GALERIE FOTO. Timișoara Saracens RCM UVT înmânează rugbiștilor noul echipament de prezentare Nike. Debutul oficial, pe ”Dan Păltinișanu”, la finele lunii, cu Steaua

Cu puțin peste 3 săptămâni înaintea startului acasă în Superliga 2015, pe arena ”Dan Păltinișanu”, contra Stelei, într-o lună martie în care Timișoara Saracens RCM UVT va mai juca și un meci amical iar antrenorului principal Grainger Heikell i se va ridica probabil drastica suspendare, după cum s-a declarat ”convins” vicepreședintele Dușan Filipaș, deținătoarea Cupei României a prezentat astăzi într-o voie bună generală noile echipamente oficiale de prezentare ”Nike”, înmânate rugbiștilor la o întâlnire cu presa. Ocazie cu care s-au mai punctat câteva noutăți…

tim-saracens-38

Iar principala veste ar ține de faptul că antrenorul neo-zeelandez al timișorenilor, Grainger Heikell, suspendat fără noimă de Comisia de Disciplină a FRR pe o perioadă de 10 luni după controversata semifinală a Superligii cu Farul Constanța, ale cărei dedesubturi n-au fost încă elucidate cu titlu de a fi date publicității, va scăpa ”în această lună de suspendare, până la începutul campionatului sunt convins că se va ridica suspendarea”, după cum a explicat Dușan Filipaș. De fapt, Heikell a și ținut un elocvent discurs încurajator, la finele reuniunii de astăzi, în fața întregului lot, dar care mass-media nu îl dă publicității, dat fiind starea de suspendare a neo-zelandezului.

Conferința de presă susținută de Timișoara Saracens RCM UVT de la ora 14 în sala video de la etajul I al căminului-sediu de club din strada Cameliei 9-11 a adus în lumină noile echipamente de prezentare, marca Nike, puse la dispoziția ocupantei locului 3 în Superliga 2014 pe baza înlesnirii de către partenerul Saracens London a comunicării grupării românești cu producătorul de echipament sportiv.

Prilej cu care vicepreședintele Dușan Filipaș a ținut să limpezească apele, ca o explicație la ceea ce a remarcat ca fiind discuțiile iscate în spațiul mediatic social în privința culorilor echipamentului, galben-albastru pentru jocurile de acasă respectiv roșu-negru pentru deplasări, rezultând din noile culori ale clubului partener oficial în rețeaua Saracens World: ”Să clarificăm, deși acest aspect nu face obiectul evenimentului de astăzi. Rolul culorilor unui club este acela de a sintetiza valorile associate clubului sau suporterilor iar noi acum am îmbunătățit această parte, prin a îmbina speranța și vitalitatea, ce sunt date de galben-albastru, cu vigoarea și puterea date de roșu precum și determinarea și ambiția, culoarea negru. Este un mixt care ne reprezintă și mai bine aceste valori”.

Probând un tricou albastru cu mâneci scurte, ”principalul” interimar Sosene Anesi a remarcat că ”au fost 5-6 săptămâni grele, în care Bogdan a făcut o treabă grozavă să-I pregătească pe băieți cu o multitudine de alergări și ridicare a greutăților, pentru a fi și mai mari, puternici și pregătiți, gata de joc. Așteptăm cu nerăbdare să și jucăm dar până atunci suntem foarte entuziaști la primirea acestui nou echipament, și cu noi culori, în care sperăm să continuăm cu aceleași bune rezultate și victorii!”

Despre momentul în sine a vorbit în deschidere și vicepreședintele Dușan Filipaș: ”Este parte a proiectului început în acest an în parteneriatul cu Saracens, în cadrul acțiunii de rebranding a clubului. Sunt echipamentele extra-joc, urmând ca pentru monentul prezentării echipamentelor oficiale să organizăm un nou eveniment, în maxim două săptămâni. Este personalizat cu noua emblemă a clubului, și sperăm să ne aducă trofeele mult râvnite, cel puțin două, din această perioadă care urmează! Le doresc mult succes cu acest set de kit-uri!”

Vasile Rus, în echipamentul nou de joc ce urmează să fie înfățișat cât de curând

Vasile Rus, în echipamentul nou de joc ce urmează să fie înfățișat cât de curând

Căpitanul Stelian Burcea, aflat alături de Anesi și Filipaș la masa amplasată în fața panoului de prezentare dar și în fața întregului lot de rugbiști, în rândul cărora veselia a fost la ea acasă, întreruptă de aplauze pe adresa spuselor intelocutorilor, a punctat la rândul său: ”Îl așteptam cu nerăbdare de foarte mult timp, iar odată cu schimbarea de logo a survenit și această schimbare de echipament, care ne reprezintă foarte mult. S-au întâmplat în ultima vreme lucruri foarte bune, incluzând și primirea acestui echipament de calitate, care ne mulțumește. E îmbucurător ceea ce am constatat la revenire, căci am fost plecat în cantonament cu naționala, și la revenire am văzut foarte multe lucruri bune: echipa este unită, din nou ca o familie, care eram acum ceva timp, și este plăcut să găsesc echipa cu toți jucătorii valizi și antrenați la capacitate maximă!”

Care vor avea ocazia să transpună în practică lunile de pregătire în jocul amical din 15 martie, duminica viitoare, cu CS U Cluj, în Ronaț, dar și în 29 martie, în primul meci de campionat din Superliga 2015, cu Steaua, cel mai probabil pe ”Dan Păltinișanu”. Acela va fi primul dintre cele 10 meciuri de campionat ale galben-albaștrilor/roșu-negrilor până pe 23 mai, dintre care 5 acasă.

Până atunci, mini-ritualul înmânării echipamentelor pentru cei 34 de jucători s-a derulat într-o ambianță de optimist anticipație a sezonului, sportivii, echipați în tricouri negre-roșii cu logo-ul ”Timișoara loves rugby”, fiind puși pe șotii și glume.

Evenimentul festiv în care au fost înmânate noile echipamente de prezentare, în marea lor majoritate negre, membrilor echipei timișorene, a scos astfel la iveală pentru prima oară kitul cu peste 10 accesorii de îmbrăcăminte, și anume tricouri, fâșuri, pantaloni lungi și scurți, dar și bluze precum și câte un rucsac.

Simbolic, căpitanul Burcea a deschis una dintre sacoșele de prezentare, conținând echipamentul, și l-a înfățișat celor prezenți, iar apoi s-au distribuit respectivele sacoșe, nominalizate și cu numărul fiecărui component, la mâner fiind atașat și un citat motivațional.

Acestea sacoșe au conținut așadar doar echipamentele oficiale de prezentare dar nu și echipamentele de joc, acestea fiind încă în proces de personalizare cu sponsorii clubului, ceea ce nu va mai dura mai mult de o săptămână.

În cadrul acestui eveniment s-au regăsit și jucătorii convocați la echipa națională, și care la finele săptămânii viitoare vor juca la Heidelberg, în Rugby Europe Championship, pentru ”Stejari”, contra Germaniei.

Până atunci însă, duminică, în data de 8 martie, începând cu orele 12, la Iulius Mall, componenții echipei de rugby vor acorda flori cu ocazia zilei femeii, doamnelor și domnișoarelor prezente la fața locului.

:::

SuperLiga 2015 se va desfășura după următorul program:

– calificări pentru baraj Semifinale, jocuri tur – retur, fiecare cu fiecare (14 etape – 12 jocuri/echipă);

– baraj Semifinale: ocupantele locurilor II cu VII, III cu VI și IV cu V, pe terenurile echipelor mai bine clasate. Ocupanta locului I stă; (1etapă – 1joc/echipă);

– semifinale: locul I cu locul IV și II cu III, pe terenurile echipelor mai bine clasate. Locul II este cîștigătoarea dintre locul II și locul VII, locul III este câștigătoarea dintre III și VI și locul IV este câștigătoarea dintre IV si V. (1 etapa – 1 joc/echipă);

– finale: câștigătoarele semifinalelor dispută locurile I și II, iar învinsele locurile III și IV (1 etapă – 1 joc/echipă). În urma solicitărilor exprimate de managerii echipelor SuperLigii în reuniunea din 22.11.2014, locul de desfășurare al acestora ar putea fi un oraș din Transilvania, care va fi decis prin hotărâre de Birou Federal.

– ca sistem de desfășurare pe 2015, învinsele din barajele semifinale 1 și 2, precum și ocupanta locului 7 din calificări vor mai juca un tur (conform Tabelei Berger) în 6, 10 și 14 septembrie 2015, echipele plecând de la 0 puncte în clasament. La calculul jocurilor, pozițiile echipelor vor fi: locul 1 – învinsa din BARAJUL SEMIFINALE 1; locul 2 – învinsa din BARAJUL SEMIFINALE 2; locul 3 – locul 7 din calificări.

Programarea jocurilor de calificare in baraj semifinale se va face conform Tabelei Berger, luandu-se ca baza de calcul clasamentul editiei 2014 a SuperLigii CEC Bank. Ziua de competitie este sambata, iar ora de incepere a partidelor va fi stabilita de Departamentul Competitii, cu exceptia meciurilor, care fiind televizate, pot suferi modificari in functie de grila de programe a postului respectiv, iar in mod exceptional, in cazuri bine justificate, se pot programa si juca partide si in alte zile ale saptamanii in conformitate cu prevederile R.O.A.R .

PROGRAM JOCURI SUPERLIGA CEC BANK, cu 7 cluburi la start: 1. C.S. Știința – CSM Baia Mare 2. R.C.J. Farul Constanța, 3. Timișoara Saracens RCM UVT, 4. C.S. Dinamo București, 5. C.S. U. Cluj, 6. C.S.A. Steaua, 7. C.S.M. – Olimpia București

TUR – CALIFICĂRI BARAJ PENTRU SEMIFINALE:

Etapa I / 29.03.2015: 1.RCJ Farul Cta.-CSM-Olimpia, 2. Timișoara Saracens RCM UVT-CSA Steaua, 3.CS Dinamo-CS U Cluj, CS Stiinta-CSM B. Mare stă.

Etapa a-II-a / 04.04.2015: 4.CSA Steaua-CS Dinamo, 5. CSM-Olimpia – Timișoara, 6.CS Stiinta-CSM B. Mare-RCJ Farul Cta. CS U Cluj sta.

Etapa a-III-a / 10.04.2015: 7 Timișoara – CS Știința – CSM Baia Mare, 8.CS Dinamo-CSM-Olimpia 9.CS U Cluj-CSA Steaua RCJ Farul Cta. sta.

Etapa a-IV-a / 18.04.2015: 10.CSM-Olimpia-CS U Cluj 11.CS Stiinta-CSM B. Mare-CS Dinamo 12.RCJ Farul Constanța – Timișoara, CSA Steaua sta.

Etapa a-V-a / 25.04.2015: 13.CS Dinamo-RCJ Farul Cta. 14.CS U Cluj-CS Stiinta-CSM B. Mare 15.CSA Steaua-CSM-Olimpia, Timișoara stă.

Etapa a-VI-a / 29.04.2015: 16.CS Stiinta-CSM B. Mare-CSA Steaua, 17.RCJ Farul Cta.-CS U Cluj, 18. Timișoara – CS Dinamo, CSM-Olimpia sta.

Etapa a-VII-a / 02.05.2015: 19. CS U Cluj – Timișoara, 20.CSA Steaua-RCJ Farul Cta. 21.CSM-Olimpia-CS Stiinta-CSM B. Mare CS Dinamo sta.

RETUR – CALIFICĂRI BARAJ PENTRU SEMIFINALE…

Etapa a – VIII-a / 09.05.2015: 22.CSM-Olimpia-RCJ Farul Cta. 23. CSA Steaua – Timișoara, 24.CS U Cluj-CS Dinamo CS Stiinta-CSM B. Mare sta.

Etapa a IX- a / 16.05.2015: 25.CS Dinamo-CSA Steaua 26. Timișoara – CSM-Olimpia, 27.RCJ Farul Cta.-CS Stiinta-CSM B. Mare CS U Cluj sta.

Etapa a X –a / 20.05.2015: 28. CS Știința CSM Baia Mare – Timișoara, 29.CSM-Olimpia-CS Dinamo 30.CSA Steaua-CS U Cluj RCJ Farul Cta. sta.

Etapa a XI-a / 23.05.2015: 31.CS U Cluj-CSM-Olimpia 32.CS Dinamo-CS Stiinta-CSM B. Mare 33. Timișoara – RCJ Farul Constanța, CSA Steaua sta.

Etapa a XII-a / 30.05.2015: 34.RCJ Farul Cta.-CS Dinamo 35.CS Stiinta-CSM B. Mare-CS U Cluj 36.CSM-Olimpia-CSA Steaua. Timișoara stă.

Etapa a XIII-a / 18.10.2015: 37.CSA Steaua-CS Stiinta-CSM B. Mare 38.CS U Cluj-RCJ Farul Cta. 39. CS Dinamo – Timișoara. CSM-Olimpia sta.

Etapa a XIV-a / 24.10.2015: 40. Timișoara – CS U Cluj, 41.RCJ Farul Cta.-CSA Steaua 42.CS Stiinta-CSM B. Mare-CSM-Olimpia CS Dinamo sta.

BARAJ PENTRU SEMIFINALE: 31.10.2015. Locul 2 cu locul 7, locul 3 cu locul 6 si locul 4 cu locul 5, pe terenurile echipelor mai bine clasate.

SEMIFINALE: 07.11.2015. Locul 1 cu castigatoarea din meciul 45 si castigatoarea din meciul 43 cu castigatoarea din meciul 44 pe terenurile primelor echipe.

FINALELE: 28.11.2015.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: