Timişoara aşteaptă aterizarea a 4 jucători din emisfera sudică

RCM MVT UVT Timişoara a obţinut sâmbătă la Constanţa întâia medalie naţională la rugby în 7, „bronz” în Superliga Sevens, timorarea în jocul de debut al celui de-al patrulea şi ultimul turneu împiedicând-o să smulgă „argintul”, dar veştile bune, primite în cursul serii de Dan Borzaş, preşedinte executiv al „Leilor” galben-albaştri, dau o mai mare strălucire medaliei, în ideea confirmării sosirii la Timişoara, pe calea aerului, pe ruta Australia – Londra – Viena, a unui contingent de 4 jucători din emisfera sudică. „Luni sosesc 4 jucători iar în perioada 20-22 septembrie măcar încă unul. Aceste transferuri erau prevăzute de două-trei luni, pentru o îmbunătăţire a lotului”, a explicat Borzaş.

La minusuri însă apar accidentările suferite sâmbătă în Superliga Sevens de Bizo şi Iftode, trimişi de la Constanţa la Timişoara, pentru investigaţii medicale, cu speranţa unei cât mai rapide recuperări, precum şi suspendarea lui Cătălin Fercu pentru refuzul de a fi luat avionul cu destinaţia Noua Zeelandă: „Fercu nu a mai jucat şi astăzi în turneul de Sevens pentru că i s-a retras dreptul de joc. Am primit o înştiinţare de la FRR , miercuri, în care este stipulat că nu mai are drept de joc până la reglementarea situaţiei sale, dacă va fi suspendat şi în continuare sau nu. Nu îl putem utiliza în proximele jocuri de Cupa României, până la şedinţa Comisiei de disciplină, care va da verdictul în cazul său. I s-a retras carnetul de joc însă noi avem toate argumentele în favoarea sa şi sperăm să nu fie cazul suspendării unui valoros jucător. Sentinţa se decide într-o perioadă de 7 – 30 zile de la luarea hotărârii, ceea ce implică faptul că s-ar putea să nu-l putem utiliza în jocurile de Cupa României, 3 la număr, pe care le-am avea de disputat în cazul calificării, sâmbăta viitoare, până la restartul Superligii, pe 8 octombrie, acasă cu CSM Bucureşti. Avem inclusiv un verdict de la medici, în privinţa imposibilităţii sale de a zbura, practic toată lumea este cu el”.

Altfel, momentan toată echipa timişoreană continuă să fie cantonată la Constanţa, aşteptând luni tragerea la sorţi a optimilor Cupei României, la ora 12, în funcţie de care se va şti şi destinaţia bănăţenilor pentru jocul de sâmbătă viitoare. RCM se va antrena până atunci la Năvodari şi pe terenurile Farului Constanţa, cu 28 de rugbyşti în lotul lui Cioriciu şi Miu, care, surpriză, astăzi s-au aliniat în Superliga Sevens, alături de Rus, Căpăţână, Roşu, Bradu, Fântânaru, Dumitru, Conache, Bizo, Zaiba, Iftode.I

„Am intrat timoraţi cu CSM, s-a văzut acest lucru în evoluţia noastră şi ne-a costat argintul, care putea fi obţinut, dar este totuşi prima medalie a clubului la Sevens. Obiectiv realizat!”, a adăugat Borzaş.

RCM a cedat cu CSM Bucureşti, 5-19, câştigând apoi cu 26-7 contra Aradului şi remizând 7-7 cu Steaua, ceea ce i-a trimis pentru prima oară la turneele acestui sezon în 7 în play-outul 5-8, ocupând finalmente locul 5, după 40-0 cu Cluj şi 31-26 cu Dinamo.

Ştiinţa Baia Mare, campioană la Sevens, şi Steaua, vicecampioană, i-au devansat pe „Leii din Banat”.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timişoara aşteaptă aterizarea a 4 jucători din emisfera sudică

  1. Pingback: Anonim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: