Ungaria – Timişoara, la Szeged: RCM cu internaţionalii

Timpul nefavorabil a conturbat în această săptămână programul jocurilor de verificare ale prim-divizionarei RCM MVT „U” Timişoara, care nu s-a mai deplasat la Cluj-Napoca, pentru meciul cu CS „U” din localitate, a doua în play-out anul trecut, însă lotul antrenat de Alexandru Domocoş va da curs sâmbăta viitoare, în 5 martie, invitaţiei federaţiei maghiare la o partidă amicală cu Ungaria, la Szeged, beneficiind inclusiv de prezenţa internaţionalilor, convocaţi momentan în vederea testului de mâine cu Rusia, la Bucureşti, în Cupa Europeană a Naţiunilor.

„Jocul cu Ungaria va fi primul test mai concludent şi este benefică prezenţa tuturor componenţilor”, ne-a spus Alexandru Domocoş după primul antrenament de astăzi, programat dimineaţă la sala de forţă. „Turneul în Moldova ne-a dat prilejul ca echipa să se aşeze în teren şi să facem o primă evaluare a potenţialului actual al lotului, al calităţii şi competenţelor jucătorilor, fundament pe baza căruia putem consolida în luna rămasă până la startul sezonului”, a amintit profesorul Domocoş de săptâmâna incluzând 3 jocuri de verificare în Moldova, în care au fost implicaţi şi selecţionabilii în lotul naţional.

„Am exersat bine faza de atac, jucând practic fără opoziţie, în condiţiile în care am întâlnit adversari realmente modeşti” a subliniat Domocoş că asemenea sparring-partners se pretau pentru această perioadă a pregătirilor, de fapt toate cele trei grupări din estul ţării fiind alese pe criteriul valoric al prezenţei lor în 2010 în ierarhia play-out a Diviziei Naţionale de Seniori: 77-5 la Iaşi, cu CS Poli Agro, a treia în grupa a doua valorică, 107-5 a doua zi, la Suceava, cu CSM Bucuvina, a şasea, ultima, şi 94-7 cu RC Bârlad, locul penultim.

Chiar şi aşa, „s-au făcut evidenţiate multe lucruri care lipsesc”, a remarcat Domocoş, care a urmărit corelarea relaţiilor de joc, utilizând garnituri diferite de la o repriză la alta şi de la joc la joc. Turneul echipei avându-l drept căpitan pe Stelian Burcea, cu Claudiu Năcuţă, vicecăpitan, a generat şi inerentele julituri sau hematoame, evoluându-se pe suprafeţe de joc tari.

Din păcate, Cristian Ene a suferit o accidentare destul de gravă la umăr, care i-ar putea compromite sezonul competiţional, iar Dragoş Preda acuză o fractură a falangei mâinii, care necesită un timp de recuperare de două-trei săptămâni. Căpitanul Burcea s-a accidentat la mână iar Drânceanu are nevoie de circa o săptămână pentru a scăpa de o întindere.

În acest moment, în linie cu testul împotriva Ungariei, antrenorul Domocoş ar prefera şi alţi adversari de calibru valoric superior, cochetând cu varianta deplasării la Bucureşti, pentru partide cu Dinamo respectiv CSM, prima anul trecut în play-out, norma ideală în această perioadă a pregătirilor fiind de două jocuri pe săptămână.

Cât despre adversara din prima rundă, R.C. Judeţean Farul Constanţa, de la care a sosit pe malurile Begăi samoanul Jeff Makapelu, dobrogenii au primenit la rândul lor un lot tânăr cu 12 noi jucători, Cristian Brănescu testându-şi recruţii în turneul din Antalya, contra ruşilor de la Yenisei Krasnoyarsk, în faţa cărora au cedat cu 29-7 şi 19-5 (12-0), Graur fiind marcator al eseului marinarilor, la reluare.

Şi pentru că am pomenit de Makapelu, clubul timişorean aşteaptă scurgerea celor 5 zile în care Farul poate depune contestaţie pe marginea deciziei comisiei federale de a da samoanului drept de joc la formaţia cu care se antrenează în ultimele săptămâni şi unde îşi doreşte să evolueze în 2011. „Există un litigiu între cele două părţi, club şi jucător, cu afirmaţii contradictorii în privinţa plăţilor contractuale, însă cert e că jucătorul a depus memoriu să nu mai continue la Farul. S-a integrat în cadrul colectivului nostru şi îşi doreşte să continue la clubul nostru. Aşteptăm evenimentele ulterioare, pentru a acţiona în ideea cooptării sale”, a explicat Domocoş.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: