Trei rugbiști ai Timișoarei între ”Stejari” pentru primirea egalei Georgiei. Aripă a ”Stejăreilor” U20, Iulian Macovei, din Italia în Ronaț

Speranțe realimentate pentru încercatul rugby românesc după succesul de sâmbătă la startul returului preliminariilor Cupei Mondiale de anul viitor, 34-25 la București cu Rusia, iar ”Stejarii” au în față un alt meci acasă în calificări, sâmbătă cu Portugalia, duminică egală a Georgiei tocmai la Tbilisi, ceea ce i-a săltat pe lusitani 3 locuri în ierarhia la zi International Rugby Board, cea mai mare ascensiune de moment, pe 17, două trepte mai jos decât ”tricolorii”, în al căror efectiv sunt convocați și 3 componenți ai clubului din Ronaț, Rupanu, Neculau și Chiriac, SCM USAMVB Timișoara bucurându-se totodată și de cooptarea unei aripi a ”Stejăreilor” U20, Iulian Macovei.

Portugalia este cea care a smuls primele puncte liderului Georgia în actuala campanie din Rugby Europe Championship, la startul returului preliminariilor acestei grupe secunde valorice continentale pentru IRB Rugby World Cup 2023 din Franța, 25-25 duminică pe teren gruzin, după 15-11 la pauză pentru gazde, fiecare echipă semnând câte 3 eseuri, două transformări și două lovituri de pedeapsă, iar cei de la Atlantic au sărit astfel în clasamentul oficial IRB peste SUA, Uruguay și Rusia, de pe locul 20 pe 17, apropiindu-se de România, situată pe poziția 15, între Italia și Tonga. 

În ceea ce privește ierarhia la zi a preliminariilor REC, ”Stejarii” sunt pe loc de calificare directă, doi, treaptă de pe care îi întâmpină sâmbătă pe portughezi, tot pe Arena Națională ”Arcul de Triumf”, între selecționabilii lui Andy Robinson numărându-se și 3 rugbiști de la SCM USAMVB Timișoara, și anume Gabriel Rupanu, Vlad Neculau și Ciprian Chiriac, convocați în lotul de 35 de sportivi pentru testul programat la ora 17:30 și difuzat în direct de TVR1.

A trecut aproape un an de zile de la triumful la limită al ”Stejarilor” la Atlantic, în tur, în 13 martie, 27-28 împotriva Portugaliei, iar acum bate la ușă vremea reconfirmărilor, în condițiile în care România a tranșat disputele oficiale acasă din 2021 în Rugby Europe Championship, una mai dificilă, 22-16 la 20 martie cu Spania, alta – cea mai facilă, la scor cu Olanda.

Iar în componența ”Stejarilor” și-au găsit loc alți 2 tineri rugbiști din Ronaț, alăturându-se grămădarului timișorenilor, Gabriel Rupanu, marcator al celui de-al patrulea și ultimul eseu în victoria de sâmbătă cu rușii, oaspeți care au început mai bine fiecare parte. Reușită personală a nouarului salutată de antrenorul său de club, cândva la rândul său un nouar în XV-le ”Stejari”, ex-internaționalul Valentin Calafeteanu: „Mă bucur foarte mult pentru eseul marcat de Rupanu cu Rusia. Am vorbit cu el și l-am felicitat pentru ceea ce a reușit să realizeze individual, dar și cu echipa. Neculau și Chiriac sunt și ei acolo și ne fac mândri că ne reprezintă la națională. Îmi doresc să stea cât mai mult în cantonamentul stejarilor, iar noi de aici le ținem pumnii tuturor și ne dorim ca sâmbătă să obținem acea victorie importantă cu Portugalia.”

Iar lotul timișorenilor s-a întinerit și mai mult prin primul transfer anunțat în 2022, cel al unui rugbist ce evoluează în linia de treisferturi – o aripă, și anume Iulian Macovei, sosit în Ronaț de la echipa italiană Colleferro Rugby 1965 și component al naționalei U20 a României, în care a fost coleg cu patru dintre jucătorii bănățenilor, Kemal Altinok, David Trăușan, Alin Conache și Corrado Ștețco, ocupanți în noiembrie anul trecut ai locului al cincilea la turneul final al diviziei secunde continentale la categoria lor de vârstă, întrecere cu 3 partide ale ”Stejăreilor” disputată în Portugalia.

Născut la 12 august 2002 la Piatra Neamț, Iulian Macovei a plecat din România de la vârsta de 6 ani, primele sale reveniri producându-se cu ocazia convocărilor la loturile juvenile ale stejarilor: „Vreau să ajung la un nivel superior și să îmi împlinesc visul, acela de a trăi din rugby, de aceea am ales transferul la Timișoara. În Italia, pentru Colleferro, am jucat atât la tineret, cât și la seniori, în liga a treia. Încă nu pot face o comparație exactă, dar cred că în Superligă va fi un nivel superior. Acomodarea mi-a fost ușoară datorită celor patru colegi de la națională. Toată lumea este foarte prietenoasă aici, iar eu voi da totul în încercarea de a ajunge cât mai sus.” Bănățenii își asigurau și anul trecut transferul unui jucător român ce evolua în Italia, când l-au adus pe Corrado Ștețco, de la Calvisano.

Revenind la seniori, naționalele care termină pe primele două locuri în actuala campanie REC de pe palierul 2 european se califică direct la ”Mondialul” din Franța, iar cea de pe locul al treilea va juca în recalificări. În etapa din weekend s-a mai jucat și Spania – Olanda 43-0, iar în runda care bate la ușă mai sunt programate întâlnirile Rusia – Spania și Olanda – Georgia.

Însă dacă ”Stejarii” sunt în grafic, Federația Română de Rugby continuă în schimb să discrimineze fățiș iubitorii sportului care n-au căzut pradă manipulărilor ”pLandemiei”, rugbyromania.ro făcând o trimitere la procedura de acces a spectatorilor la meci, hotărâtă pe baza unui ordin care n-are nimic de-a face nici cu sănătatea publică, nici cu medicina, știința sau cercetarea, nici cu dreptul constituțional sau libertățile individuale ale cetățenilor, ci strict cu tirania condiționării psihologice a populației la o farsă de proporții mondiale, ceea ce transformă sportul cu balonul oval într-un vehicul de implementare a ingineriilor sociale ale noii ordini. Ce este însă mult mai agravant în situația de față, că FRR continuă să aplice aceste absurdități fără margini, gen obligativitatea purtării măștii sau interzicerea accesului iubitorilor sportului care au avut prezența de spirit și inspirația de a nu se v@xxina – nici vorbă despre un vaccin propriu-zis, nici pe departe așa ceva, respectiv de a nu se așa-zis ”testa”, deși este deja cât se poate de evident că ”măsurile” n-au dat roade, din contră, fiind cât se poate de nefaste și renunțându-se la ele pe toate meridianele, și vai ce mai sar toate roțile ”narațiunii oficiale” a mascaradei. Cei sănătoși și care n-au căzut în plasa înregistrării lor în ceea ce privește așa-zisa ”trecere prin boală” – și care ”boală”, în condițiile în care nici o mostră de așa-zis ”virus” n-a fost încă izolată și purificată nicăieri pe pământ!?, în continuare discriminați fără justificare, o rușine fără margini pentru rugby-ul românesc, rușine ce-l va urmări în arcul peste timp, dat fiind segregarea pe linii artificiale a simpatizanților sportului. Și ce se va face oare când adevărul va ieși la iveală!? Dar iată procedura de acces a spectatorilor, pe bază de ordin…

https://rugbyromania.ro/wp-content/uploads/2022/02/SBHC25822020113380.pdf

*sursa foto: Facebook Rugby România

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Rugby: