Timișoara Saracens RCM UVT are lotul definitivat dar retragerea Farului nu exclude eventuale înregimentări de ultimă oră

Retragerea Farului Constanța din Superliga 2015, anunțată luni seară de portalul oficial al competiției, www.super-liga.ro, a aruncat în haos startul din acest weekend al campionatului și întreaga competiție în sine, dar prelungirea perioadei de transfer pentru rugbiștii legitimați la gruparea de pe litoral ar putea implica măriri de personal chiar și în cazul cluburilor care și-au definitivat deja loturile, cum ar fi și Timișoara Saracens RCM UVT, care a mai primit însă două vești nu prea plăcute în darea de seamă a ședinței Biroului Federal al FRR, de la finele săptămânii trecute.

Mai exact, așa cum anunța și Attila Brosovszki, manager al clubului din Ronaț, cu ocazia conferinței de presă găzduită ieri de gruparea timișoreană, deținătoarea la zi a trofeului întrecerii knock-out aștepta un răspuns dinspre București în privința reducerii sau chiar anulării suspendării dictate în toamna trecută antrenorului principal al ocupantei locului 3 în Superliga 2014, Grainger Heikell. Ei bine, conform anunțului făcut de portalul oficial federal, www.frr.ro, membrii Biroului Federal au respins solicitarea antrenorului Asociației Timișoara Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timișoara de ridicare a suspendării dictate de Comisia de Disciplină a FRR.

Tot conform hotărârilor Biroului Federal, finalele Superligii CEC Bank se vor disputa în 2015 la Baia Mare, în fieful actualei campioane naționale CSM Știința, care ar urma să reprezinte România în a doua competiție europeană inter-cluburi în cursul sezonului 2015/16.

Gruparea din Ronaț va decide în cursul zilei de miercuri dacă își va mai completa lotul, oportunitate apărută în urma retragerii Farului, finalistă în 2014, și a prelungirii în consecință a perioadei de transfer pentru sportivii legitimați la alb-albaștri. RCJ Farul trebuia să găzduiască în weekend unul dintre cele doar 3 meciuri programate în runda inaugurală a noului sezon, contra Olimpiei CSM București, care s-a întărit considerabil în iarnă.

Datorită retragerii dobrogenilor, și programul competițional va suferi modificări, dar FRR nu a anunțat gruparea timișoreană, organizatoare a partidei de duminică de la ora 11, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, contra Stelei, din etapa I a ediției 2015, în privința unei eventuale schimbări și în cazul acestui joc.

Federației Române de Rugby i-a fost adusă așadar la cunoștință în scris, pe cale oficială, retragerea RCJ Farul Constanța din SuperLiga CEC  Bank. Ca urmare a acestei decizii de ultim moment și pentru a apăra interesele jucătorilor, membrii Colegiului Director  ai FRR au decis prelungirea perioadei de transfer pentru jucătorii seniori legitimați la acest club până joi, 26 martie, la ora 11.

Retragerea a dus totodată și la reconfigurarea programului  de meciuri conform tabelei “Berger”, grupa de șase echipe. Totodată, membrii Colegiului Director au stabilit sistemul competițional după cum urmează:

– calificări în baraj semifinale – tur/retur, fiecare cu fiecare, zece meciuri/echipă;

– baraj semifinale: locurile 1 si 2 stau; locurile 3 cu 6,  4 cu 5 joacă pe terenurile echipelor mai bine clasate;

– semifinale: joacă locurile 1 cu 4 și 2 cu 3.

În altă ordine de idei, ca notă de interes pentru gruparea de pe Bega, tot conform anunțurilor în urma ședinței forului rugbistic național, Biroul Federal a aprobat recuzarea arbitrului Radu Petrescu în sezonul competițional 2015, ca urmare a solicitării și argumentelor aduse de către Clubul Asociația Timișoara Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timișoara.

Oricum, fără doar și poate, Superliga de rugby a intrat mult prea mult la apă. Cu numai 6 cluburi la start, campionatul devine doar o umbră a întrecerilor de altădată. O glumă nesărată.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = unu

 


Ultimele articole din categoria Rugby: