Un succes la Farul, coroborat cu un eșec al Stelei, ar asigura deja Timișoarei semifinala acasă

După victoria din Ghencea și înaintea deplasării de sâmbătă seară (ora 18), la Constanța, pentru a întâlni la startul părții a doua a fazei play-off o gazdă RCJ Farul de care a dispus de 9 ori în ultimele nouă jocuri directe, campioana RCM mvt UV Timișoara își poate face deja cu optimism calculele, un nou succes chiar și fără punct bonus pe litoral, coroborat cu un eșec al Stelei pe teren propriu, chiar și cu bonus defensiv, în fața vicecampioanei CSM Știința Baia Mare, putând echivala pentru liderul neînvins după 3 runde ale ”careului de ași” cu asigurarea matematică a unui loc în frunte ce-i permite găzduirea semifinalei în manșă unică a Superligii 2013.

Fără înfrângere în acest an în Ronaț, galben-albaștrii lui Chester Williams și Danie De Villiers țintesc să dispute pe teren propriu partida decisivă pentru pătrunderea în finala campionatului, din prima decadă a lunii octombrie, ca un atu important pentru apropierea victoriei.

În acest sens, un nou triumf pe litoral, posibil și de așteptat, combinat cu un rezultat favorabil maramureșenilor în Ghencea, i-ar desprinde pe timișoreni la peste 10 puncte în fața Stelei, irecuperabil de roș-albaștri în ultimele două runde chiar și în cazul unor succese cu punct bonus, cuplate cu puțin probabile eșecuri ale campionilor.

Timișoara ar putea fi așadar sigură de găzduirea uneia dintre semifinale deja după două treimi din parcursul fazei play-off, ceea ce spune multe despre autoritatea impusă de campioni chiar și în zona locurilor 1-4. Actualmente, liderul are 14 puncte și un avans de opt față de Steaua, învinsă de două ori în 3 jocuri dar având două bonusuri defensive.

RCM mvt UV Timișoara a marcat în medie aproape 36 de puncte pe meci în cele 3 victorii din faza play-off, primind tot în medie mai puțin de 10, pe când toate rivalele sale au un pasiv între punctele înscrise și încasate.

Timișorenii mai au de jucat, pe rând, la Constanța (24 august) și Baia Mare (sâmbătă 31 august, tot de la ora 18), ambele fiind transmise de TVR3, respectiv acasă cu Steaua, sâmbătă 7 septembrie, de la ora 10 (TVR2). Semifinala va avea loc tot luna viitoare (28.09), cel mai probabil pe teren propriu, calculele hârtiei indicând de pe-acum un duel RCM mvt UV Timișoara – RCJ Farul, aidoma penultimului act din 2012, tranșat categoric de campioni.

Sâmbătă, la ora 10, va avea loc duelul Steaua – CSM Știința Baia Mare. U Cluj e lider în grupa 5-7, dispunând de ambele grupări bucureștene, CSM Olimpia și Dinamo, ultima pierzând și în fața concitadinei sale.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: