CS Studențesc Medicina Timișoara câștigă Campionatul Național pe echipe masculine, Superliga Open, și ”bronzul” la feminin. CSU Universitatea de Vest pe 3 la băieți

CS Studențesc Medicina Timișoara a câștigat titlul pe țară în sportul minții pe echipe masculine, detașat și fără a fi pierdut vreuna dintre cele 9 runde ale competiției de pe Valea Oltului, în vreme ce concitadina CSU Universitatea de Vest a urcat pe podiumul Superligii Open, și după Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare. La feminin, CS Studențesc Medicina s-a clasat a treia, după CS Politehnica Aqua Carpatica Iași și CSM București.

Un nou triumf pentru șahul timișorean și cu ocazia ediției din acest an a Campionatului Național pe echipe de seniori, CS Studențesc Medicina impunându-se la Băile Govora la încheierea competiției demarate pe 10 noiembrie, programând în concursul masculin 9 runde. Clubul Sportiv Studențesc Medicina pierdea anul trecut la Călimănești titlul național adjudecat pe eșichierul masculin la Căciulata și Mamaia în edițiile din 2014 și 2015, în 2016 obținând medalia de bronz, dar revenirea pe Valea Oltului a fost de succes.

Timișorenii s-au impus cel mai clar, cu 6 puncte la zero în fața lui CSU Târgoviște, iar cu 5-1 în fața lui CS Universitar Ploiești și Librărie.Net SC Oltenia Craiova, respectiv cu 4,5-1,5 cu ACS Șah Club Vados Arad și Phoenix Buzău, cu 4-2 în fața celor de la CSU Universitatea de Vest, Politehnica Iași și Șah Club Galați, iar cu 3,5-2,5 în dauna vicecampionilor din Maramureș.

”Mediciniștii” s-au aliniat la ediția 2017 a Naționalului de seniori pe echipe masculine cu nu mai puțin de 6 mari maeștri, și anume Yury Kuzubov, Vladimir Baklan, Dorian Rogozenco, Mihail Marin, Marius Manolache și Alin Berescu, plus maeștrii internaționali Gabriel Mateuță și George Cătălin Ardelean, respectiv pe Ștefan Tomici și David Gavrilescu, căpitan al echipei fiind Ioan Mărășescu.

CS Universitatea de Vest din Timișoara s-a clasat a treia la masculin prin a câștiga 6 runde, remizând cu ploieștenii și cedând campionilor și vicecampionilor. Echipa ”universitarilor” a fost alcătuită din Andrei Istrățescu, Milos Perunovic, Ivan Ivanisevic, Szabo Andras-Gergely-Gyula, Vlad Jianu, Adrian Sechereș, Aczel Gergely, Robin Dragomirescu, Iustin Ciorgovean și Romeo Milu în calitate de căpitan jucător.

La feminin, pe parcursul a opt confruntări, CS Studențesc Medicina a câștigat cinci dispute, a remizat cu a patra clasată, gruparea ilfoveană CS Arnia Chessit, și a cedat cu 1,5-2,5 campioanelor și vicecampioanelor din Iași respectiv București, șahistele timișorence cucerind medalia de bronz. Pe penultima treaptă, cu o victorie cu 2,5 puncte la 1,5 puncte contra codașei Șah Club Galați, gruparea feminină timișeană CS Sînandrei.

 

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Şah: