În superioritate numerică în partea secundă, ”violeții” iau conducerea și după pauză și trec de Dinamo în Ronaț la startul în play-off

Mult timp în avantaj numeric dar și în majoritatea timpului în avantaj pe tabela de marcaj, cu excepția unei perioade din partea secundă după cel de-al doilea eseu al aripii Ispir pentru oaspeții bucureșteni, SCM USAMVB Timișoara a pornit astăzi cu dreptul în faza play-off a Ligii Naționale de rugby, trecând din nou decisiv la conducere grație unui al doilea eseu, marcat după pauză, reușita fiind completată de Florin Vlaicu cu… cireașa de pe tort, un dropgol: 21-15 (11-10) la capătul unei încleștări echilibrate cu CS Dinamo.

SCM USAMVB Timișoara a câștigat la debutul acasă în faza primei grupe valorice a locurilor 1-4 în elita Ovaliei carpatine, dominând astăzi de la 11 pe arena ”Gheorghe Rășcanu” jocul pe înaintare și trecând în cele din urmă din nou la conducere pe tabela de marcaj, după ce dinamoviștii antrenați de ex-tehnicianul bănățenilor Sosene Anesi reveneau de la 11-3 la 11-15. 

Iar după succesul strâns în dauna ”roșilor” lui Dinamo, primirea tot în Ronaț săptămâna viitoare a celor de la CSA Steaua, pierzători astăzi după prânz tot la 6 puncte diferență, precum concitadinii lor, dar pe teren propriu, 24-30 în întâlnirea televizată din Ghencea cu campioana CSM Știința Baia Mare, care a reușit 4 eseuri dintre care unul de penalizare, față de cele două ale ”militarilor”. 

Rezultate strânse așadar în runda inaugurală din ”1-4”, ”violeții” Timișoarei fructificând avantajul terenului propriu în Ronaț, unde numeroși au fost jucătorii născuți peste hotare în cele două formații, 6 titulari în XV-le bănățean și unul pe banca de rezerve, chiar 9 în primul cincisprezece al lui Anesi și 4 rezerve. roșu-albi din Șoseaua Ștefan cel Mare mergând masiv pe mâna sud-africanilor, dintr-un rugby campion mondial la zi, ba chiar putându-se vorbi despre o ”colonie” sud-africană, în frunte cu ”Stejarul” naturalizat Van Heerden, anul acesta la 33 de ani.

Bucureștenii însă și cu un ex-timișorean ca fundaș, internaționalul Marius Simionescu, care luna viitoare va împlini 25 de ani. 

Suficiente ingrediente pentru un meci atractiv, iar dinamic a și fost, ”violeții” dominând prin pachetul de înaintare, elevii lui Sosene Anesi replicând mai degrabă pe treisferturi, sursă a eseurilor revenirii ”roșilor”. Care au suferit însă o eliminare definitivă din joc încă din prima parte, cântărind în economia disputei.

Încleștare pe căldura lunii august dar sub un plafon de nori, măcar nu sub arșița soarelui, înfruntare sub privirile câtorva sute de iubitori ai rugby-ului, adesea încurajându-și favoriții, împingându-i de la spate și în momentele mai delicate.

Elevii lui Valentin Calafeteanu au pus rapid piciorul în prag în jocul la grămadă, ținând în frâu hățurile meciului, iar internaționalul mijlocaș la grămadă Gabriel Rupanu a și deschis scorul, 3-0 dintr-o lovitură de pedeapsă.

Oaspeții bucureșteni aveau să egaleze din același procedeu prin unul dintre sud-africanii săi, omologul cu numărul 9 Jondre Williams, dar tot timișorenii au trecut apoi la conducere, ba chiar aveau să contureze până la pauză cea mai mare diferență a partidei, 11-3, și tot prin Rupanu, tot din lovitură de pedeapsă.

În prealabil, exploatând superioritatea numerică survenită în minutul 24 în urma eliminării temporare a pilierului dinamovist Baliashvili, ”violeții” reușeau un prim eseu al întâlnirii, grație numărului lor 8, Feofakai Holoia, scor 8-3, eseul rămânând netransformat. 

Meciul s-a ”rupt” în plan numeric în minutul 37 la eliminarea definitivă a dinamovistului din linia a III-a Murray, pentru un pumn aplicat în față, oaspeții rămânând în 14 pe restul duratei partidei, dar chiar și așa, pe fondul eliminărilor temporare din XV-le bănățean înaintea pauzei, la adresa lui Popârlan și Holoia, ”roșii” au mai revenit o dată în partea întâi, apropiindu-se în acest caz la un punct, 11-10 după eseul aripii Ispir, transformat de Jondre Williams.

Dacă în prima parte doar au egalat, în cea de-a doua dinamoviștii au fost primii care au luat cuvântul și au trecut în premieră la conducere, printr-un al doilea eseu al aripii Ispir, însă netransformat, oaspeții exploatând și cele două eliminări temporare din formația bănățeană: 11-15. 

Reveneau amintirile partidei amicale de verificare din Ronaț din urmă cu aproape două săptămâni, cu steliștii, în care timișorenii au condus miercurea printr-un prim eseu dar apoi bucureștenii au semnat ulterior chiar trei – toate transformate, câștigând în cele din urmă cu 14-21. 

Nu s-a mai repetat însă istoria, tot înaintarea timișorenilor câștigând metodic teren și împingând jocul spre buturile ”roșilor”, care în cele din urmă au cedat.

Rezerva Murariu a marcat al doilea eseu al rugbiștilor din Ronaț, transformat de Florin Vlaicu, care a liniștit total spiritele cu un dropgol, spre deliciul fanilor rugbiului de pe arena ”Gheorghe Rășcanu”: 21-15 (11-10).

Un echilibrat duel în nota generală a încleștărilor din ”careul de ași”, dar totuși limitat în plan calitativ și valoric, conform așteptărilor din partea unui rugby intern puțin competitiv. Un prim pas cu dreptul nefiind însă deloc de lepădat. 

Rezultatele etapei I și programul rundei a II-a, pe coloana clasamentului secțiunii Rugby.

*

SCM USAMVB Timișoara: Shennan; Tiqe, Bucur, Khvicha, Manumua; Vlaicu, Rupanu / Mihai Lazăr, Căpățână, Digo; Ionuț Mureșan, Popârlan – cpt.; Altinok, Dorin Lazăr; Holoia.

Rezerve la start: Vasilovici, Chiriac, Nica, Fuhri, Murariu, Alin Conache, Jipa, Macovei.   

CS Dinamo: Simionescu; Ispir, Ackerman, Schwartz, Van Wyk; Kisting, Williams / Tică, Cojocaru, Baliashvili; Van Heerden, Toader; Mitu, Murray; Terblanche.

Rezerve la start: Neacșu, Puescu, Gordaș, Onsando, Pieterse, Swanepoel, Neagu, Smith.

Arbitru: Diaconescu.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Rugby: