Constantin Lupulescu, de la CS AEM Luxten Timişoara, pe podium după 10 runde ale Campionatului European individual

Constantin Lupulescu, campionul naţional en-titre în competiţia individuală, adjudecată la finele lunii februarie sub culorile lui CS AEM Luxten Timişoara, se află pe podiumul Campionatului European individual de şah găzduit de Legnica, în Polonia, unde a acumulat 7,5 puncte din 10 posibile.

Constantin Lupulescu şi Cristina Foişor, ambii de la AEM Luxten Timişoara, triumfători în februarie la Olăneşti în cele 11 respectiv 9 runde la C.N. individual de seniori 2013

 

Lupulescu, care a împlinit 29 de ani în luna martie, şi a intrat în întrecere cu un coeficient ELO 2634, apropiat de maximul pe care îl atingea în noiembrie 2011, cînd se situa pe locul 94 în ierarhia FIDE, cu 2657, a confirmat şi în competiţia continentală din Polonia forma sa foarte bună, înregistrînd 5 victorii şi 5 remize, în condiţiile în care în ultimele 5 zile a întîlnit oponenţi cu un coeficient ELO superior.

Lupulescu se duelează astăzi cu ucraineanul Anton Korobov, coeficient ELO 2705, cel mai mare dintre adversarii întîlniţi în Polonia. Sportivul grupării timişorene abordează însă această ultimă rundă de pe podium, cu 7,5 puncte, la egalitate cu Evgeny Alexseev (Rusia), şi în urma liderului Alexsander Moiseenko, din Ucraina, care a acumulat 8 puncte, dar înaintea a 23 de alţi şahişti cu cîte 7 puncte, aşa încît deţine şanse semnificative de a încheia Campionatul European pe o excelentă poziţie.

Colegul său de club Mircea Emilian Pîrligras a intrat cu 5 puncte înaintea acestei ultime runde a ediţiei cu numărul 14 în întrecerea continentală individuală, la care România a aliniat 14 competitori.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2

 


Ultimele articole din categoria Şah: