Campionii AEM-ului, câte două succese şi remize la Sărata Monteoru

Luni, în cea de-a treia zi a Campionatului Naţional de şah pentru seniori în proba sa individuală, desfăşurat la Sărata Monteoru în varianta open, deţinătorii de titluri naţionale la această competiţie au câştigat două partide şi au remizat alte două, confirmând aşteptările lui Sergiu Grunberg, preşedintele clubului pentru care evoluează şahiştii, CS AEM Luxten.

Mai tânărul lor coleg de club, aspirant la acest titlu, Robin-Alexandru Dragomirescu (în foto din prima pagină), a învins în toate cele 3 partide disputate până acum, întrecerea la care Timişoara e foarte bine reprezentată, prin seniori şi senioare de la CS AEM Luxten şi Medicina, continuând în cursul acestei săptămâni, până duminică.

Constantin Lupulescu, al doilea şahist al ţării, transferat în acest sezon la CS AEM Luxten, după ce anul trecut câştiga acest titlu pentru Dinamo Bucureşti, l-a învins cu piesele negre pe Alexandru Manea, în chiar prima partidă a zilei. Lupulescu, cu cel mai mare coeficient ELO din întreaga competiţie, învingea şi sâmbătă tot cu piesele negre, în ziua inaugurală a Naţionalului, iar duminică se impunea cu albele.

Mircea Emilian Pârligras, un alt component al AEM-ului, a remizat astăzi cu albele în partida cu Claudiu Cristian Dobre, după ce învinsese în primele două zile, cu albele respectiv negrele.

Vladislav Nevednichy, învingător sâmbătă cu negrele iar duminică jucând cu piesele albe, l-a învins luni cu negrele şi pe Lucian Vasilache, iar Alin-Mile Berescu a remizat şi astăzi cu albele, ca şi sâmbătă, acum cu Costin Mălureanu, după ce duminică învinsese cu piesele negre.

În fine, deşi n-a cucerit încă titlul naţional individual, Robin-Alexandru Dragomirescu, licean la C.D. Loga şi component al CSŞ1 Timişoara şi CS AEM Luxten, se anunţă a deveni un aspirant îndreptăţit la onoruri între seniori, şi luni învingând cu piesele negre, în dauna lui Bogdan Sava, după victorii cu piesele negre şi piesele albe în weekend.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = zece

 


Ultimele articole din categoria Şah: