XV-le „Stejarilor” României, cu 5 titulari de la RCM UV Timişoara, nemodificat pentru Rusia

Status-quo în formula de start a României, nemodificată de selecţionerul Lynn Howells după succesul la zero de sâmbătă, 24-0 cu Portugalia, „Stejarii” urmând a aborda deplasarea de sâmbătă la ora 12, în Rusia, tot cu o treime dintre titulari de la dubla campioană la zi RCM UV Timişoara.

O altă treime a XV-ului de start este conturată de rugbyştii care evoluează în campionate străine, 4 în Franţa şi unul în Anglia, iar alţi 5 jucători provin de la celelalte clasate pe locurile 2-5 în Superliga 2013, şi anume 2 de la Steaua şi câte unul de la CSM Ştiinţa Baia Mare, Farul Constanţa şi CSM Bucureşti. Galezul Howells a apelat de fapt la o singură modificare, între cei 8 jucători de rezervă.

Fundaşul Cătălin Fercu, aripa Mădălin Vlad Lemnaru, Valentin Calafeteanu, căpitanul timişorenilor, Stelian Burcea, cu numărul 8, şi Valentin Popîrlan, unul dintre mai noii internaţionali ai Timişoarei, cooptat în Ronaţ înaintea stagiunii trecute, se vor alinia la Nebug în cel de-al doilea joc oficial din 2014 al României în Cupa Europeană a Naţiunilor, întrecere în 6 competitoare având drept miză majoră accederea la Cupa Mondială 2015, drept rezervat primelor două clasate, în vreme ce locul 3 va merge la baraj.

Eugen Căpăţână, internaţional şlefuit de rugbyul timişorean, este şi el convocat de la RCM UV Timişoara, urmând a începe deplasarea pe banca de rezerve.

România, care încheia turul CEN, derulat în 2013, pe locul 2, dar la egalitate de puncte cu liderul Georgia şi fără înfrângere, a început la fel de promiţător şi returul din 2014, trecând cu două eseuri de lusitani şi având mari şanse de calificare, dat fiind şi avantajul terenului propriu în rundele imediat următoare, pe 22 februarie cu Spania, înapoi tot la Cluj, iar în 8 martie cu Belgia, la Constanţa, ambele de la aceeaşi oră, 14,30 (TVR1). Derby-ul pentru întâietate, cu Georgia, va avea loc în 15 martie, tot în spaţiul ex-sovietic.

De unde duelul de sâmbătă la amiază nu va fi difuzat în direct de Televiziunea Română, portalul oficial federal www.frr.ro anunţând însă că va transmite acest joc.

Ruşii, care au încheiat stagiunea 2013 pe locul 3, au câştigat sâmbăta trecută în Spania, cu 28-25, anunţând un XV predominant din campionatul intern, cu 2 jucători de la Sale Sharks.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Rugby: