Eşec cu AVS… AEM-Luxten Timişoara pierde şefia în Slovenia

Odată cu antepenultima rundă, Cupa Europeană a Cluburilor 2011 a intrat pe tărâmul unui veritabil duel psihologic al nervilor tari, după-amiaza de joi fiind una de uitat cât mai repede pentru AEM-Luxten Timişoara la Rogaska Slatina, unde, aliniind toate cele 4 şahiste din străinătate, a cedat clar, 0,5-3,5 în faţa rusoaicelor de la AVS, favorite numărul doi ale competiţiei prin prisma mediei coeficientului ELO, şi a alunecat pe 3 în ierarhia provizorie.

AVS a jucat la toate cele 4 mese cu şahiste cu un coeficient ELO superior celor al reprezentantelor Banatului. Georgiana Nana Dzagnidze a cedat la masa 1 cu albele la mutarea 43 în faţa Antoanetei Stefanova, Anna Zatonskih (SUA) a pierdut cu negrele la mutarea 51, învinsă de Kateryna Lahno, Lela Zavakhishvili, cealaltă georgiancă şi unica învingătoare a Timişoarei în ziua precedentă, a remizat după 34 de mutări, cu albele, cu Viktorija Gmilyte, iar Anastasia Bodnaruk (Rusia) s-a recunoscut învinsă, cu negrele, după 37 de mutări, în faţa Natalijei Pogonina: 0,5 – 3,5. Cristina-Adela Foişor n-a fost folosită pentru a doua oară în cele 5 etape scurse.

Jocul rezultatelor, cu campioana en-titre Cercle d´Echecs de Monte Carlo impunându-se categoric, 4-0 cu ZSK Maribor, a întors peste noapte ierarhiile, echipa cu cea mai mare medie a coeficienţilor ELO şi având în componenţă o ex-jucătoare a Timişoarei, suedeza Pia Cramling, preluând şefia cu 14 1/2 puncte. O urmează Mika, din Armenia, cu 14 puncte, atinse după un succes, 2,5 – 1,5 puncte cu Giprorechtrans, din Rusia, în vreme ce AEM-Luxten a adunat doar o jumătate de punct zestrei celor 13 de miercuri: 13 1/2.

Învingătoarea AVS s-a apropiat la 13 puncte, acumulate şi de o altă grupare rusească, SHSM-RGSU, care a trecut tot cu 3,5 – 0,5 puncte, de Anatolia, din Turcia.

Vineri şi sâmbătă sunt programate ultimele două runde ale Cupei Europene a Cluburilor 2011. În întrecerea masculină, Liviu-Dieter Nisipeanu, evoluând pentru OSG Baden Baden, a remizat joi cu albele cu Evgeniy Najer, de la SHSM-64 (Rusia).

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 10

 


Ultimele articole din categoria Şah: