Zaharia continuă în primul XV, Căpățînă și Popa ”Stejari” titulari și ei din partea Timișoarei Saracens contra Germaniei

Șase înlocuiri în formula de start a ”Stejarilor” a anunțat antrenorul principal interimar Marius Tincu de la un joc la altul, după debutul pierdut la Cluj cu 9-18 cu Georgia, cea mai mare diferență de scor din etapa inaugurală pe 2019 în Rugby Europe Championship, și înaintea meciului de la Botoșani de sâmbătă de la ora 14, cu Germania, ocupantă a celui mai slab loc în ierarhia International Rugby Board dintre cele 6 naționale în concurs. Iar din partea campioanei Timișoara Saracens n-a mai fost inclus între cei 23 și Cătălin Fercu, titular sâmbăta trecută, intrând în schimb în primii 15 taloneurul Marian Eugen Căpățînă și centrul Vlăduț Popa, pe lângă Vlăduț Zaharia, menținut. Pe când nemții au și ei în lot un sportiv din Superliga, pe Hagen Schulte, de la CSM București…

Prima rundă din noul sezon internațional a trecut cu scoruri strânse, gen România – Georgia 9-18 (6-3) sau Belgia – Germania 29-22 (12-7), în care nemții au marcat primul eseu în minutul 6, 0-7, până în minutul 70 înregistrându-se 19-17, sau chiar foarte strânse, precum Spania – Rusia 16-14, iar cea de-a doua etapă bate la ușă, România – Germania și Rusia – Belgia sâmbătă iar duminică, Georgia – Spania. Ulterior, o pauză de două săptămâni, până în 3 martie, când ”Stejarii” vor juca în Spania, iar apoi acasă cu Rusia, tot la Botoșani, iar în Belgia pe 17 martie.

De la cel mai dificil examen, cu gruzinii, la confruntarea cu cel mai slab clasat oponent de pe palierul secund european în clasamentul mondial la zi al IRB, Germania tocmai coborând o treaptă, de pe locul 26 pe 27, cu mențiunea că nemții au ratat calificarea la turneul final nipon de anul acesta, în barajul din noiembrie 2018 din Franța. În contrast, Georgia în schimb a urcat un loc în ierarhia IRB, pe 12, la fel și Spania, pe 20, dar și Belgia, pe 23, românii rămânând pe 17.

România primește în nord-estul țării vizita reprezentativei de seniori a celei mai vechi federații rugbistice europene cu excepția celor insulare, Deutscher Rugby-Verband fiind fondată în anul 1900, dar care n-a izbutit a se califica la turneele finale mondiale, în pofida tentativelor și cu selecționeri străini la timonă, de exemplu din Franța, Africa de Sud sau Argentina, dar și din spațiul carpatin, Petre Ianusevici, care a activat pe banca tehnică a nemților între 1992 și 2000, frâiele fiind încredințate de anul trecut englezului Mike Ford, asistat de un alt ex-internațional, Mouritz Botha.

Germania a pierdut în weekend la vecinii belgieni prin a încasa 5 eseuri, dintre care două de penalizare, ripostând la același capitol prin Fuchsel și Otto, cu două reușite, două transformări trecând în contul lui Raynor Parkinson, cel mai prolific marcator din istoria naționalei sub egida DRV, tot el și fructificând o lovitură de pedeapsă: 29-22.

Pentru jocul de la Botoșani, Ford a convocat rugbiști de la 8 cluburi interne, cei mai mulți, câte 4, de la TSV Handschuhsheim și SC Frankfurt 1880, respectiv 3 de la Heidelberger RK, care-i depășea pe cei de la Timișoara Saracens în primăvara trecută în ansamblul celor două manșe ale barajului play-off de accedere în Challenge Cup.

În plus, selecționabili nemți de la 7 cluburi din Franța, două din Anglia și câte unul Scoția, Africa de Sud, Noua Zeelandă respectiv România, Hagen Schulte, de la CSM București. Ca observație, mai mulți rugbiști nemți cu nume cu sonoritate englezească, căpitan fiind Sebastian Ferreira.

Sâmbătă, nemții au început deplasarea cu fundașul Aounallah respectiv Clewingham, Cameron-Dow, Schulte, Lammers; Parkinson, Menzel / Williams, Barber, Fuchsel; Marks, Schroder; Henn, Otto și numărul 8, Ferreira, rezerve la start fiind Haupt, Martel, Dickinson, Rayan, Hasse, Laubscher și Syme.  

”Stejarii” vor aborda meciul acasă cu linia I complet modificată prin intrarea lui Pristaviță și ex-timișoreanului Țăruș ca pilieri, respectiv Marian Eugen Căpățînă, taloneur de la Timișoara Saracens, în locurile lui Mihăiță Lazăr, Ursache și Turashvili. Mijlocaș la grămadă va fi Florin Surugiu, alte două modificări apărând la nivelul liniei de treisferturi, cu Ionuț Dumitru ca aripă și Vlăduț Popa, centru.

În primul XV, câte 4 rugbiști de la CSA Steaua respectiv de la grupări franceze, trei provenind de la bănățeni, doi de la CSM București și câte unul de la CSM Știința Baia Mare respectiv din Albion, Țăruș. Așadar, Constantin Pristaviță (CSM Știința Baia Mare), 2. Eugen Căpățînă (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Țăruș (Sale Sharks); 4. Johan Van Heerden (Perpignan), 5. Marius Antonescu (Colomiers); 6. Mihai Macovei – cpt. (Colomiers), 7. Adrian Ion (CSM București), 8. Andre Gorin (Massy) / 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10.Daniel Plai (Steaua Bucuresti); 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Florin Vlaicu (CSM București), 13. Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), 14. Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua). Iar ca rezerve, jumătate de la maramureșeni, câte doi de la bănățeni și CSM: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CSM București), 18. Alexandru Gordaș (CSM București), 19. Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare), 20. Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), 21. Alexandru Tigla (CSM Știința Baia Mare), 22. Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare) și 23. Marius Simionescu (Timișoara Saracens).

Iar apropo de selecționabili, și naționala sub 20 de ani a României și-a reunit miercuri efectivul pentru un stagiu la Snagov în pregătirea Campionatului European pe palierul secund valoric continental, la finele lui martie la Coimbra, cantonament abordat cu 29 de sportivi provenind de la 7 cluburi din țară și șase din străinătate, CSȘ 2 Baia Mare având 6 reprezentanți, U Cluj 4, Tomițanii Constanța și CT Dinicu Golescu câte 3, RC Bârlad și CS Năvodari câte doi, iar CSM București și SCM Buzău câte unul, 2 sportivi venind din Anglia și 5 din Franța.

Mari națiuni care tocmai s-au întâlnit în weekend la nivel de seniori în continuarea ediției în curs a Turneului celor 6 Națiuni, Anglia – Franța 44-8, în celelalte jocuri consemnându-se Italia – Țara Galilor 12-42 și Scoția – Irlanda 13-22.

Pentru conformitate, iată și lotul Germaniei pentru meciul oficial de sâmbătă de la Botoșani, prin prisma cluburilor de proveniență ale vizitatorilor: (de la SC Frankfurt 1880) Marcel Henn, Samy Füchsel, Michael Poppmeier și Elias Haase; (de la TSV Handschuhsheim) Jaco Otto, Nikolai Klewinghaus, Eden Syme, Felix Martel; (de la Heidelberger RK) Jörn Schröder, Dasch Barber, Felix Lammers; (de la BSC Offenbach) Wynston Cameron-Dow; (Hannover 78) Rafael Pyrasch; (RSV Köln) Morne Laubscher; (SC Neuenheim) Samuel J. Harris; (TV Pforzheim) Lee Murray; (CSM București) Hagen Schulte; (RC Vannes) Tim Menzel; (SO Chambery) Sebastian Ferreira; (Stade Aurilliacois CA) Julius Nostadt; (Stade Dijonais) Harris Aounallah; (Stade Francais) Emil Rupf; (Stade Rochelais) Eric Marks; (UC Carcassonne) Maxime Oltmann; (Doncaster RFC) Tobias Williams; (Rotherham Titans RC) Antony Dickinson; (Aberdeen Wanderers RFC) Matthias Schösser; (Kahurangi RC, din Noua Zeelandă) Vito Lammers, respectiv de la Southern Kings, din Africa de Sud: Kurt Haupt.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: