Timișoara solicită creșterea de la 10 la 12. Dușan Filipaș: ”Apare și România A, și acolo avem un număr semnificativ de convocări, în total sunt 13”

Ultimele două etape din returul Superligii 2015 vor curge și sub spectrul apropiatelor confruntări internaționale ale ”Stejarilor” și României A, așa încât subiectul convocărilor la loturile naționale n-a putut fi evitat la întâlnirea săptămânală cu presa a celor de la Timișoara Saracens RC UVT, prefațând în special ultima deplasare a celor din Ronaț în sezonul regular, sâmbătă de la ora 13, la București, pe ”Florea Dumitrache”, cu CS Dinamo…

”Este penultimul meci înainte de play-off și am făcut deja un mare pas prin victoria reușită la CSM Olimpia pentru a ne asigura desfășurarea semifinalei pe teren propriu, așa încât mai este necesară o victorie din ultimele două meciuri pentru a ne asigura de acest lucru, și sunt convins că o vom reuși la Dinamo. În proporție de 99% Timișoara Saracens va juca semifinala pe teren propriu, ceea ce este o primă realizare, dar nu acesta este obiectivul nostru, căci ne dorim câștigarea a cel puțin două trofee în acest sezon, însă consider că este un pas ce confirmă direcția pe care am pornit în acest an. Cu Dinamo va fi un meci complex, nu greu, Dinamo este o echipă de orgoliu, și am mai spus asta și în tur, iar cu atât mai mult acasă orgoliul va fi mai mare, acolo unde au învins pe Baia Mare, deci ne așteaptă un meci complex însă avem un obiectiv, victoria și accederea în semifinala pe teren propriu”, a explicat Dușan Filipaș, vicepreședinte Timișoara Saracens RC UVT, la întâlnirea cu presa de la ora 15, înaintea partidei din etapa a IX-a a Superligii 2015, a patra a returului.

Întrebat cât de echilibrată este într-adevăr competiția din acest sezon, în special prin prisma rezultatelor de dată recentă înregistrate de Dinamo și CS ”U” Cluj, învinse destul de concludent în rundele 6 și 7 și așadar pare-se într-o pierdere de suflu și turație, Filipaș a explicat că ”și cei de la Baia Mare au vrut să demonstreze ceva după înfrângerile suferite în ultima vreme și cred că victoria la scor contra lui Dinamo spune mai multe despre dorința celor de la Baia Mare de a demonstra ceva decât despre replica slabă a celor de la Dinamo. Consider că e cel mai echilibrat campionat al Superligii și sunt câțiva factori în acest sens. În primul rând, retragerea Farul, iar toate celelalte cluburi mai puțin noi au transferat în ultimul moment jucători care nu erau bugetați sau cuprinși în lot, și competiția, din 7 trecând la 6, a crescut foarte mult în valoare. Al doilea factor sunt străinii care au fost aduși, iar pe acest trend suntem de 3 ani, și aportul adus de străini a crescut calitatea campionatului și nivelul echipelor. Răspunsul meu este că e cel mai echilibrat campionat din ultimii 4 ani. Se vede, căci să nu uităm că toate echipele au suferit măcar o înfrângere, Timișoara o înfrângere și un egal, Steaua o înfrângere și un egal, Baia Mare 3 înfrângeri, deci nu mai e acea siguranță că mergeai la Dinamo, Cluj sau CSM și erai dinainte câștigător, și nici nu mai sunt atâtea puncte bonus. Cred că sunt mulți indicatori care atestă că e cel mai echilibrat campionat din ultimii ani”.

Cât despre convocări, ”un ochi râde, altul plânge”, conform lui Filipaș, care a relevat că pe lângă selecționarea a 4 internaționali autohtoni și 2 naturalizați în lotul ”Stejarilor”, de la Timișoara Saracens vor mai lua calea Bucureștiului și alți rugbiști: ”Pe lângă mai apare de-acum și România A, și acolo avem un număr semnificativ de convocări, în total sunt 13 convocări ce vor participa la acțiunile de luna viitoare. România A se reunește cu începere din 1 iunie, căci își face debutul în competițiile internaționale, iar în primele 10 zile sunt convocați la un cantonament cu un meci de pregătire aferent. Vom fi afectați la primul joc din Cupa Regelui, din 13 iunie, la București. Este un număr foarte mare de convocați pentru o echipă de club, și depășește media a ceea ce se întâmplă în sportul românesc și internațional, dar lucrăm la planul de rezervă cu antrenorii, așa încât cu cei rămași acasă să construim cel mai competitiv lot, căci cucerirea Cupei Regelui și Cupei României constituie un obiectiv”.

Dușan Filipaș a explicat că lotul României A nu a fost anunțat oficial dar și că ”mai sunt două convocări și la România 7s”.

Datorită situației ivite, Timișoara Saracens RC UVT remite astăzi pe adresa FRR o ”solicitare pentru a crește de la 10 la 12 numărul de jucători străini de care să dispunem la un meci. Făcându-ne calculele, ar trebui să creștem numărul jucătorilor străini pe care îi putem înscrie pe foaie. Dar așteptăm convocatorul oficial pentru lotul României A…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = doi

 


Ultimele articole din categoria Rugby: