Constantin Lupulescu, de la CS AEM Luxten Timişoara, la egalitate de puncte cu ocupantul locului 2 în ierarhia finală a Campionatului European individual

Marele maestru Constantin Lupulescu, care în 25 martie va împlini 30 de ani, a repetat performanţa de la ediţia trecută a Campionatului European individual, şahistul legitimat la CS AEM Luxten Timişoara acumulând din nou 8 puncte din 11 posibile, cu care s-a clasat în elita continentală.

Constantin Lupulescu şi Cristina Foişor, ambii de la AEM Luxten Timişoara, triumfători în februarie 2013 la Olăneşti, în C.N. individual de seniori

 

Anul trecut, în luna mai, Lupulescu încheia cu cele 8 puncte la egalitate cu pe-atunci noul campion european, după ce remiza în ultima rundă a competiţiei de două săptămâni găzduită de Legnica, în Polonia. Acum, cu un finiş irezistibil, 3 victorii în ultimele 3 runde, înregistrate la cea de-a XV-a ediţie a întrecerii, organizată la Erevan, în Armenia, marele maestru Lupulescu a încheiat pe locul 6, la egalitate însă de puncte cu ocupantul locului 2, obţinând calificarea la Cupa Mondială din 2015.

Lupulescu a câştigat şase partide şi a remizat alte patru, cedând doar una, dintre compatrioţi mai obţinând punctaje peste medie Vlad-Cristian Jianu, de la CSM Lugoj, 6,5 puncte, şi Mircea Emilian Pîrligras, de la CS AEM Luxten Timişoara, 6 puncte.

Competiţia, care la ediţia sa armeană din 2014 s-a numit „Memorialul Tigran Petrosian”, a avut înscrişi 263 participanţi din 27 ţări, România fiind reprezentată de marele maestru Jianu Vlad-Cristian, Lupulescu Constantin, rating ELO 2636, cu numărul de start 51, Nevednichy Vladislav, tot de la CS AEM Luxten, Pârligras Mircea-Emilian, Bulmaga Irina, Deac Bogdan-Daniel şi Porfireanu Şerban.

Titlul european a fost adjudecat de rusul Alex Motylev, cu 8,5 puncte, urmat de 8 şahişti cu câte 8 puncte, şi anume Guijarro David (Spania), Fedoseev (Rusia), Solak (Turcia), Eljanov (Ucraina), Navara (Cehia), Saric (Croaţia) şi Lysyj (Rusia).

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 15

 


Ultimele articole din categoria Şah: