„Urşii” out, Uruguay la Cupa Mondială

Uruguay a răsturnat în partea a doua a manşei secunde din barajul play-off soarta calificării la Cupa Mondială 2015 la rugby, sud-americanii revenind la Montevideo de la 12-20 şi depăşindu-i pe ruşi cu 36-27, suficient pentru a treia lor prezenţă la turneul final.

Reprezentativa uruguayană, care se mai califica în trecut la Rugby World Cup în 1999 şi 2003, va evolua în Grupa A, alături de capul de serie Australia, gazda Anglia, Fiji şi Ţara Galilor.

Ruşii urcau pe locul 19 în ierarhia pe puncte IRB în urma victoriei la limită din prima manşă, repurtată cu 22-21 la Krasnoyarsk, în vreme ce Uruguay cădea pe 20, însă sud-americanii au valorificat avantajul terenului propriu, important în partida retur, la care s-a înregistrat o asistenţă record pentru federaţia sud-americană, de 14.000 de spectatori, între care şi preşedintele Mujica.

Dacă în partida tur uruguayenii şi-au păstrat intacte şansele de calificare exclusiv graţie reuşitelor din bocancul lui Felipe Berchesi, autor a 7 lovituri de pedeapsă, pe când ruşii reuşeau şi un eseu, Tsobiladze preluând atunci conducerea cu 16-12, în schimb în revanşă sud-americanii şi-au creat breşele favorabile în partea a doua a jocului.

„Urşii” au condus la pauză în deplasare şi mulţumită eseului lui Ianushkin, 12-17 după 40 de minute, dar Prada a dat semnalul revirimentului amfitrionilor, cu un eseu în minutul 47. L-au imitat Corral şi apoi Ormaechea, care calcă astfel pe urmele tatălui său, calificat pentru Cupa Mondială din 1999, tot din Anglia, devenind pe-atunci cel mai vârstnic rugbyst prezent în istoria turneelor finale.

Interesant, Berchesi a adunat tot 21 de puncte, din lovituri de pedeapsă şi transformări, şi în returul de la Montevideo.

Cupa Mondială 2015 va reuni la start 20 de selecţionate, ultima necunoscută fiind aşadar rezolvată.

Urmează o lună noiembrie a meciurilor test, trei la număr pentru România, pe care „Stejarii” le vor aborda de pe poziţia a 16-a în ierarhia IRB.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: