Test matinal miercuri în Ronaț, SCM USAMVB Timișoara – CSA Steaua. Taloner sud-african adus de bănățeni

Se apropie debutul fazei play-off cu 6 etape a careului fruntaș în noua Ligă Națională de rugby, mini-campionat programând pentru timișoreni primele două apariții acasă cu echipele bucureștene, începând cu CS Dinamo, iar cu o săptămână și jumătate înaintea acestei partide oficiale sportivii din Ronaț se pregătesc și prin joc sub forma întâlnirii de miercuri de la ora 10, tot în Ronaț, cu roșu-albaștrii Stelei, test cu ocazia căruia îi vor oferi debutul unui taloner sud-african. 

Lotul bănățenilor a fost completat cu mai puțin de două săptămâni înainte de startul fazei play-off din Liga Națională de Rugby. Un taloner în vârstă de 23 de ani, originar din Africa de Sud, Marco Fuhri, și-a pus semnătura pe contractul valabil până la 31 decembrie 2023.

Primul prilej de a se acomoda cu noii săi colegi de la Timișoara este miercuri, 3 august, când SCM USAMVB Timișoara dispută un joc test cu vicecampioana CSA Steaua București, la arena ”Gheorghe Rășcanu” din Ronaț, de la ora 10. Prima întâlnire oficială cu steliștii va avea loc tot în Timișoara luna aceasta, în etapa a II-a din play-off, în jurul datei de 19 august, după care bănățenii vor încheia turul la Baia Mare, returul demarând cu celelalte două deplasări, ambele în capitală.

Născut la 22 septembrie 1998, înalt de 181 cm și cântărind 112 kg, Fuhri a jucat în țara sa natală pentru Sharks CD și Vodacom Blue Bulls, dar a venit încă de la 20 de ani în România, la SCM Gloria Buzău. S-a impus repede acolo și a fost căpitan de echipă, iar în 2020 a trecut la Dinamo București.

A jucat chiar și în acest sezon pentru echipa alb-roșie, înscriind două eseuri în partida bucureștenilor cu Politehnica Iași, câștigată de Dinamo cu 62-0 în etapa de deschidere din grupa preliminară sud-estică a noului sezon.

Programul etapei I din play-off, pe coloana clasamentului secțiunii Rugby. 

Pe plan extern, au rămas puțin peste 13 luni până la startul ediției din 2023 a Cupei Mondiale de rugby, programat pe 8 septembrie la Saint-Denis cu întâlnirea Franța – Noua Zeelandă, a doua zi debutând și ”Stejarii”, contra Irlandei, în Grupa B, cu campioana mondială Africa de Sud cap de serie și avându-le în componență și pe Scoția respectiv Tonga. Românii vor mai juca pe rând în septembrie 2023 cu sud-africanii și scoțienii, pe 17 respectiv 30 ale lunii, iar în 8 octombrie cu Tonga, la Lille. Doar primele două clasate în fiecare serie cvintet se califică în sferturile de finală ale IRB Rugby World Cup.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 24

 


Ultimele articole din categoria Rugby: