CS Studențesc Medicina Timișoara, locul 3 în Superliga de șah pe echipe de seniori, atât la feminin cât și la masculin. CSU UVT, locuri 4

CS Studențesc Medicina Timișoara a reușit performanța de a rămâne și pentru al șaselea sezon la rând cu ambele sale formații, feminină respectiv masculină, între cele mai bune 3 cluburi clasate în Campionatul Național al Superligii pentru echipe de șah pentru seniori, atât șahistele cât și șahiștii de la consacrata grupare a ”Medicinei” obținând medaliile de bronz la ediția din acest an de la Mamaia, de fapt a patra stagiune la rând în care s-au situat pe aceeași poziție: în 2018 și 2019 vicecampioni cu ambele echipe, în 2020 campioni ai țării iar luna aceasta pe 3. Au trecut așadar deja 6 ani de când una dintre formațiile ”Medicinei” n-a urcat pe podium, și anume cea feminină, într-un 2015 în care băieții cucereau aurul. Luna aceasta, pe litoral, CS Studențesc Medicina a fost urmat în ambele ierarhii de gruparea concitadină CSU UVT, pe 4 la ambele caregorii de concurs, Superliga feminină fiind câștigată de CSU ASE București – din 6 cluburi la start, iar cea masculină de ACS Șah Club Vados Arad, din 11 cluburi.   

Aradul a preluat de la Timișoara sceptrul puterii în Superliga masculină, ACS Șah Club Vados trecând cu 3,5 puncte la 2,5 puncte de CS Studențesc Medicina în una dintre cele 11 runde ale ediției din acest an a Campionatului Național pe echipe de seniori, cei de pe Mureș acumulând 17 puncte, laureați cu aur pe țară, urmați pe podium de CS Politehnica Iași, tot cu 17 puncte, duelul direct al fruntașelor încheindu-se 3-3 după partidele la cele 6 mese.

CS Studențesc Medicina s-a clasat a treia în Superliga masculină cu 15 puncte, urmată pe locul 4 de concitadina CSU UVT, cu 14 puncte, duelul direct al cluburilor de pe Bega la Mamaia încheindu-se cu 3,5 la 2,5 puncte în favoarea șahiștilor ”mediciniști”. 

Arădenii de la Vados s-au aliniat la primele două mese cu mari maeștri ucrainieni, în rest cu șahiști români, ieșenii concurând exclusiv cu șahiști români, iar ”Medicina” cu Liviu-Dieter Nisipeanu la prima masă și ucraineanul Yuriy Kuzubov la masa a doua, pe când CSU UVT cu elenul Stelios Halkias la masa I și Mihail Marin la masa a doua.

Cluburile timișorene au fost urmate în ierarhia finală a Superligii masculine de grupări din Techirghiol, Craiova, Baia Mare, Galați, Târgoviște, Buzău și Urziceni.

În schimb numai șase cluburi au concurat la ediția din acest an a Superligii feminine, adjudecată de CSU ASE București, cu 18 puncte în 10 runde, cu mențiunea că întrecerea s-a desfășurat cu întâlniri tur-retur, vicecampioane fiind șahistele de la ACS Arnia ChessIT cu 15 puncte iar CS Studențesc Medicina ocupând locul 3 cu 13 puncte. La mare distanță, pe locul 4, cu numai 7 puncte, CSU UVT, CSM Sighetu Marmației și CS Dinamo București completând clasamentul, cu 4 respectiv 3 puncte.

Șahistele de la ”Medicina” au pierdut cu 3-1 tur-retur întâlnirile cu campioana CSU ASE București și a învins respectiv remizat în disputele cu vicecampioana Arnia ChessIT, cu 3-1 respectiv 2-2. În schimb echilibru perfect în disputele concitadinelor de pe Bega, fiecare echipă impunându-se cu 2,5 puncte la 1,5 puncte. ”Medicinistele” au obținut ”bronzul” în alcătuirea Luminița-Elena Cosma, Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu și Mălina-Andreea Aciu.  

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Şah: