Timișoara Saracens, acasă pentru un loc în finala Cupei Regelui

Așa cum deținătoarea la zi a Cupei României la rugby anunța și anticipa înaintea încheierii fazei grupelor în Cupa Regelui, primă parte a competiției pe care și-a adjudecat-o în avans în duel cu două formații bucureștene, semifinala cu CS ”U” Cluj a celei mai noi competiții eliminatorii pusă pe roate de FRR va avea loc nu pe teren neutru ci pe arena ”Gheorghe Rășcanu”, diligențele în acest sens ale celor de la Timișoara Saracens RCM UVT având ecou atât în rândul celor de sub Feleac cât și ale federalilor.

Clubul timișorean a primit aprobarea de a găzdui în Ronaț semifinala cu clujenii a Cupei Regelui, unica formație cu procentaj maxim până la această oră în cea de-a treia competiție lansată în 2015 de FRR urmând așadar a evolua și pentru a treia oară în fața fanilor bănățeni în noua întrecere K.O., după ce demersul lui Timișoara Saracens a fost și în asentimentul oponenților din penultimul act.

Jocul pentru un loc în finala din 12 septembrie de la București va avea loc vineri 28 august de la ora 17,30, în Ronaț, iar gruparea gazdă pornește disputa din postura de mare, mare favorită.

CS ”U” Cluj, calificată de pe locul 2 în grupa campionilor băimăreni, înaintea și în dauna Stelei, cu care obținea unica victorie în 4 apariții în Cupa Regelui, n-a vizitat încă Timișoara în Superliga 2015, revanșa la inegalul duel încheiat cu 14-48 în favoarea celor de pe Bega în turul de pe ”Iuliu Hațieganu” fiind amânată pentru 31 octombrie 2015, de la ora 13, așadar după Cupa Mondială.

Clujenii n-au mai câștigat în returul sezonului regular al campionatului Superligii 2015 și de fapt încă din etapa a doua, derulată în 4 aprilie, când surprindea cu un 23-22 la București, cu CSM Olimpia, cedând strâns, la o diferență maximă echivalând cu un eseu transformat, în cele două deplasări din Cupa Regelui.

Timișorenii în schimb au marcat cu 30 de puncte în plus față de băimăreni, și ei neînvinși în grupele Cupei Regelui, în cele 4 apariții din noua competiție, afișându-se ca mari pretendenți la cucerirea ediției inaugurale, obiectiv aflat în planurile conducerii celor din Ronaț. ”Ne simțim onorați că avem ocazia de a găzdui acest moment important și sperăm să avem parte de spectacol adevărat pentru rugby și pentru Timișoara” este mesajul însoțitor al comunicatului celor de la Timișoara Saracens RCM UVT în privința găzduirii partidei de vinerea viitoare.

Așadar încă o oportunitate pentru ca susținătorii rugby-ului local să-i vadă la lucru pe componenții celor din Ronaț, fie și fără internaționalii selecționabili. CSM Știința Baia Mare și CSM Olimpia București dau piept pentru celălalt loc în finala Cupei Regelui.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: