CSC Ghiroda și Giarmata Vii, primul club comunal câștigător al Cupei României la șah pe echipe

O comunitate locală din vecinătatea Timișoarei a investit în sportul minții iar roadele încep să apară la nivel național, pentru prima dată în istoria competiţiei Cupei României la şah pe echipe triumful aparținând formației unui club comunal, Club Sportiv Ghiroda și Giarmata Vii. Victoria a fost repurtată de cvartetul timișean în perioada 10-12 mai la Jupiter, pe litoralul Mării Negre, gazdă a întrecerii sub egida Federației Române de Șah.

”O performanță deosebită pentru echipa noastră de seniori, care a reușit să răstoarne calculele hârtiei și, din Divizia A, să câștige prestigioasa Cupă, la o competiție unde au participat mai multe echipe din Superliga de Șah și chiar și campioana en-titre Politehnica Iași, marea favorită. Am pornit la drum cu 4 sportivi, Marii Maeștri Lupulescu Constantin, Jianu Vlad și Szabo Gergely, și cu juniorul surpriză Paraschiv Paul, titularul Gavrilescu David fiind absent motivat din cauza etapei finale a Olimpiadei Naționale Școlare la Șah de la Iași. Cinci echipe au avut lot de mare valoare, cu mari maeștri în componență. Pe lângă Iași au fost: Dinamo București, Centrul sportiv de la Brașov și Victoria Techirghiol, echipa de Superligă”, a semnalat Dombi Rudolf, coordonator al secției de șah la CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Reușita de pe litoral va fi punctată de CSC Ghiroda și Giarmata Vii cu un program de activități conturat joi sub titulatura ”Mari maeștri ai șahului vin la Ghiroda”. Astfel, cu începere de la ora 9, se are în vedere promovarea șahului în cadrul Școlii Ghiroda și Giarmata Vii și la Grădinița Ghiroda, iar după-amiaza, între orele 16 și 17, va avea loc o întâlnire între sportivi și locuitori din comuna Ghiroda, în sala de ședințe a clubului. Lotul maeștrilor care vor participa la eveniment este alcătuit din Constantin Lupulescu, Vlad Cristian Jianu, David Gavrilescu și Paul Alexandru Paraschiv. ”Vom avea marea onoare ca timp de o zi să-i găzduim pe acești sportivi, zi în care vom avea multe activități frumoase împreună. Scopul acestei vizite este acela în care comunitatea noastră va beneficia de un schimb de experiență de la acești maeștri și de a promova valorile acestui sport printre copiii comunității noastre”, a spus Marius Mihai Poclid, director al Club Sportiv Ghiroda și Giarmata Vii. Gruparea timișeană va găzdui cu acest prilej și o conferință de presă, în ideea reliefării beneficiilor și avantajelor acestui sport, despre cum se poate face performanță la nivel înalt și despre planurile clubului bănățean cu privire la dezvoltarea acestui sport pe viitor, chiar și într-o comunitate mai mică.

 

 

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = trei

 


Ultimele articole din categoria Şah: