”Zimbrii” campioni îi împung decisiv cu 5 eseuri până la pauză pe timișorenii cu tot cu Vlaicu

Rugbiștii Timișoarei au pierdut categoric la matineu prin a capota până la pauza primului examen semnificativ din 2021, abordat cu 6 noutăți în XV-le de start față de ”încălzirea” acasă de sâmbăta trecută, printre care și ex-stelistul Vlaicu. Cu acesta în echipă într-o finală de Cupă pe teren neutru din urmă cu aproape 10 ani, cei din Ronaț îi zdrobeau pe maramureșeni și își anunțau astfel dominația din deceniul trecut, însă astăzi, pe terenul deținătoarei la zi a ”dublei” Superliga – Cupa României, CSM Știința Baia Mare, au fost împunși de ”Zimbri” cu nu mai puțin de 5 eseuri deja până la pauză, semn că bănățenii mai au multe de pus la punct pentru reînchegarea unei formule competitive în perspectiva apropiatei noi ediții de campionat: 40-10 (33-3). 

SCM Rugby Timișoara a cedat la scor astăzi de la 11 în prima deplasare din 2021, la încheierea aparițiilor sale din tur în seria nord-vestică din Cupa României, al cărei retur e programat în august, autoarea eventului campionat – cupă, CSM Știința Baia Mare, debutând cu brio în noul an, dezinvoltă ofensiv în prima parte a duelului de pe Arena Zimbrilor.

Deținătoarea Cupei României, adjudecată pentru a șasea oară printr-un succes în finala cu CSA Steaua spre finele anului trecut, și-a valorificat avantajul terenului propriu dar mai ales omogenitatea grație căreia și-a apropiat laurii în două rânduri în toamna lui 2020, ”Zimbrii” antrenați de Eugen Apjok și Paul Rusu, cu 5 jucători străini în liniile dinapoi și alți 3 pe înaintare, reprezentând momentan niște oponenți prea tari pentru timișorenii în regrupare. 

În rândurile cărora a revenit după luna cu ”Stejarii” taloneurul Căpățână, Rădoi lăsându-i locul în linia I și preluând numărul 6, revenit fiind și Mureșan în linia a II-a, pe când Morrell a fost titularizat cu numărul 8, Melinte ca fundaș, Hinckley fiind astfel trecut ca uvertură, în vreme ce Shennan a schimbat aripa pentru revenirea lui Fercu, nu în ultimul rând fiind de semnalat apariția centrului Florin Vlaicu, internaționalul ex-stelist. Iar pe bancă reapariția lui Marius Simionescu după o intervenție chirurgicală în iarnă.

Nume notabile pe hârtie dar pentru moment nu și o echipă în toată puterea cuvântului, mai ales comparativ cu forța de grup a ”Zimbrilor” bine articulați de strategul Apjok, dominanți în voie într-o primă parte în care i-au taxat sever pe timișoreni prin nu mai puțin de 5 eseuri, replica rezumându-se la o singură lovitură de pedeapsă fructificată de Ionel Melinte.

În urmă cu aproape 10 ani, pe 3 decembrie 2011, timișorenii stricau la Alba Iulia socotelile băimărenilor de a completa ”dubla” campionat – cupă în două sezoane la rând, începându-și astfel propria dominație printr-un detașat 32-10 (24-3) în finala Cupei României, cu actualul lor antrenor Calafeteanu autor de eseu și principal marcator al partidei, cu 15 puncte. Un moment al predării ștafetei la vârf pe ruta Baia Mare – Timișoara, maramureșenii ratând repetarea eventului, pe când cei din Ronaț își treceau un trofeu în palmares și cu ex-steliștii de împrumut pe moment Vlaicu și Lucaci în primul XV, pierzători cu o săptămână înainte în tricoul celor din Ghencea și în fața ”Zimbrilor” a finalei de campionat, cu 24-12.

Anii au trecut și iată că Vlaicu a reapărut în XV-le timișorean tot într-un duel contra ”Zimbrilor” și tot în Cupa României, ”Zimbri” tot campioni și tot deținători la zi ai Cupei, dar pe terenul acestora și doar într-un meci preliminar tur din faza grupelor, fără a fi reeditat și astăzi momentul din ”Cetate”. De fapt, de la acea dată, pe lângă Calafeteanu și Vlaicu a mai ”rezistat” în efectivul bănățenilor și Căpățână, în care au apărut și Rădoi și Morrell, pe atunci titular în linia I a băimărenilor respectiv pe banca maramureșenilor.  

Experiența timișorenilor n-a avut însă astăzi trecere în fața tăvălugului ”Zimbrilor”, o altă mâncare de pește la primele schimburi de salve din 2021, gazdele marcând eseuri prin taloneurul Cojocaru, aripa Lămboiu, pilierul Pristaviță – chiar de două ori, la fel și fundașul Popoaia, o transformare trecând în dreptul lui Ratu Taniela și 4 pe numele lui Kisting.

Bănățenii au făcut față în partea a doua, izbutind un scor de egalitate în cele 40 de minute după pauză grație unui eseu de penalizare transformat, dar și pe fondul situațiilor de superioritate numerică, dublă uneori.

Un eșec usturător dar nici pe departe vreun capăt de țară, ci un duș rece semnalând câte au de pus la punct cei din Ronaț în perspectiva noului campionat al Superligii și fazelor finale ale Cupei României din partea a doua a anului.

*

CSM Știința Baia Mare: 15. Paul Popoaia; 14. Mihai Lămboiu, 13. Jason Fareti Tomane, 12. David Falesa Feliuai, 11. Sikuea Taliauli; 10. Ratu Taniela Rawaqua Maravunawasawasa, 9. Helarius Axasman Kisting / 1. Constantin Pristaviță, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Revazi Dugladze; 4. Florian Roșu, 5. Marius Dănilă – cpt.; 6. Jacob Nicollas Oliver Immelman, 7. Mihai Dico, 8. Beka Bitsadze.

Rezerve la start: 16. Iulian Harțig, 17. Laurențiu Nica, 18. Domițian Mureșan, 19. Silviu Grădinaru, 20. Alexandru Alexe, 21. Alexandru Țiglă, 22. Dorin Gigi Manole, 23. Alexandru Bucur.

SCM Rugby Timișoara: 15. Ionel Melinte; 14. Cătălin Fercu, 13. Florin Vlaicu, 12. Tevita Manumua, 11. Stephen Ross Shennan; 10. Vaovasa Hinckley, 9. Gabriel Conache / 1. Marius Gheorghe Lungu, 2. Marian Eugen Căpățînă, 3. Gigi Militaru, 4. Ionuț Lucian Mureșan, 5. Valentin Popârlan, 6. Andrei Rădoi, 7. Kemal Altinok, 20. Sean Brian Morrell.

Rezerve la start: 16. Viorel Marian Sabău, 17. Joji Sikote, 18. Mosese Ducivaki Digo, 19. David Trăușan, 8. Feofaaki Holoia, 22. Ionuț Balaban, 23. Marius Mihai Simionescu, 24. Gabriel Jipa.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 10

 


Ultimele articole din categoria Rugby: