Spulberați după pauză în Georgia, 43-21, ”Lupii României” și cu 3 rugbiști din Ronaț, Bucur căpitan, revin să-și lingă rănile în Ovalia carpatină: Steaua – Timișoara

Cele 3 apariții ale selecționatei divizionare Romanian Wolves în turul din septembrie al unei întreceri internaționale de rang modest s-au încheiat în estul Mării Negre cu un al doilea eșec, la scor, conturat după pauză în favoarea deținătoarei trofeului, 43-21 (19-16) pentru Black Lion din Georgia, ”lei” făcându-i pe ”lupii” din Carpați, printre care și 3 rugbiști ai Timișoarei, Altinok în linia a III-a, centrul Tevita și aripa Bucur – căpitan, alături de 3 dinamoviști, 5 steliști și 4 băimăreni, campioni în premieră în cadru, să-și lingă rănile la întoarcerea în Ovalia carpatină, programând sâmbătă de la ora 13 și întâlnirea CSA Steaua – SCM USAMVB în Ghencea, iar peste o săptămână primirea maramureșenilor în Ronaț la încheierea fazei tur-retur a grupei I valorice 1-4, după care ultimele 3 faze ale Cupei României.   

Un prim eșec pe teren propriu al ”Lupilor României” cu Tel Aviv Heat, camuflat sub tăcere de către partea coruptă a pseudo-presei, dezinformare sub forma omisiunii, urmat de un succes tot la București cu o nouă reprezentantă a gruzinilor – elogiat și scos prompt în evidență și de propagandiștii prin răstălmăcire și cosmetizare ai sportului de pe Bega, dar și de înfrângerea la scor de la Kutaisi, din nou, tăinuită tacit de aceiași subiectivi trădând atât deontologia cât și interesele reale ale sportului, făcându-i-se de fapt un deserviciu, totul pe altarul îmbunătățirii imaginii prin salvarea aparențelor, întreținerea unor false iluzii.

Unii și aceiași, remunerați din banul public pur și simplu pentru a manipula în felurite moduri, totul cât mai subtil dar de fapt cât se poate de fățiș. Furt al propriei căciuli atât pentru domeniul presei, decredibilizat din zona părții sale fără scrupule prin lipsa de onestitate profesională a acestor angajați la ”stat” pentru a servi anumite interese, cât și pentru sportul în sine, care ar trebui mediatizat în adevărata sa lumină, cu inevitabile umbre.

Ceea ce nu se întreprinde pe Bega, iar rezultatele pur și simplu nu mint, oricât ar căuta ziariștii casei să le cosmetizeze, oricât ar extrage maximum posibil din filonul luminos al realității umbroase. Sunt oare respectivii ”pozitivi” și ”optimiști”, noțiuni care n-ar trebui de fapt să intre în calculul diseminării informațiilor? Nu. Ci lipsiți de realism și luciditate, răuvoitori în a răstălmăci evidența obiectivă a faptelor.

Ca jurnalist ”al casei” jonglând neprincipial și contrariu deontologiei cu postura de ofițer de presă al clubului sportiv al Municipalității timișorene, unul și același – într-un vădit conflict de interese – cu conducătorul Diviziei Sport la postul radiofonic public de pe Bega, așadar nu un oarecare în divizie, ci chiar diriguitorul, bisând și ca ”ofițer” de presă al secțiilor clubului a căror activitate ar trebui s-o mediatizeze echidistant pentru radioascultători. Și nu din bucătăria internă a fenomenului, ceea ce exclude imparțialitatea, ba chiar include tăinuirea unor informații în mod cert relevante opiniei publice, însă orice este posibil în capitala Banatului, fără limite. Pentru că ”se poate”.

Când a venit succesul ”mărunt” cu gruzinii nou sosiți în cadru, imediat a fost remis presei un mesaj pentru scoaterea în evidență a victoriei, când a fost vremea eșecurilor cu israelienii și în Georgia, mesajele ”informative” au lipsit cu desăvârșire. Aceasta este manipularea exercitată pe banul public, în defavoarea presei și a ideii de presă, în defavoarea sportului și a mediatizării sale de o manieră realistă, chiar și în defavoarea secțiilor clubului Municipalității în sine, cu imaginea fardată și cosmetizată și implicit învăluite într-o ”bulă” nesănătoasă și imorală a protecției vizavi de realitățile care ar trebui etalate ca atare publicului contribuabil, pe ale cărui dări la buget își sprijină activitatea. Iar și înfrângerile sunt parte a vieții, ori așa se pare, prin tăinuirea lor, că nu prea se știe a pierde, ceea ce echivalează cu însăși neînțelegerea noțiunii de sport. 

Pentru conformitate, Sosene Anesi i-a inclus în Georgia în XV-le de start al Romanian Wolves pe 1. Marius Lungu (CSA Steaua), 2. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 3. Rareș Straja (CSA Steaua), 4. Johan Van Heerden (CS Dinamo), 5. Andrei Toader (CS Dinamo) 6. Alexandru Alexe (CSM Știința Baia Mare), 7. Kemal Altinok (SCM USV Timișoara) 8. Kamil Sobota (CSA Steaua) / 9. Vlad Bocăneț (CSM Știința Baia Mare), 10.Mihai Mureșan (CSM Știința Baia Mare), 11. Taliauli Sikuea (CSM Știința Baia Mare), 12. Manumua Tevita (SCM USV Timișoara), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Alexandru Bucur (SCM USV Timișoara) – căpitan, 15. De-an Ackermann (CS Dinamo), iar ca rezerve: 16. Florian Ciocoiu (CS Dinamo), 17. Vasile Balan (CSA Steaua), 18. Domițian Mureșan (CSM Știința Baia Mare), 19. Lucian Mureșan (SCM USV Timișoara), 20. Cristi Boboc (CSA Steaua), 21. Alin Conache (SCM USV Timișoara), 22. Daniel Plai (CSA Steaua) și 23. Sioeli Lama (CSA Steaua).

Cei mai mulți steliști și pe bancă, 4 din 8, respectiv alți 2 timișoreni, acestea fiind zise la revenirea ”la oile noastre”, pe post de avancronică la startul lingerii rănilor în Ovalia carpatină odată cu penultima etapă din play-off. Ultimele rezultate și ierarhia la zi, pe coloana datelor tehnice. Tot sâmbătă, dar de la 11, CSM Știința Baia Mare – Dinamo, între fruntașele în mare proporție viitoare ocupante ale primelor două locuri după runda finală de săptămâna viitoare.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: