Festivalul Internațional de Șah Grand Prix România 2022

Festivalul Internațional de Șah ”Grand Prix România 2022”, cel mai important turneu de șah din regiune și unul din cele mai importante din țară, începe sâmbătă 4 iunie la Târgu Mureș. Evenimentul este organizat de CS Juvenes și se va derula între 4 și 11 iunie în Sala Polivalentă a UMFST „G. E. Palade” Tîrgu-Mureș, având premii totale în valoare de 97.000 de lei. 

Iată câteva din numele importante ale șahului național și internațional care și-au anunțat prezența:

Liviu Dieter Nisipeanu, originar din Brasov, joacă de multă vreme pentru Germania. În 2005 a câștigat Campionatul European Individual din Polonia și a fost #15 în lume în perioada respectivă.

Prestigiosul site de șah chessbase.com l-a numit „un Tal modern, al zilelor noastre” pentru stilul agresiv si creativ. Alături de el va veni la Târgu Mureș și prietenul și colegul lui de echipa națională, marele maestru internațional Andrei Istrățescu cu care a colaborat la atingerea semifinalelor la Campionatul Mondial din 1999 de la Las Vegas.

Întreg lotul național feminin – Irina Bulmaga, Alessia Ciolacu, Luminița Cosma, Miruna Lehaci și Mihaela Sandu împreună cu antrenorul lotului, marele maestru Szabo Gergely.

Jumătate din lotul național masculin –  marii maeștrii Constantin Lupulescu, Vlad Jianu și antrenorul lotului Lucian Miron.

Vladislav Nevednichy, campionul României la șah rapid în 2021.

Jucători din Anglia, Bulgaria, Spania, Germania, Ungaria, Israel, Italia, Moldova, Serbia, Turcia și Ucraina

Evenimentul este gândit astfel încât să acomodeze două competiții, cu împărțirea participanților în două grupe valorice în funcție de coeficientul Elo:

Turneul A (Grand Prix România, etapa a doua, clasic) – parte din circuitul Grand Prix România susținut de Federația Română de Șah, competiție destinată jucătorilor cu coeficient Elo > 2.200.

Turneul B (Open Târgu Mureș): ediția a treia a turneului tradițional organizat de Clubul Juvenes, turneu destinat jucătorilor cu coeficient Elo sub 2.200.

Mai multe detalii organizatorice legate de modalitatea de înscriere, derularea competiției, ritmul de joc, program, premii și sponsorii care susțin acest important eveniment sportiv, puteți găsi pe pagina web dedicată evenimentului https://opentgmures.ro 

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 9

 


Ultimele articole din categoria Şah: