluj ori în jocurile mari rugbiștii de bază din XV sunt cei care trebuie să iasă la rampă”.

Băimărenii, care au avut multe indisponibilități în primele apariții din 2015, au anunțat tot conform www.super-liga.ro că ar începe sâmbătă cu Pristaviță-Mardare, Bârdașu, Rusu, Van Heerden, Dănilă, Stoica, Morrell, Ene, Shamkharadze, Wiringi, Sefton, Diniș, Fakaosilea, Apostol, Samoa, iar ca rezerve cu Gorun, Suciu, Pastramă, Ailenei, Genia, Maravunawasawasa, Botezatu și Hristache.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 13

 


Ultimele articole din categoria Rugby: