Ţăruş revine la 34 de ani în Ronaţ, unde acum niciun deceniu devenea triplu campion

SCM USV Timişoara a anunţat în săptămâna celei de-a patra şi ultimei deplasări consecutive din grupa I valorică în noul campionat al Ligii Naţionale, programată sâmbătă la matineu tocmai pe terenul cvadruplei campioane a ţării CSM Ştiinţa Baia Mare, revenirea în linia I a rugbiştilor din Ronaţ a rutinatului Alexandru Ţăruş, acum niciun deceniu triplu laureat în Superliga cu bănăţenii, ulterior 7 sezoane în sportul în XV din Franţa, Anglia şi Italia.

Timişorenii lui Valentin Calafeteanu au obţinut sâmbătă prima victorie „afară” în 2023, la scor la codaşa din Cluj, după ce pierdeau la câte 3 puncte deficit în ieşirile în Bucureşti, acum având în program deplasarea în Maramureş, acolo unde liderul la zi CSA Steaua câştiga luna trecută la prima partidă pe teren advers din noua ediţie, cu 20-14, „Zimbrii” lui Eugen Apjok cedând apoi şi în capitală dinamoviştilor respectiv pe „Gheorghe Răşcanu” din Ronaţ cu 22-14, reabilitându-se însă ulterior la Cluj, în Ghencea cu 52-28 şi săptămâna trecută pe propria arenă cu 36-27 împotriva roş-albilor de pe Dâmboviţa.

Iar înaintea acestei reeditări a atâtor finale la titlu în deceniul trecut, SCM USV Timişoara anunţă revenirea pe Bega a unui pilier care câştiga de 3 ori cu bănăţenii ultimul act naţional în dauna celor din Maramureş, lotul celor din Ronaţ completându-se în linia I cu Alexandru Ţăruş, care şi-a pus semnătura pe un contract valabil până la 31 decembrie 2025.

Ţăruş, lansat de rugbiul braşovean şi trecut pe la Arad înainte de a deveni din 2011 câştigător al Cupei României şi triplu campion naţional cu RCM UVT Timişoara

Rugbistul care a împlinit 34 de primăveri chiar în această lună revine la Timişoara după 7 ani, perioadă în care a jucat în campionate puternice din Europa, în ultima vreme la Rouen Normandie Rugby, club despărţindu-se la ora actuală de nu mai puţin de 11 componenţi, în marea lor majoritate francezi, printre care unul, Milhorat, se şi retrage cu această ocazie la vârsta de 33 de ani, cel mai în etate dintre cei plecaţi fiind tocmai Ţăruş, unul dintre cei 2 străini spre alte zări, celălalt fiind din SUA. Românul a încheiat campionatul Pro D2 pe locul 12, din 16 grupări, cu bilanţul 30 12 2 16, în ascensiune de pe locul 14 în ediţia trecută, având colegi de lot şi din Africa de Sud, Anglia, Australia, Fiji, Noua Zeelandă, Olanda, Samoa şi Tonga.

Ţăruş are în palmares trei titluri cu clubul din Timişoara, chiar primele adjudecate în „era Dan Dinu”, în 2012, 2013 şi 2015, acumulând şi 41 de prezenţe în tricoul naţionalei de seniori a României, dintre care două la Cupa Mondială din 2015.

Alexandru Ţăruş revine de la divizionara secundă franceză Rouen, pentru care a evoluat în ultimele două sezoane, după ce a mai jucat pentru Béziers Hérault, tot în Franţa şi tot în D2, în 2016-2017, Sale Sharks în AVIVA Premiership, elită a Albionului, între 2017 şi 2019, şi Zebre Parma (Italia, 2019 – 2021).

Ţăruş va avea drept de joc doar după încheierea primei părţi a campionatului, din care a mai rămas, ulterior deplasării de sâmbătă la Baia Mare, returul acasă cu CSA Steaua Bucureşti, programat la 3 iunie. Ultimele rezultate în grupa I valorică, programul viitor şi ierarhia la zi, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Rugby. 

Apropo de maramureşeni, de notat că juniorii sub 17 ani de la CSŞ2 CNE Baia Mare au pierdut finala naţională a categoriei de vârstă în faţa celor de la Colegiul Tehnic Dinicu Golescu Pantelimon, la grupa U20 titlul pe ţară fiind cucerit de CSM Constanţa, contra dinamoviştilor. 

Mă bucur că putem anunţa revenirea lui Ţăruş. Este doar deschiderea unei liste de transferuri. Vom semna în curând cu un jucător din afara ţării, iar după finalul primei părţi a campionatului vom continua să consolidăm lotul. Ne dorim să alcătuim o echipă cât mai solidă, capabilă să lupte pentru trofee”, a specificat Dănuţ Borzaş, manager al celor de la SCM USV Timişoara.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Rugby: