Stelian Burcea revine titular şi căpitan, ca şi cu Baia Mare: „E un proiect nou cel cu Danie, cu un stil mult mai spectaculos, mai elaborat…”

Căpitanul Stelian Burcea se număra după eşecul la debut cu vicecampioana din Baia Mare între cei 3 titulari care făceau loc altor opţiuni pentru deplasarea la Steaua dar iată că, într-o a doua serie de schimbări în XV-le de start, după ce intra pe parcurs contra Farului, revine cu numărul 6 şi banderola pe braţ în deplasarea de duminică de la ora 11, la CSM Olimpia Bucureşti. Dar iată ce-a spus…

Stelian Burcea, căpitanul lui RCM UVT Timişoara

 

„Cu Farul a fost un rugby foarte bun, şi ne aşteptam la un meci aparte căci ne uitam peste lotul lor încă înaintea începerii Superligii şi am constatat schimbările reuşite, dar de-atunci ne-am spus că vrem să câştigăm reuşind peste 30 de puncte şi am luat cele 5 puncte în clasament. A fost o onoare să jucăm pe un gazon extraordinar, în condiţii extraordinare, şi ne-am simţit ca atare, că facem sport cu adevărat. A fost incredibil, atmosfera a fost extraordinară, am jucat în nişte condiţii demne de o campioană”, a punctat piteşteanul căpitan, continuând…

„Ne aşteaptă o deplasare dificilă căci CSM e o echipă foarte periculoasă, cu momente bune şi mai puţin bune, cu un lot în mare majoritate din tineri care vor să joace şi să se afirme dar maturitatea îşi va spune cuvântul şi ne vom întoarce cu 5 puncte!”

Stelian Burcea a răspuns şi el întrebărilor pe seama balanţei de forţe din „careul de aşi”, opinând că „este prematur să spunem că noi şi Baia Mare vom încheia pe primele două locuri. Şi ei, şi noi avem ca obiectiv clasarea pe locurile 1-2 până la intrarea în semifinale dar şi în acest weekend mai e un meci direct, în care se joacă Baia Mare – Farul, şi încă nu sunt aşezate lucrurile. Noi am jucat deja cu Baia Mare, Steaua şi Farul, primele, iar acum cu CSM Olimpia, următoarea ca forţă, dar cred că după această etapă putem analiza mai bine puterea fiecărei echipe”.

În fine, despre schimbarea strategiei adoptate, „e un proiect nou cel cu Danie, cu un stil mult mai spectaculos, mai elaborat, în care nu ne mai axăm atât de mult pe moluri dar doar le ştim face când trebuie. Danie ne-a dat mai mare libertate în joc, putem să ne exprimăm mai liber, însă şi avem al 3-lea an împreună ca şi colectiv şi ne avantajează noul stil, nu că nu ne-ar fi avantajat şi cel practicat în trecut, dar trebuie să ne adaptăm fiecărui stil care ni se propune. Efectuăm mereu analize ale jocurilor precedente, după cel cu Baia Mare am încercat să corectăm lucrurile cu Steaua, după cel cu Steaua am schimbat pentru cel cu Farul iar şi acum, vizionând evoluţia cu Farul, avem şi acum şi vrem să eliminăm din greşelile făcute cu Constanţa…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 1

 


Ultimele articole din categoria Rugby: