Timişoara campioană. Căpitanul Burcea: „Un titlu aşteptat de 2 ani. Am demonstrat că suntem cea mai în formă echipă din rugby-ul românesc!”

Rugby-ul timişorean exultă! Clubul din Ronaţ a izbutit tocmai pe Arena Zimbrilor din Baia Mare să contureze o triplă istorică a trofeelor adjudecate în anul 2015, recucerind şi titlul de campioană a ţării deţinut în 2012 şi 2013, performanţă prin care a ridicat la 7 cifra cupelor înghesuite din decembrie 2011 în vitrina cu distincţii. Iar şase dintre finale au fost câştigate în dauna rivalei CSM Ştiinţa, depăşită şi pentru a treia oară de bănăţeni în ultimul act din Superliga. Comentariul LIVE TEXT al finalei este în consemnarea precedentă, aici fiind spusele căpitanului Sandu Stelian Burcea…

Rugbystii de la Timisoara Saracens se bucura alaturi de trofeul acordat echipei campioane

Rugbiştii de la Timişoara Saracens, campioni ai României şi în 2015!

 

Timişoara Saracens RCM UVT a cucerit astăzi Superliga 2015 prin victoria cu 18-15 (10-10) în finala de la Baia Mare cu gazda CSM Ştiinţa, de care a fost condusă doar vreme de 6 minute înaintea pauzei, Shennan şi Tangimana semnând pentru triumfători eseuri pe începutul fiecărei părţi, în minutele 8 şi 46, primul şi transformat de Calafeteanu, care a mai adăugat alte două lovituri de pedeapsă, chiar la finele părţii I respectiv la scorul de 10-15.

În ciuda accidentării fundaşului Conache, în partea a doua, şi a cartonaşelor galbene văzute de Drenceanu, în minutul 15, respectiv Tangimana, Militaru şi Mariş – toţi după minutul 68, oaspeţii având chiar o dublă inferioritate numerică în ultimele minute ale finalei, Timişoara Saracens RCM UVT a apărat cu succes avantajul de 18-15, recucerind trofeul.

Bucuros de izbândă, căpitanul Sandu Stelian Burcea a spus la final: „Am demonstrat că Timişoara este cea mai în formă echipă din rugby-ul românesc. Ne vom bucura de acest titlu recucerit, un titlu de campioni aşteptat de 2 ani, ţinând cont de cele întâmplate la semifinala de anul trecut. Am arătat că suntem puternici, că Timişoara e o echipă unită, cu jucători cu experienţă, ajunşi la maturitate şi care ştiu ce vor!”

Câştigători pe rând în ultimele nici 4 luni a Cupei Regelui, Cupei României şi Superligii 2015 – Campionatul Naţional FRR, rugbiştii din Ronaţ nu opresc însă deloc motoarele, aşteptând alte 3 meciuri în săptămânile următoare, în calificările pentru ER Challenge Cup 2016-7, cu cei din Rovigo şi Roma în Ronaţ, pe 12 şi 19 decembrie, respectiv la Heidelberg în ianuarie.

Dar titlul rămâne pe Bega cel puţin până în primăvara lui 2017, dat fiind că ediţia viitoare de campionat se va disputa într-un nou sistem, cu începere toamna…

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: