AEM Luxten Timişoara acaparează podiumul Campionatului Naţional individual masculin al seniorilor. Constantin Lupulescu, locul I

Trei mari maeştri de la CS AEM Luxten Timişoara, în frunte cu Constantin Lupulescu, au urcat în grup pe podiumul ediţiei din acest an a Campionatului Naţional FRŞ în întrecerea individuală a seniorilor, încheiată astăzi la Călimăneşti, la capătul a 9 runde disputate din 18 aprilie încoace.

Marele maestru Constantin Lupulescu, un câştigător al acestei competiţii în actualul deceniu şi la ediţiile din 2011 şi 2013, a încheiat primul la finele celor 9 zile de concurs, cu 6,5 puncte din 9 posibile.

Şahistul din generaţia 1984 a câştigat 4 partide şi a înregistrat 5 remize, inclusiv cu cei 3 colegi de club la AEM Luxten clasaţi la final între primii patru, şi anume Alin-Mile Berescu, Mircea-Emilian Pîrligras și Vladislav Nevednichy, în vreme ce împotriva unui alt sportiv timişorean urcat în top 10 al ierarhiei finale, Teodor Anton, de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, a învins cu piesele albe.

Marele maestru Alin-Mile Berescu, din generaţia 1980, este vicecampion naţional, iar Mircea-Emilian Pîrligras, născut tot în 1980 și tot de la CS AEM Luxten, a obţinut locul 3, la fel, cu 6 puncte. Marii maeştri timişoreni au urcat pe podium plecând cu şansa a șaptea respectiv a treia, în vreme ce Mihail Marin, al doilea la start, a sfârşit pe 8.

Tot 6 puncte, în imediata apropiere a podiumului, a acumulat Vladislav Nevednichy, tot de la CS AEM Luxten Timișoara, pe locul 4, urmat de Bogdan-Daniel Deac, de la CS Universitar Ploieşti, cu 6 puncte. Dintre timişoreni, Teodor Anton, al nouălea pe grila de start, din generaţia 1991, a încheiat pe locul 7, cu 5,5 puncte.

La feminin, podium bucureştean, în frunte cu Corina Peptan (CSM Bucureşti), care a acumulat 7,5 puncte din 9 posibile, fiind urmată de Luminița Cosma, de la Acs de Şah Apa Nova, cu același punctaj, şi Irina Ionescu.

În imediata apropiere a podiumului, Mihaela Sandu, de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, şi Cristina-Adela Foişor, de la CS AEM Luxten. Tot din şahul timişorean, Angela Dragomirescu s-a clasat la final pe locul 7, sportiva de la Studenţesc Medicina încheind întrecerea cu 5 puncte, iar pe 11 s-a situat tânăra Andreea-Marioara Cosman, din generaţia 1997, cu 4,5 puncte.

La masculin au concurat 32 de şahişti iar la feminin, 24.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 6

 


Ultimele articole din categoria Şah: