Timişoara Saracens – CSM Olimpia, pentru a şasea oară în nici 8 luni. Bucureştenii, fără victorie

Finele acestei luni va readuce pe malurile Begăi o fază semifinală a campionatului Superligii ce cutremura rugby-ul timişorean la ora penultimului act din septembrie 2014. De-atunci, Farul s-a retras iar cei din Ronaţ şi-au lins rapid rănile, cucerind în schimb alte 3 trofee, dar nu şi pe cel mai important, ţintit acum în obiectiv, luna viitoare, la Baia Mare.

Cu veşti ceva mai dătătoare de speranţe dinspre Municipalitate, legate de constituirea unui Sport Club Municipal incluzând şi o secţie de rugby, Timişoara Saracens RCM UVT a mai aflat zilele acestea şi numele oponentei din semifinala de pe teren propriu a Superligii, programată în ultimul weekend al lunii, şi anume CSM Olimpia Bucureşti, pregătită de Danie de Villiers, până la finele verii trecute antrenor principal în 2014 al celor de pe malurile Begăi, şi cu un alt component al colectivului din Ronaţ acum în rol de căpitan, Johnny Sola.

Grainger Heikell, ”principalul” Timișoarei, în dreapta, încadrându-l împreună cu compatriotul său Sosene Anesi pe antrenorul oaspeților, sud-africanul de Villiers

Grainger Heikell, antrenor principal al Timișoarei, în dreapta, încadrându-l împreună cu compatriotul său Sosene Anesi pe antrenorul oaspeților de la CSM Olimpia, sud-africanul de Villiers

 

Elevii lui de Villiers au pierdut deja în această toamnă o semifinală la Timişoara, în Cupa României, după ce se impuneau în urma reprizelor de prelungiri în faţa lui Dinamo, iar şi de această dată şi-au croit drum spre penultimul act tot în urma unui triumf în prelungiri în dauna concitadinilor în alb-roşu, fiind aşadar de aşteptat ca istoria să se repete.

Fără Florin Surugiu, accidentat la Cupa Mondială, dar cu Florin Vlaicu revenit dintre „Stejari” în postura de transformeur, CSM Olimpia s-a calificat din barajul de sâmbătă printr-una dintre specialităţile timişorenilor, molul de margine, origine a ambelor eseuri izbutite de galben–albaştri, unul în prelungiri, prin Iacob Nichita, iar un altul în partea a doua a întâlnirii cu Dinamo, prin Agiacai.

Bucureştenii şi-au asigurat al şaselea duel cu timişorenii în ultimele nici 8 luni graţie unui 27-22 conturat după 19-19 la finele celor 80 de minute, pauza găsindu-i în avantaj cu 9-6 mulţumită loviturilor de pedeapsă executate de Vlaicu, cu o reuşită în plus faţă de omologul Bratu.

Astfel, deşi câştigau un singur joc din cele 5 ale turului în Superliga, şi un total de numai 3 meciuri din sezonul regular, galben-albaştrii lui de Villiers s-au fofilat în semifinale, rămânând de văzut câtă rezistenţă vor putea opune unui XV bănăţean câştigător al primei părţi a campionatului şi care i-au învins de 4 ori consecutiv, după ce întâiul duel direct, din ajun de Paşti, se încheia la egalitate pe „Dan Păltinişanu”, 12-12 în 11 aprilie.

A urmat un 27-18 pentru cei din Ronaţ la mijlocul lunii mai, în returul din Bucureşti, şi dublul triumf din grupele Cupei Regelui, 47-15 în iunie şi 16-12 la Bucureşti în august, plusat de victoria din Cupa României, 34-13 în semifinala din 25 septembrie.

Interesant este însă că bucureştenii au câştigat în cursul sezonului regular numai în deplasare, la Dinamo cu 23-19, la Cluj cu 41-20 şi cu 42-23 la Steaua, pierzând în schimb pe alte terenuri meciurile eliminatorii din semifinale, atât în Cupa Regelui, cu băimărenii, cât şi în Cupa României, întrecere în care scorul calificării din preliminarii contra dinamoviştilor a fost 20-10, după 10-10 la finele celor 80 de minute.

Sâmbătă, deşi cu Ivan şi Tiberiu Conache accidentaţi în prima parte iar Tigla eliminat temporar, CSM Olimpia a revenit de două ori după pauză, prin eseul din mol de margine, de la scorul de 9-12, şi prin egalarea la 19 reuşită din lovitură de pedeapsă de Vlaicu, după ce Siaosi Kata semna unicul eseu dinamovist, transformat de Bratu.

În cealaltă semifinală a Superligii, campioana CSM Ştiinţa Baia Mare va primi vizita Stelei, învingătoare la pas cu 48-8 şi 8-1 la eseuri, dintre care 4 transformate, în dauna „lanternei roşii” CS „U” Cluj.

O nouă finală Baia Mare – Timişoara, ca şi în 2012 şi 2013? Diferenţa ar fi că forul federal a mutat de-această dată buturile, de pe Arcul de Triumf pe „Lascăr Ghineţ” din capitala Maramureşului…

Până una alta însă, debutul internaţional al timişorenilor în preliminariile competiţiei de calificare cu 8 echipe la start pentru European Rugby Challenge Cup, Valladolid Rugby AC – Saracens RCM UVT, programat pe Campos de Pepe Rojo în 21 noiembrie la ora 18 a României, următoarele lor două apariţii din 2015 fiind pe 12 şi 19 noiembrie, acasă cu Femi-CZ Rugby Rovigo şi Fiamme Oro Rugby Roma, ambele pe „Gheorghe Răşcanu”.

CSM Olimpia s-a calificat în weekend în XV-le Tudor, Tongia, Gordaş, Agiacai, Mitroi, Vasile, Mitu, Melinte, Ivan, Vlaicu, T. Conache, Fahiua, Sola – cpt., Ispir şi Atelea.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: