Exclusiv cu jucători timişoreni şi lugojeni, România porneşte perfect la Campionatul European pe echipe de la Varşovia: 4-0 cu Ţara Galilor

Selecţionata masculină a României, condusă de antrenorul emerit Sergiu Grunberg, care semnează rubrica DE CE ŞAHUL? în Sporttim, şi având la mese jucători de la CS AEM Luxten Timişoara şi CSM Lugoj, a debutat cu o victorie la zero în runda inaugurală a competiţiei open la Campionatul European pe echipe de la Varşovia, tot cu 4-0 impunându-se şi selecţionata feminină.

Constantin Lupulescu şi Cristina Foişor, ambii de la AEM Luxten Timişoara, triumfători în februarie la Olăneşti în cele 11 respectiv 9 runde la C.N. individual de seniori 2013, reprezintă acum România la Campionatul European pe echipe din Polonia

 

Constantin Lupulescu, având cel mai mare coeficient ELO (2630) dintre cei 5 componenţi ai lotului României la întrecerea continentală din Polonia, Mircea-Emilian Pârligras şi Vladislav Nevednichy, toţi de la AEM Luxten, şi Vlad-Cristian Jianu (CSM Lugoj) şi-au adjudecat vineri partidele cu şahiştii galezi, acest 4-0 fiind cel mai clar rezultat dintre cele 19 confruntări ale rundei inaugurale pe eşichierul masculin.

Cu Cristina Adela Foişor în formaţie, de la CS AEM Luxten, şi reprezentativa feminină a României a debutat cu 4-0 în runda inaugurală, în dauna Elveţiei, doar Franţa mai câştigând în prima zi cu 4-0, din totalul celor 16 confruntări disputate.

Campionatul European se dispută pe parcursul a nouă runde, până duminică 17 noiembrie.

 

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Şah: