„E bun Robin, se vede mâna antrenorului Paşcalău”

Robin Alexandru Dragomirescu are 4,5 puncte din 5 posibile, între liderii concursului masculin, iar mama sa Angela, fără legitimare la club, are două victorii şi două remize în concursul feminin, inclusiv cu Corina Peptan, contra căreia a jucat cu negrele la masa 1

Acesta este un comentariu pe Şah Live Chat al chibiţilor partidelor transmise în direct via internet de la Campionatul Naţional individual de şah pentru seniori de la Sărata Monteoru, ajuns în cea de-a cincea zi de concurs, remarcându-l pe timişoreanul Robin Alexandru Dragomirescu, liceanul la „C.D. Loga” care şi-a aniversat săptămâna trecută majoratul şi care astă-seară, jucând cu albele, a câştigat la masa a treia împotriva lui Marius Manolache, adunând 4,5 puncte din 5 posibile, aidoma altor 4 şahişti, printre care doi colegi de club campioni naţionali.

Remiză la prima masă, în derbyul zilei, jucat între respectivii colegi de club la CS AEM Luxten, Vladislav Nevednichy, coeficient ELO 2536, şi campionul en-titre Constantin Lupulescu, coeficient ELO 2619, care au pierdut astfel primele jumătăţi de punct în concurs, după patru victorii la rând.

Spectatorii de şah ai partidelor de la Naţional conversează în termeni ca „logica sportivă”, „circumstanţă agravantă”, „matematic câştigat” sau „plasă de mat”. Sau apreciază că „la diferenţe de +/-5 % contează totul, inclusiv şi cum ai dormit noaptea trecută, la diferenţe de 20% nu mai contează”. O lume fascinantă, în jurul celor 64 de pătrăţele.

În întrecerea feminină, cea mai bine clasată şahistă timişoreancă, Cristina Adela Foişor, a doua pe ţară cu coeficient ELO 2405, a remizat astăzi cu piesele negre în compania Irinei Bulmaga, a cincea pe ţară, de la CS Politehnica Iaşi, după trei victorii în rundele inaugurale.

Într-un derby timişorean, la masa a cincea, Adeline Uţă, cu dublă legitimare la CSS1 şi CS AEM Luxten, a învins-o pe Mihaela Veronica Foişor, numărul opt naţional, cu coeficient ELO 2193, componentă a CSS1 Timişoara şi fiică a Cristinei Foişor. Pentru Uţă este a treia victorie în turneu, dintre care două cu negrele, în vreme ce Mihaela Foişor pierde pentru a doua zi la rând.

Mihaela Sandu, a doua între timişorencele la Naţional respectiv a şasea pe ţară, cu coeficient ELO 2213, reprezentând CS Studenţesc Medicina, a învins-o cu piesele negre pe Daria Ioana Vişănescu, şi colega sa de club Katalin Mathe, locul 14 naţional la startul competiţiei, câştigând astăzi cu piesele negre.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 5 = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Şah: